Шалені «енергетики» в Platinum, IFL зробила Енергетик чемпіоном, заруба в Silver та інші результати , Огляд туру, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

06.04.2021

Шалені «енергетики» в Platinum, IFL зробила Енергетик чемпіоном, заруба в Silver та інші результати

06.04.2021

Шалені «енергетики» в Platinum, IFL зробила Енергетик чемпіоном, заруба в Silver та інші результати

Platinum Division

AZ-41 - Hell Energy – 1:6

Trident - Perun – 0:5

BetonEnergo - VBA – 1:2

Скиф - ФК Легіон – 9:4

Perun - SKY KYIV – 0:2

У найвищому дивізіоні ще не визначився чемпіон. SKY KYIV виграв у колективу Perun, перервавши переможну серію опонентів, яка тривала 7 матчів поспіль. Хусаінов і Харабара не смогли засмутити голкіпера «небесних», проте гра для підопічних Євгена Задорожного складалася непросто. Обидва голи були забиті у другому таймі, а питання про переможця гри за декілька десятків секунд до завершення матчу зняв Євген Заєць. Нагадаємо, що в матчі проти Trident, Perun отримав технічну перемогу. Їх опоненти заздалегідь прийняли рішення про те, що через складну епідеміологічну ситуацію в країні, достроково завершують сезон.

Хто точно здивував, так це AZ-41. Команда перед туром мала шанси на підсумкову 6-ту позицію, проте Hell Energy у другому матчі поспіль буквально знищив захист суперника. І тут треба згадати «маленький» нюанс. Основну роботу по знищенню AZ-41 проводив Степан Кошка. Йому вдалося оформити свій перший покер в сезоні (а ще відзначитися асистом) і не тільки здобути перемогу для команди, а й одноосібно очолити рейтинг бомбардирів ліги. Це ще раз доводить, що у футзалі одна людина може «зробити вітер»!

BetonEnergo, який ми хвалили в анонсі перед звітним туром, програв третій матч поспіль. Безумовно, програв у фактично рівній боротьбі, але у команди були величезні проблеми з реалізацією власних моментів та з емоціями (червона + дві жовті за матч). Більше того, віддамо належне гравцям VBA, які зробили результат ще у першому таймі, завдяки влучним ударам від Фещенка і Кравчука, після чого більше грали на оборону та змогли втримати переможний результат!

СКІФ завершив сезон на мажорній ноті і на 6-й позиції. Звичайно, усі розуміли, що після 10 поразок поспіль Легіон навряд чи зможе дати бій «скіфам». Проте команда зробила все, що від неї залежить. В першу чергу, Легіон програв перший тайм. Абсолютно без шансів. Команда отримала 5 поспіль до 19-ї хвилини і лише потім увімкнулася в гру. Особливо хочемо відзначити лідера «скіфів» у цьому матчі Грінченка. Володимир однозначно провів найкращий матч в сезоні, відзначившись хет-триком. Ви ж пам’ятаєте, що найбільше викарбовується у пам’яті саме останній матч?!

Gold Division

IFL - Трудовые резервы – 11:2

ФК Атлетик - ФК Неизбежность – 2:3

Ці два матчі взагалі були космічними в усіх сенсах слова.

Розпочнемо з Атлетіка і Неизбежности. Команди билися не на життя, а на смерть (даруйте, хотілося додати емоцій), адже в цьому матчі арбітри 5 разів діставали з кишень жовті картки. Ми говорили, що битва команд з нижньої частини таблиці – це завжди цікаво. Особливо відзначимося Коса. Павло, який до цього провів 9 матчів в сезоні, жодного разу не зибивав і не відзначався асистами, проте тут його прорвало – дубль за перший тайм. Власне кажучи, саме його результативні удари стали запорукою успіху команди Галицького. Знаємо, що хлопці кажуть: «победа – неизбежна»! Атлетіку – Respect за сезон! Останнє місце – це лише ситуативна історія. Далі – більше.

Енергетик – чемпіон! І все це – завдяки IFL. Ні, безумовно, «енергетики» виконали колосальну роботу, аби досягти цього результату, але якби «Трудові» виграли обидва матчі, то саме вони ставали б чемпіонами. Але IFL буквально знищив свого суперника. Чому так вийшло, що «Трудові», які в 10 матчах сезону пропустили всього 19 голів, за один матч отримали одразу 11…? Питання риторичне. Однак відзначаємо, що саме завдяки чотирьом асистам у звітному матчі Лавренюк став найкращим асистентом ліги (якщо в останньому турі Камінецький з «Трудових» не зробить 4 асисти). 4 голи Кучерука, 2+2 від Печонкіна і перемога 11:2 ! Браво, IFL! З іншого боку трішки болить серце за «Трудові», суто по-людські. Проте за це ми і любимо футбол, за його непередбачуваність!

Silver Division

FC Rabona - Karcher – 3:1

INTER - Karcher – 1:2

Soborna Team-2 - INTER – 10:3

ФКА - 3й Тайм – 6:5

FC Bilux - Новая Жизнь – 6:3

ФК Сейм Путивль - ATL – 3:2

Falcons Youth - Magnis Income – 12:4

Рейнджерс - Denon – 5:3

В сріблі поки що не має чемпіона, проте є бронзовий призер. Вітаємо хлопців з FC Rabona! Вони здолали Karcher з рахунком 3:1, завдяки гол і асисту від Олександра Іванова, а також автоголу від Богдана Шуляка, завершивши сезон на мажорній ноті.

Однак на Karcher в цей день очікувало одразу два матчі і другий – проти непоступливого колективу Inter! Але Андрій Кіряков був налаштований серйозно: він оформив дві результативні передачі в цьому матчі і дозволив своїй команді перемогти. «Журналісти» під кінець гри один гол відіграли, проте здобути, бодай один бал, не вдалося. Проте найголовніше випробовування їх очікувало попереду!

Soborna Team-2 втретє в сезон забила 10 голів у ворота своїх опонентів. Цього разу постраждав саме INTER. «Журналісти», які мали в своєму активі лише три заміни, не змогли розрахувати сили на два матчі, тому і отримали такий рахунок. Звичайно, не забуваємо про феєричну гру Нестерова (покер асистів) і Таранухи (хет-трик). До речі, Нестеров претендує на звання кращого асистента і бомбардира. Тим не менш, якщо по асистам він ще може наздогнати Овчіннікова і Купало з Falcons Youth (у них +1 і попереду очна зустріч), то за кількістю голів, навряд чи, адже Шевчук забив на 6 більше.

Найкрутіший матч туру, безумовно, видали ФКА і 3й Тайм. 11 голів на двох, три дублі, один ассистентський хет-трик, а до того ж Аристократи приїхали на матч без замін. Гравці ФКА за 5 хвилин вколотили у ворота 3-го тайму 3 голи і, здавалося, вирішили долю матчу. Проте далі було найцікавіше. Обмінявшись голами в середині першої половини гри, 3-й тайм встиг зрівняти рахунок ще до перерви – 4:4. Нам здається. Що все вирішив гол+пас від Андрія Коваленка в першій частині другого тайму. 3-й тайм, звичайно, бився до останнього, але гол Прокопчука на 39-й хвилині матчу не допоміг врятувати гру – 6:5! Битва була фантастична!

FC Bilux після 6 поразок в 7 останніх матчах, нарешті переміг! Причому хлопці продемонстрували, що дійсно вони єдиний колектив. Кожен грав до останнього, допомагав партнеру в будь-якій ситуації, а 6 голів у ворота суперника забили 4 різні гравців. Ключовим у цьому матчі був етап з 25-ї по 36-ту хвилини, коли FC Bilux увімкнувся і забив 5 голів. Новая Жизнь знову програла, а ця поразка стала для колективу 5-ю поспіль. Тим не менш, ми хочемо зазначити, що хлопці грали без замін.

ФК Сейм Путивль, після однієї перемоги в 6 стартових турах, зібрався і почав виносити майже усіх, тому тепер цілком логічно претендує на четверту позицію. Однак ATL дав бій. Особливо це стосується Дмитра Тимошенка, який оформив дубль у цьому матчі. Проте один, як відомо, в полі не воїн. Грисюк, Юрченко і Малюк забили по голу та звели нанівець усі старань лідера ATL.

Magnis Income не витримав двох протистоянь з лідерами поспіль. Якщо проти Soborna Team-2 хлопці билися майже на рівних, то проти Falcons Youth битви не вийшло. 5:0 – після першого тайму і, як то кажуть, питання про переможця матчу було закрито. Звичайно, Баселкевіч і Вінніченко у другому таймі трішки додали екшну, проте це була лише невелика яскрава пляма на тлі феєрії Falcons Youth. Відзначимо, що Олексій Шевчук забив 5 голів і відірвався від своїх переслідувачів у гонці бомбардирів. На його рахунку тепер 29 голів.

Denon міг збільшити свою переможну серію до 5 матчів поспіль, адже у грі проти Рейнджерів вигравав 2:1 і 3:2, однак у Деніза Палабаша були інші плани на цю історію. Він оформив хет-трик і відзначився асистом, зігравши свій найкращий матч в сезоні, а Рейнджери вперше перемогли за три матчі!

Bronze Division

ФК Венеция - Sporting Kyiv – 2:1

Yuzhbor - Unknown FC – 2:3

FC Valkyrie - Шулявка Юнайтед – 3:9

Nishcheta - Дружба – 4:4

Young Boys - ФК Фокус – 4:1

В матчі Nishcheta - Дружба перемогла Дружба! Хоча насправді рахунок нічийний. Ми вважаємо, що матч на 100% нічийний, адже обидва колективи заслужили не піти з поля без залікових балів. Пояснюємо: Nishcheta двічі виходила вперед у першому таймі, Дружба – у другому. Які ще можуть бути питання? Головне, що команди видали дійсно яскравий двобій, забивши 8 голів на двох.

Кому хочеться поспівчувати, так це «португальцям». Команда увесь сезон йшла на перших позиціях, потім програла чемпіонство, а в останньому для себе турі залишилися без срібла і, скоріше за все, без бронзи, адже WOD має два матчі в запасі. Усі лідери команди, які були на грі (Остапик, Гутник) не продемонстрували тієї феєрії, яку ми від них звикли бачити. Більше того, «італійці», маючи одну заміну, провели, можливо, найкращий матч в сезоні, вигравши завдяки голу і асисту від Бойка!

Yuzhbor вирішив трішки розслабитися після здобуття чемпіонства і програв Unknown FC, який завдяки цій перемозі може завершити сезон в ТОП-5. Звичайно, ми не хочемо говорити лише про розслабленість чемпіона, адже Unknown FC продемонстрував класну гру, характер (поступалися 1:2) і бажання до перемоги, адже Юрій Пророченко приніс своїй команді перемогу на останніх секундах зустрічі!

FC Valkyrie залишиться командою з найгіршим захистом в лізі (ми маємо на увазі статистику), адже тепер у хлопців 70 пропущених голів. І це притому, що Курач відкрив рахунок вже на 3-й хвилині матчу, однак далі була біда. Джус і Остапчук синхронно оформили хет-трик, а ця перемога дозволила Шулявці піднятися на шосту позицію (поки що) і закінчити сезон на мажорній ноті.

Young Boys, в свою чергу, зробив все, що залежить від хлопців, аби завершити сезон на другій позиції. Однак, якщо WOD здобуде хоча б одну перемогу в двох матчах, що залишилися (вірогідність височенна), то буде бронза. Федірець так хотів стати найкращим бомбардиром ліги, що дійсно встигав на кожному клаптику футбольного поля. За свої старання він був винагороджений хет-триком, хоча у Борискова, який відстає на 6 голів, ще два матчі в запасі. Фокус програв два матчі поспіль, але нам здається, що порівняно з початком сезону, у команди є величезний прогрес!

Пресслужба R-Cup