Випробування на міцність для MBZ, битва аутсайдерів в Бронзі та інші матчі нового туру R-CUP!, Анонс 6 туру Winter R-CUP, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

05.02.2021

Випробування на міцність для MBZ, битва аутсайдерів в Бронзі та інші матчі нового туру R-CUP!

05.02.2021

Випробування на міцність для MBZ, битва аутсайдерів в Бронзі та інші матчі нового туру R-CUP!

Platinum Division

Скиф - MBZ
MBZ - SKY KYIV
Rejo - Hell Energy
BetonEnergo - Jupiter
VBA - SimStore-Fiskars


Просто безжальний календар для Скіфів, які вже на старті сезону зіграли і з Rejo, і з колективом «Мир Футбола» і ось тепер ще один лідер – MBZ. MBZ виграв три матчі поспіль і наразі є найрезультативнішим колективом ліги, з 23-ма голами. Однак Скіф може протиставити цьому сувору дисципліну, як наприклад, у переможному матчі з «Мир Футбола» - 4 забитих, жодного пропущеного і жодної жовтої картки. Буде цікаво.


Найцікавіше, що якщо для «скіфів» календар сезону на старті вийшов непростим, то для MBZ непростою буде майбутня субота. Команда зіграє одразу два матчі за три години, причому другий опонент ще більш серйозний – SKY Kyiv. «Небесні», яким ми зробили безліч компліментів, просто жахливо розпочали сезон, набравши один бал в двох матчах, тому зараз момент істини для команди Задорожного, адже ще одна втрата очок сильно вдарить по амбіціях команди на медалі турніру.

Hell Energy у своєму 5-му матчі в сезоні зіграє проти одноосібного лідера ліги – Rejo. Цей колектив залишається єдиною командою в дивізіоні, яка ще жодного разу не програла (три перемоги і нічия). Головні мотори «енергетиків» Либа і Вислевський, звичайно, намагаються вести партнерів за собою, забивши по три голи в сезоні. Однак без якісної підтримки команди взяти очки з Rejo буде вкрай важко, адже Розка і Апришко на двох забили більше, ніж уся команда суперника (11 голів проти 9-ти).

BetonEnergo в минулому турі доволі неочікуванно втратив залікові балі в матчі з «енергетиками» (2:2), пропустивши другий гол на останніх секундах матчу. В матчі проти колективу Jupiter потрібно зробити правильні висновки, адже повторення ситуації може відкинути команду з лідируючої групи. Що стосується їх опонентів, то навіть незважаючи на 4 поразки поспіль, прогрес є. В попередньому турі хлопці поступилися AZ-41 лише після пенальті на останніх секундах матчу, а проти колективу «Мир Футбола» на рівних билися увесь перший тайм. Недооцінювати цей колектив точно не можна!

З нетерпінням очікуємо матчу VBA. Пояснюємо: на старті сезону хлопці здобули дві перемоги, перегравши команди, скажімо так, не фаворити. Потім було дві поразки проти колективів рівного (а, може, трішки вищого) класу і ось знову гра, в якій SimStore-Fiskars точно буде фаворитом, враховуючи той факт, що в двох останніх зустрічах хлопці наколотили 18 голів у ворота суперників, а Іванкевич, Дюжов і Федоренко зробили вже 13 голів своєї команди в сезоні.


Gold Division

Adidas - IFL
FC Svyatosh - FC Energo
ФК Атлетик - YBC
Энергетик - Радар ВС
ФК Неизбежность - SC Favorit
Duzain-Fasad - Трудовые резервы

 
Останній раз Adidas грав в офіційних матчах під егідою нашого турніру ще місяць назад, тому зрозуміти, в яких кондиціях команда підходить до бою з IFL важко. Мабуть, знову основна загроза команди буде йти від Козіна і Ляшенко, які забили 10 голів на двох. Однак є два важливих фактори. «Спортсменам» варто не забувати про свій захист, адже суперник забиває в середньому по 5 голів за матч, а Василь Лавренюк взагалі демонструє результативність а-ля Роналду (а може Пеле, хто знає, може він нас теж читає), забивши 12 голів і записавши на свій рахунок 3 асисти.


Якщо дивитися ні ігровий темп FC Svyatosh (поразка-перемога-поразка-перемога-поразка) в цьому турі хлопці повинні виграти у «енергетиків». Та і в цілому суперник поки що не показує позитивних результатів: ч матчі і жодної перемоги. Однак FC Svyatosh має одну величезну проблему – захист. Погодьтеся, 25 пропущених голів у 5 матчах це забагато?!


Подивимося, чи дійсно пішов на поправку Атлетик. В минулому турі команда здобула першу перемогу в сезоні, відносно впевнене перемігши SC Favorit (5:3). Однак зараз суперник зовсім іншого класу, суперник, який займає максимально протилежну позицію, порівняно з «фаворитами». «Бізнесмени» точно будуть вести боротьбу за чемпіонство в цьому сезоні, тому навряд чи в їх плани входить втрата очок у звітному турі, коли в минулому вони переграли одного з головних своїх переслідувачів – Радар (2:1).

Власне кажучи, Радар зіграє свій матч проти Енергетика, колективу, який вже перемагав міцні Smile Development і FC Svyatosh, а також встиг зіграти внічию з Adidas. Більше того, Радар, як одна з найрезультативніших команд ліги (27 забитих) зіграє проти найкращого захисту, адже Енергетик пропустив всього 4 голи. Це буде дуель тактик!


Неизбежность, яка розпочала сезон точно не так, як того хотіли хлопці, не вигравши жодного з трьох матчів. У звітному турі просто необхідно виправляти ситуацію, адже «фаворити», з якими доведеться зіграти Неизбежности усі свої матчі програли і поки ми не бачимо (це суб’єктивна думка), за рахунок чого вони можуть розраховувати на залікові бали у звітному турі. Однак у Неизбежности є велика проблема – реалізація. 6 голів в трьох матчах проти не найсильніших опонентів, це замало.

«Дизайнери», в свою чергу, проведуть вже четвертий матч в сезоні проти команд з ТОП-8. Попередні спроби закінчувалися поразками, а тут ще й суперник буде нагадувати пораненого звіра. «Трудові» поступилися Smile Development з рахунком 0:1, пропустивши вже в дебюті матчу після власної помилки і тепер, враховуючи той факт, що команда не змогла відірватися від «бізнесменів» в минулому турі, вони намагатимуться виправити ситуацію.

Silver Division

Junior Sport Talisman - Magnis Income
Denon - Falcons Youth
Новая Жизнь - Karcher
ATL - FC Bilux
Falcons Youth - Рейнджери
INTER - 3й Тайм
ФКА - FC Rabonа
ФК Сейм Путивль - Soborna Team-2


У срібному дивізіоні в цьому турі відбудеться одразу вісім матчів.
Junior Sport Talisman вже тричі у цьому сезоні демонстрував, що відмінно грає проти команд, які розташовуються у нижній частині турнірної таблиці (3 матчі – 3 перемоги). Magnis Income наразі посідає місце якраз у середині турнірної таблиці і намагатиметься поліпшити свою ситуацію. Було б непогано, аби на звітний матч приїхав Баселкевич, який зіграв два поєдинки, в який встиг забити 5 голів і зробити 3 асисти. Проти Karcher його не було, а у підсумку Magnis Income отримав 1:6. Збіг обставин? Покаже лише матч проти «талісманів», які в разі перемоги можуть навіть заскочити у ТОП-3.

Найважче в цьому турі точно буде гравцям Falcons Youth, які зіграють одразу два матчі за день. По-перше, доведеться зіграти проти бійцівського Denon. Цей колектив, хоча і не виграв жодного разу в чотирьох матчах, проте нерви суперникам попсував (9 жовтих і 2 червоні). Далі – більше. Гра проти Рейнджерів. Ця команда відмінно стартувала в сезоні, вигравши два матчі поспіль, але потім двічі програла лідерам і опустилася на 6-ту позицію. Однак джокер у Рейнджерів є. Романчук з його 11-ма голами і трьома асистами у чотирьох матчах. З іншого боку, Falcons Youth виграв усі три своїх матчі, в яких пропустив один гол, тому ми прогнозуємо дві перемоги для цієї команди.

Після того, як Karcher у своєму дебютному матчі в сезоні розніс Magnis Income з рахунком 6:1, а Дубишевський оформив хет-трик, у нас не має великих сумнівів, що цей колектив візьме три бали і у матчі проти команди Новая Жизнь, яка наразі має найгірший захист в сезоні (30 пропущених) і 4 поразки поспіль. З іншого боку, є логічне виправдання. За середнім віком (34 роки) це найстарша команда сезону, тому іноді просто важко грати на високих швидкостях.


Так-так-так. На черзі Bilux. Ну що, хлопці, будемо виправляти жахливу ситуацію, яка склалася? 1 бал в трьох матчах – це вкрай мало. Так, розуміємо, що грали проти команд з верхньої частини турнірної таблиці, але це не виправдання. У ATL, звичайно, ситуація ще гірше: всього 6 забитих, 4 поразки поспіль і 27 пропущених, але, згадуючи гру проти ЮніорСпортТалісман, коли хлопці вигравали 2:0 (але потім поступилися), можна зробити висновок, що ця команда може зробити неприємний сюрприз.


INTER в минулий вікенд провів свій найкращий (поки що) матч в сезоні, обігравши колектив Новая Жизнь 8:4. Дмитра Горелика ми вже згадували в огляді, але нагадаємо, що він відзначився 4-ма голами і результативною передачею. Інше питання, що зараз суперник зовсім іншого рівня. 3-й Тайм йде на другій позиції, має одну з найкращих атакуючих ліній в лізі (25 забитих), а одразу 5 гравців команди мають 3 і більше голи в сезоні, тож небезпеки можна чекати від кожного.

FC Rabona фактично не помітила трьох останніх опонентів, забиваючи не менш ніж 6 голів у їх ворота в кожному матчі, здобувши три перемоги поспіль. Однак з відносно дисциплінованими Аристократами так навряд чи вийде. Команда пропускає в середньому по три голи за гру, однак в кожному з трьох проведених матчів псувала нерви суперникам. В минулому турі, наприклад, могла взяти один бал в протистоянні з лідером, Soborna Team-2, однак втратила концентрацію і отримала гол у власні ворота на останніх секундах. Саме цим і повинні скористатися гравці FC Rabona.

Дууууже важко буде колективу ФК Сейм Путивль в матчі проти Soborna Team-2. Останній раз номінальні господарі поля перемагали ще у першому турі, а потім встигли отримати 11 голів від Falcons Youth та шість від FC Rabona. Враховуючи той факт, що Soborna-2 виграла усі свої матчі і забила найбільше в лізі (26 голів) для нас фаворит гри очевидний.


Bronze Division

FC Valkyrie - New Star
ФК Венеция - Unknown FC
Славутич - WOD
Фокус - Tech United
Dnipro-M - Nishcheta
Шулявка Юнайтед - Sporting Kyiv
FC Yuzhbor - Дружба
FC Young Boys - FC Yuzhbor


По традиції, закінчуємо наш огляд Бронзовим дивізіоном.

 FC Valkyrie - New Star - це шанс для обох команд взяти свої перші залікові бали в сезоні, адже поки картина дуже сумна. 8 поразок у 8 матчах на двох, 52 пропущених і всього 14 забитих. Яким чином буде складатися битва команд з останніх сходинок у турнірній таблиці сказати важко, але прогнозуємо, що боротьби буде більше, ніж футболу.


Unknown FC в попередніх двох турах переграв прямих конкурентів у турнірній таблиці і зараз може збільшити вдалу серію до трьох перемог поспіль. «Італійці» заслуговують на більше, ніж три очки в чотирьох матчах, але є свої нюанси. Наприклад, в позаминулому турі, коли команда програла 0:4, хлопці провалили 5 хвилин у другому таймі, за які отримали три голи поспіль. В минулі вихідні вони жахливо зіграли у другому таймі, програвши 2:3. Але у першому таймі команда вигравала 2:0. Ведемо до того, що команда гра лише періодами, а цього не достатньо для позитивного результату.

Славутич – WOD – це битва сусідів по турнірній таблиці. Наразі Славутич випереджає своїх опонентів лише на один бал, але є декілька «але». По-перше, хлопці програли два матчі поспіль, в яких синхронно пропускали по 5 голів. По-друге, WOD, має два матчі в запасі. Насправді це дуже небезпечний опонент, адже WOD в цьому сезоні вже обігравав Sporting (8:5) і розтрощив Tech United (7:0). Також додамо, що дует Швець – Борисков вже записав на свій рахунок 9 голів і три асисти у цьому сезоні.

Dnipro-M вже має три перемоги в цьому сезоні, але за великим рахунком це були звитяги над командами з нижньої частини турнірної таблиці. Nishcheta, як нам здається, команда приблизно рівна за класом, яка теж, в основному, перегравала не лідерів. Цікаво, що в цьому сезоні у «дніпрян» вже забивали 11 різних гравців. Доволі різнопланова команда, однак Nishcheta точно не буде віддавати очки без бою.

Будемо відверті, Шулявка Юнайтед є однією з найбільш непередбачуваних для нас команд. Хлопці можуть хлопнути FC Young Boys і Nishcheta, але програти FC Yuzhbor і Dnipro-m. Чого очікувати від цієї команди зараз – сказати вкрай важко. Звичайно, гра проти «португальців» буде вкрай важко, адже цей колектив виграв 4 матчі поспіль, маючи найрезультативнішу атаку в лізі (24 голи). Однак три з цих перемог були проти колективів, які, скажімо так, зірок з неба не хапають. 

Наприкінці поговоримо про перспективи колективу FC Yuzhbor. Цій команді, яка наразі йде по чемпіонському графіку, маючи три перемоги в трьох матчах, доведеться зіграти одразу два матчі за день. Проти Дружби, не дивлячись на те, що команда посідає 12 сходинку, буде нелегко. У двох матчах, що хлопці програли, були дуелі проти лідерів – «португальців» та «молодих хлопців», тому це не показник. Ось те, що Дружба мало забиває (всього 5 голів), це факт. Це проблема. Однак і пропустили хлопці всього 8.

А ось у другому матчі для FC Yuzhbor буде справжнє дербі. Young Boys має рівно стільки ж очок (9), що і їх опоненти, але зіграв на один матч більше. Причому в двох своєї останніх протистояннях «хлопці обігравали своїх опонентів на тоненького, з різницею в один гол. Безумовно, потрібно дуже ретельно стежити за Федірцем, який забив вже 9 голів в сезоні, однак FC Yuzhbor може з цим впоратися, адже команда має найкращий захист в лізі – всього 5 пропущених.

Пресслужба R-CUP