Лев Туру у лізі Platinum, голодний до голів Голодніков та розгром в Бронзову дивізіоні., Огляд туру, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

29.03.2021

Лев Туру у лізі Platinum, голодний до голів Голодніков та розгром в Бронзову дивізіоні.

29.03.2021

Лев Туру у лізі Platinum, голодний до голів Голодніков та розгром в Бронзову дивізіоні.

Platinum Division

VBA - AZ-41 – 7:1

BetonEnergo - Rejo – 1:2

Trident - Hell Energy – 3:10

SimStore-Fiskars - SKY KYIV – 7:3

Скиф - VBA – 5:4

MBZ - ФК Легион – 4:2

Головний матч туру між SimStore-Fiskars і SKY KYIV повністю виправдав наші сподівання. По-перше, глядачі побачили 10 голів, по-друге, інтриги вистачало до самісінького кінця і, по-третє, у нас відбулася зміна лідера. Те, що гра буде насиченою на події, стало зрозуміло вже на 2-й хвилині матчу, коли Іванкевич та Іщенко обмінялися забитими голами – 1:1. Потім команди взяли невеличку паузу, а наприкінці тайму дублем вистрелив Літвінов, якому вистачило трьох хвилин на 2 голи – 3:1. Тим не менш, ви ж розумієте, що команда калібру SKY, не буде здаватися без бою. Підопічні Задорожного, завдяки голам Кривошеєнка і Сандецького зрівняли рахунок у середині другого тайму – 3:3. Але потім на авансцену вийшов Солонина, який виконав три поспіль асисти, а фінальну крапку в матчі поставив Мітленко, забивши на 40-й хвилині – 7:3. Відзначаємо хет-трик Літвінова і акцентуємо вашу увагу на тому, що завади SimStore-Fiskars стати чемпіоном може тільки AZ-41, якщо зможе в останньому турі відібрати очки у своїх опонентів.

Власне кажучи, саме на AZ-41 буде розраховувати SKY в останньому турі, проте результат матчу цієї команди проти VBA зовсім не додає позитивних думок. Після того, як AZ-41 здолав в минулому турі «скіфів» і, пам’ятаючи серію VBA з трьох поразок поспіль, ми були впевнені, що гра буде, як мінімум рівною. Але Іван Лукач і Тарас Швець точно були проти такого розвитку подій. Перший – провів свій найкращий матч в сезоні (до цього 0 голів і асистів в 6 матчах), оформивши дубль і відзначившись результативною передачею. У Швеця абсолютно ідентичний доробок, тому саме ці гравці на двох розібрали захист своїх опонентів, а AZ-41 вчетверте в сезоні програв матч, в якому отримав у свої ворота більше шести голів.

Нагадаємо, що VBA грав два матчі за вікенд, проте здобути позитивний результат у матчі проти «скіфів» не вдалося. СКІФ нарешті перервав свою вкрай сумну серію з трьох поразок поспіль, яка не дозволила цьому колективу розраховувати на місце в ТОП-3.  Однак віддамо належне колективу VBA, який двічі відігравався по ходу матчу (0:2 і 2:3), але проти вбивчого дуету Кочетов (хет-трик) і Ганжа (три асисти) встояти не вдалося.

В матчі між FC Rejo та BetonEnergo усі голи умістилися в три хвилини на початку другого тайму. Спочатку майстер-Розка класно пробив головою після передачі голкіпера від власних воріт, потім, секунд за 20 після цього, Кириленко втік у контратаку і більярдним ударом в кут воріт, рахунок зрівняв – 1:1. Але ще за дві хвилини Толстенко здійснив сольний рейд правим флангом, віддавши асист на Апришка, який в один дотик забив переможний гол – 2:1! Найкращий бомбардир ліги Тростянський відзначився лише жовтою карткою, а Rejo повернувся на третю позицію, з якої ще може посунитися нижче…

MBZ закінчив сезон для себе так, як і потрібно. На мажорній ноті. А от у Легіону свято було іншого характеру – сумне. Поразка від MBZ стала для «легіонерів» ювілейною, десятою в сезоні.  Легіон двічі зміг зрівняти рахунок у цьому протистоянні, але ну дуже класно в цей день грали Мартиненко (2 голи) і Масник (гол+2 асисти), які зробили гру для MBZ. Наразі цей колектив четвертий, але, схоже, закінчить сезон на 5-й позиції.

Завершимо свою розповідь про цей дивізіоні гучним розгромом. В 10 попередніх матчах Hell Energy забив у ворота своїх опонентів 20 голів. Тобто в середньому по 2 голи за матч. Але цього разу хлопці просто знищили захист колективу Trident, відвантаживши своїм опонентам 10 голів! Причому для гравців Trident нічого не віщувало біди. Артем Науменко рахунок відкрив вже на 4-й хвилині матчу, а потім, навіть коли суперник виходив вперед, він рахунок зрівнював. Таким чином, на 22-й хвилині матчу рахунок був 3:3, проте потім… Степан Кошка став найрезультатвинішим гравцем матчу, оформивши три асисти і три голи та вийшов на друге місце в гонці бомбардирів. Здається він, не «кошка», а справжній Лев. Лев матчу.

Gold Division

FC Energo - YBC – 2:4

ФК Атлетик - Duzain-Fasad – 2:2

ФК Неизбежность - Adidas – 2:2

Радар ВС - Smile Development – 2:4

FC Svyatosh - Smile Development  - 3:7

SC Favorit - Энергетик – 2:7

Результативність туру була відмінною. В кожному матчі команди забивали, як мінімум, по 4 голи, а в середньому цей показник становить 6,5 результативних удари за матч.

Дуууже приємно здивував Smile Development, який перед цим туром мав три поразки поспіль і, чесно кажучи, були сумніви, що команда зможе виграти бодай один з двох своїх матчів вікенду. Однак Голодніков і компанія перевершили всі наші сподівання. Ми не випадково акцентували увагу саме на Саші. Якщо в матчі проти Радару (який тепер остаточно втратив шанси на срібло), він вів гру своєї команди (гол + 2 асисти) разом з Ігорем Кравчишиним (2 голи і асист), то перемога над FC Svyatosh – виключно його заслуга. У ворота цього колективу Сашко забив одразу шість голів і таким чином вийшов на перше місце в гонці бомбардирів ліги, маючи в своєму активі 19 голів. Теоретично його можуть наздогнати лише Чуб і Лавренюк, які мають по 16 результативних ударів і матч (а Чуб навіть два) в запасі.

Як не намагався Гудим допомогти взяти «енергетикам» очки в матчі проти «бізнесменів» (на рахунку Сергія два голи і точно найкращий матч в сезоні), проте суперник зіграв на досвіді. На досвіді та на індивідуальній майстерності своїх лідерів. Мова, звичайно, йде про Губаша і Штрека, які синхронно забили по два голи. Іван Штрек закінчив сезон найрезультативнішим гравцем своєї команди, забивши 6 голів і зробивши 5 асистів.

«Дизайнери» завершили сезон на 9-й позиції і, мабуть, важко сказати, що на мажорній ноті. Команда так і не змогла збалансувати склад протягом сезону, тому результат вийшов доволі закономірним. В грі проти Атлетика «дизайнери» забили першими, однак голи Осадчука і Клішти перевернули все з ніг на голову – 1:2. Здавалося, що матч так і завершиться з мінімальною перевагою Атлетика, проте Заверюха за хвилину до кінця матчу опинився в потрібному місці і у потрібний час, класно зігравши на добиванні – 2:2.

Неизбежность вже вп’яте в сезоні зіграла внічию. Це найбільший показник серед усіх команд ліги. Причому команда Галицького цілком могла розраховувати на перемогу. Незважаючи на той факт, що Ляшенко реалізував пенальті на 15-й хвилині першого тайму, а «спортсмени» вийшли вперед, на початку другого тайму Омельченко і Матюша забили двічі за 3 хвилини, а переможний рахунок тримався до 37-ї хвилини матчу. І саме у цей момент класний сольний прорив центральною зоною зробив Ігор Маринич, після чого пробив у верхній кут воріт суперника. Здається, не обійшлося без рикошету, але головне, що рахунок став 2:2.

«Фаворити» програли третій матч поспіль і залишились на 10-й позиції. З якої, суто теоретично, їх ще можуть посунути. До речі, справа була не тільки в тому, що Енергетик був сильніше. Просто ця команда мала максимальну мотивацію, адже лише перемога залишала їм шанси на чемпіонство. У Трудових Резервів, нагадаємо, ще два матчі в запасі, тому завдяки цій перемозі Енергетик збільшив відставання від суперника до чотирьох балів. По суті, справа була зроблена ще у першому таймі, який завершився на користь Енергетика з рахунком 4:1.

Silver Division

Karcher - Falcons Youth – 1:4

ФК Сейм Путивль - Новая Жизнь – 3:2

Soborna Team-2 - Magnis Income – 3:1

INTER - FC Rabona – 5:3

Рейнджерс - 3й Тайм – 1:3

ФКА - FC Bilux – 3:2

ATL - Denon – 3:7

Цікавий тур, адже результати водночас прогнозовані, а з іншого боку деякі матчі дуже здивували.

Наприклад, FC Rabona. Цей колектив, якби обіграв INTER (який до цього мав одну перемогу в 5 останніх матчах), то фактично гарантував би собі бронзові нагороди, але тепер можуть бути варіанти. Ми не повіримо, що FC Rabona не знала, хто несе найбільшу загрозу у команди суперника. Однак Дмитру Горелику вдалося буквально розірвати захист опонентів і відзначитися у звітному матчі одразу чотири рази.

Без своїх лідерів Кірякова і Марченка Karcher не зміг взяти залікові бали у матчі проти одного з претендентів на чемпіонство в лізі - Falcons Youth. І це навіть при тому, що на 15-й хвилині Мазур рахунок відкрив, а перша половина гри якраз і закінчилася з перевагою гравців Karcher. У другому таймі Шевчук і Гупало взялися за справу. Перший оформив два голи і асист, а другий зробив дві результативні передачі. Таким чином Falcons Youth здобув 10 перемогу поспіль і продовжив боротьбу за чемпіонство.

Микита Вінокур, як міг намагався врятувати колектив Новая Жизнь від четвертої поразки поспіль. Він двічі відзначився у воротах ФК Сейм Путивль, проте цей колектив у звітному матчі був дуже сильним. Сильним, в першу чергу, своєю командною грою. Бобін вів команду за собою, записавши у свій актив гол і два асисти, а партнери правильно підтримали вдалу гру свого лідера.

Magnis Income намагався зробити підніжку для своїх опонентів, які, нагадаємо, ведуть відчайдушну боротьбу за чемпіонство проти Falcons Youth (обидві команди наразі виграли усі свої матчі). Більше того, Балабан навіть відкрив рахунок на 7-й хвилині матчу, однак потім за справу взявся Нестеров. Денисо оформив хет-трик за 25 хвилин, забивши вже 19 голів в 10 матчах сезону.

Рейнджерс приїхав на матч проти 3-го Тайму без замін, ускладнивши таким чином своє «життя» в цьому матчі.  3-й Тайм, до речі, також був далеко не у найкращому складі, але можливість ротації та феноменальна гра Прокопчука зробили свою справу. Валентин, до речі, оформив гол+пас, а його команда піднялася на третю позицію. Більше того, суто теоретично 3-й тайм має можливість ще поборотися за бронзу.

Пономаренко on fire! Саме лідер Аристократів допоміг своїй команді вирвати перемогу в матчі проти FC Bilux. Денис не тільки оформив дубль. Його другий гол став переможним для команди. Більше того, він зіграв, як справжній форвард. Спочатку отримав м’яч спиною до воріт суперника, потім ефектно розвернувся і пробив у дальній кут – Браво! FC Bilux, нажаль, програв 4-й матч поспіль.

А ось Denon під кінець чемпіонату набрав шалених обертів. В минулому турі хлопці прибили ФКА, а зараз відвантажили 7 голів у ворота ATL. І це при тому, що перед цим суперник мав в своєму активі дві перемоги поспіль, Перебуваючи на моральному підйомі. Більше того, ATL виграв 2:0 вже на 5-й хвилині матчу і, здавалося, що ніщо не завадить хлопцям здобути третю перемогу поспіль. Однак Філонов (2+1) і Яловий (1+2) перевернули все з ніг на голову, дозволивши своїй команді здобути третю перемогу в сезоні!

Bronze Division

WOD - FC Yuzhbor – 1:4

Tech United - Nishcheta – 2:5

ФК Венеция - Dnipro-M – 3:2

Unknown FC - Sporting Kyiv – 3:3

FC Valkyrie - Young Boys – 3:14

ФК Фокус - Шулявка Юнайтед – 1:3

Дружба - Славутич – 1:5

FC Yuzhbor – чемпіон! Перший з усіх чотирьох дивізіонів нашого зимового кубку! Ця команда добряче попсувала нерви своїм фанатам, адже завдяки голу Єпіфанцева поступалася WOD до 33-ї хвилини матчу. В такій ситуації дуже важливо, аби в колективі був лідер. І він був. І навіть не один. Харсика оформив дубль, Гненюк забив 14-й гол в сезоні, а Поліщук оформив гол+пас. І все це за 7 хвилин в матчі проти одного з найпотужніших колективів ліги. Насправді WOD програв чемпіонство навіть не в цьому матчі, а тоді коли програвав Unknown I Dnipro-M.

Є у нас питаннячко до колективу Nishcheta. А якби Руслан Горовой з’явився у команді не у лютому, а на початку чемпіонату, яке б місце посіла команда? Ми не випадково згадали Руслана, адже в 4 матчах він забив 10 голів і зробив 4 асисти. Проти «технарів» він відзначився двома результативними ударами і записав на свій рахунок гольову. Tech United, в свою чергу, програв же 7-й матч поспіль, залишаючись командою з найменшою кількість забитих голів в лізі – всього 16. В останньому турі ї х чекає гра проти Dnipro-M. Чи вдасться закінчити сезон на мажорній ноті?

Dnipro-M, в свою чергу, програв Вадиму Соколенко… Даруйте, звичайно, Венеції. Просто вплив Вадима на гру своєї команди дійсно колосальний. На його рахунку третина від усіх голів команди в сезоні, і хет-трик у звітному протистоянні. «Італійці» таким чином, ще можуть обійти Дніпро-М в турнірній таблиці і навіть закінчити сезон на 8-й сходинці, але для цього потрібно виграти обидва матчі, що залишилися.

Матч між Unknown FC і Sporting Kyiv вийшов бойовим в усіх значеннях цього слова. Unknown, звичайно, хотів реабілітуватися за три поразки поспіль, а «португальці», нагадаємо, ще не гарантували собі другого місця в чемпіонаті. Вже на 9-й хвилині матчу Власенко і Бондаренко зчепилися один з одним, після чого отримали заслужені червоні картки. Але це були лише квіточки. Наприкінці першого тайму Фурсенко вивів Unknown FC вперед, проте майже одразу Максим Гутник зрівняв рахунок з пенальті. У другому таймі, до речі, знову рятував свою команду, зрівнюючи рахунок у матчі – 2:2. Але уся драма відбулася на останніх секундах гри. Спочатку Якимишин вивів Unknown FC, реалізувавши десятиметровий удар, але за 50 секунд до завершення матчу, ідеальний удар під поперечку від Гребенюка встановив остаточний рахунок – 3:3.  

Звичайно, найбільш гучним результатом туру став розгром від Young Boys. Звичайно, FC Valkyrie був андердогом у цій парі, але суперник приїхав на матч без замін. Тим не менш, це не завадило Young Boys буквально знищити своїх опонентів. Сім голів від Сергія Федірця дозволили йому очолити гонку бомбардирів з 22 голами. Ви розумієте, що такий показник підкорився Сергію всього за 5 матчі???!

Шулявка Юнайтед продемонструвала майстер-клас по грі без замін в матчі проти ФК Фокус. Вирішальним, як нам здається, у цьому матчі став період з 22-й по 26-ту хвилину матчу, коли Шулявка тричі засмутила своїх опонентів. Ех, а чому ж так не грали протягом усього сезону, хлопці?

Завдяки 5-ти перемогам в шести останніх матчах, Славутич піднявся одразу на 5-ту позицію. Дружба, в свою чергу, залишається, як і раніше, на останній сходинці. Причому нам здається, що Дружба програла навіть не стільки Славутичу, скільки Євгену Самійлику, який оформив в цьому матчі хет-трик, провівши найрезультативніший матч в сезоні.

Пресслужба R-Cup