Дострокові чемпіонства FC Donbass i FC Goldmine, п’ять претендентів на два місця в топі Другої ліги, ​Підсумки 14-го ігрового тижня й двох матчів 1/4 фіналу кубку., R-CUP 2019 - 2024. Офіційний сайт

Новина

24 липня

Дострокові чемпіонства FC Donbass i FC Goldmine, п’ять претендентів на два місця в топі Другої ліги

24 липня

Дострокові чемпіонства FC Donbass i FC Goldmine, п’ять претендентів на два місця в топі Другої ліги

Вища ліга

Fanat 2 – 7 ФК Анреал

Fanat, як і в кількох попередніх матчах, налаштувався на боротьбу проти суперника, підходячи «андердогом» до чергової гри. Номінальні господарі відкрили рахунок на 2-ій хв після голу Артема Марчука, та до середини першого тайму отримали в відповідь 2 м’ячі від ФК Анреал. На 11-ій хв Fanat знову підсилив інтригу, зрівнявши рахунок. Суперник вирвався вперед перед перервою, а в другому таймі ФК Анреал уже провів 4 «сухі» м’ячі. Вячеслав Вдовика, Руслан Дьока й Ігор Кострома оформили по 3 результативні дії.

FC Donbass 4 – 0 НПУ

FC Donbass оформив дострокове чемпіонство в найсильнішій Вищій лізі за всю історію змагання. Звитяга над НПУ зробила команду недосяжною для конкурентів за тур до завершення гонки. Олексій Проскурін, відкривши рахунок на 2-ій хв, дав зрозуміти, що команда налаштована виключно на дострокове чемпіонство, проте й суперник НПУ, як «андердог», міг покладатися лише на свій характер і можливу недооцінку з боку FC Donbass. Той переможно пройшов дистанцією гри, в другому таймі закріпивши перевагу. Голкіпер номінальних господарів Ігор Байдак у цій зустрічі відзначився дебютним голом у поточному чемпіонаті.  

AFC Atletico Kyiv 10 – 1 ФК Фокус

AFC Atletico Kyiv красиво завершив сезон: і результативну звитягу здобув, і вивів у плюс статистику забитих-пропущених голів. За перший тайм гри з ФК Фокус «матрацники» наростили перевагу в 2 голи, а зробивши її куди комфортнішою зі стартом другої половини, все активніше наближалися до рахунку, який би вивів у плюс різницю забитих-пропущених м’ячів. По 3 результативні дії в складі AFC Atletico Kyiv зробили Віктор Данилів й Ігор Степанюк.

FC Inter Kyiv 2 – 1 Атлант Буд

Героїчні залікові бали в другому матчі поспіль здобув FC Inter Kyiv. Після нічиєї з другою командою таблиці команда вийшла на поле проти іншого учасника з низин турнірного становища. Атлант Буд наприкінці сезону мав таке ж завдання – одержати звитягу й гарантувати собі місце в Вищій лізі на наступний розіграш. 3 очки забезпечили б це Атлант Буд. Він і зібрався належним чином на важливий матч. Суперник теж приїхав у оптимальному складі. Гра, що підсумовувала всю турнірну ходу цього чемпіонату для обох команд, тримала в напрузі з невідкритим рахунком до кінцівки, в якій розв’язка все ж настала. Микола Іванов на 38-ій хв перетворив помилку номінальних гостей у гол, і FC Inter Kyiv повів. Богдан Портянкін невдовзі завершив атаку точним ударом низом у ближній кут – Атлант Буд зрівняв рахунок. Однак усе той же Іванов приніс звитягу суперникам, оформивши дубль в останній атаці FC Inter Kyiv. Таким чином, цей колектив трьома набраними очками гарантував собі виступ у Вищій лізі наступного сезону.

MLP Co 3 – 6 Skvyra Football Team

Skvyra Football Team не відстає від мети фінішувати в трійці лідерів. Звітним успіхом над MLP Co команда закрила свою минулу нічию й зберегла шанси фінішувати другою, якщо, звісно, продовжить вигравати й дочекається осічки другої команди таблиці. До того ж, суперник по звітному матчу випереджав на 2 очки й його сквирянам теж необхідно було обходити. До 5-ої хв вони забили двічі й, вцілому, провели «сухий» перший тайм, наприкінці якого ще й потроювали перевагу. Старт другої половини теж видався результативним – Skvyra Football Team оформив уже 5:0 на свою користь. MLP Co зменшив різницю на одному з відрізків. Євгеній Чайка зробив дубль за номінальних господарів. У складі сквирян по гол+пас в активах Андрія Анцибора й Ігоря Кияна.

Friends Team 3 – 1 Tech United

Friends Team вийшов переможцем із протистояння з Tech United. Номінальні гості проводили свій заключний матч у сезоні. Ще й гра з представником топ-3, тому мотивація була такою ж, ніби це самий розпал чемпіонату для «технарів». Цей запал «френди» мали намір загасити, бо переслідують підсумкову другу сходинку. Андрій Огнистий вивів Friends Team уперед на 16-ій хв. Tech United зі стартом другої половини відновив паритет зусиллями Олександра Семенова, та більшого команда не досягла. «Френдс» дотиснув голами Артема Аніскіна й Сергія Чепорнюка.

Перша ліга

UID 3 – 4 FC Profi

UID останньою переможною серією вирішив завдання фінішувати вище трьох команд, які за підсумком поточного розіграшу спустяться в Другу лігу, проте цю переможну ходу колективу хотілося продовжити. В звітному матчі суперником виступив FC Profi, який саме й знаходиться серед трьох аутсайдерів, від яких UID нещодавно відірвався. Номінальні господарі видали «сухий» перший тайм, потроїли перевагу зі стартом другого – здавалося, що їм нічого не загрожує й звитяга наближається, та фантастичний камбек за останні 6 хв гри зробив FC Profi. З 34-ої по 35-ту хв команда зменшила різницю до мінімальної, а Назар Петросян оформив згодом переможний дубль.  

Благора Інвест 2 – 6 FC Meest TEAM

FC Meest TEAM двічі по ходу першого тайму відривався від Благора Інвест на 2-3 м’ячі, та номінальні господарі дихали «містянам» у спину. FC Meest TEAM відчув себе розкутіше вже в другій половині, коли встановлював остаточний рахунок. Остаточно дотиснути вдалося в кінцівці зустрічі. По 3 результативні дії в складі «містян» зробили Олександр Нехаєнко й Микола Роянов.

Сталь 2 – 1 Developex

Надзвичайно важливу й першу з кінця квітня звитягу одержала Сталь. Команда зустрічалася з сусідом по таблиці Developex. Між собою зійшлися учасники, які в заключних матчах змагаються за можливість надалі виступати в Першій лізі, не розпочати в Другій наступного сезону. Звітні 3 очки відкрили для Сталь перспективу фінішувати вище саме за Developex на рятівній 12-ій сходинці, та до того ще потрібно буде дійти. Перший крок зроблено. Переможний гол за нічийного рахунку 1:1 на 35-ій хв провів Дмитро Бондарь, влучивши з власної половини в порожні ворота суперника, коли той пішов із п’ятим польовим в атаку виборювати максимальний результат.

Если Шо 4 – 1 FC Legendary Amateurs

Если Шо протягом останнього місяця крокує на рівні з топами дивізіону. Ще побачимо – куди така хода приведе команду, та вона точно буде налаштована продовжувати видавати такі ж результати, як у матчі з FC Legendary Amateurs. Номінальні гості до гри підійшли з гарним настроєм й відкрили рахунок на 1-ій хв зусиллями Олександра Миславського. «Аматорс» повів, однак згодом нічого вже не йшло за планом команди. Если Шо протиставив свій камбек і результативні дії Степана Кошки й Сергія Пугача. Зробили таких по 2 й принесли колективу звитягу.

PIN-UP 6 – 1 FC Rabona

PIN-UP завершив сезон звитягою над останньою командою таблиці FC Rabona. Євгеній Яцентюк за цей сезон перетворився в лідера команди. Що додавати, якщо за минулий чемпіонат він всього зробив 4 результативні дії, за позаминулий – 8, а в поточному розіграші результативність просто на іншому рівні. Яцентюк завершив сезон із 10-ма голами й 4-ма асистами. 2+1 за системою гол+пас – майже класика від нього. Повторив це в матчі з FC Rabona.

Друга ліга

FC Goldmine 5 – 4 NoName-KonteynerBar

FC Goldmine уже в рангу чемпіона Другої ліги виходив на матч із NoName-KonteynerBar, але цей суперник – один із нещодавніх конкурентів, і мотивацію номінальні господарі знаходили в тому, що через очну гру ще хотіли показати свою перевагу. NoName-KonteynerBar просто мав виграти зі свого боку, аби зберегти шанси на фініш серед трійки лідерів. Однак перфоменси Миколи Полякова й Сергія Аністратенка з асистів Полякова принесли успіх FC Goldmine, який до 25-ої хв відірвався з проміжними 4:1. Ця перевага танула з плином часу до кінцівки зустрічі. NoName-KonteynerBar досяг камбеку, та невгамовний Поляков забив переможний м’яч.

Nunu-KyivGastroBar 7 – 2 Альфа

Якщо подивитися на матчі, коли Nunu-KyivGastroBar вигравав цього сезону, то підмітимо, що чотирьох із семи учасників, які змагалися чи змагаються наразі за підсумковий топ-3, команда обігрувала. Й цей колектив може опинитися дивізіоном нижче. Та до вищезгаданого списку Nunu-KyivGastroBar додав звитягу над Альфа. Номінальні гості вперше відповіли за рахунку 0:4. Суперник піймав цілковиту впевненість у власних силах, забивши перші голи, граючи навіть без штатного голкіпера. Саба Сірадзе оформив покер, Максим Шабельник відзначився дублем.

FC Leaders 3 – 7 Харків 1654

Харків 1654 відмежувався від тенденції поразок двох інших претендентів на підсумковий топ-3, команд, які поступилися в двох попередніх матчах. Свою гру харків’яни виграли й наразі йдуть другими. В матчі з FC Leaders номінальні гості повели на 1-ій хв. Євген Кирпенко своїм дублем потроїв перевагу до перерви, а в другій половині харків’яни різницю на свою користь продовжили розвивати. Євген Сірко оформив 4 результативні дії.

FC MAXIMUS 3 – 2 ФК Акули

FC MAXIMUS одержав важливу звитягу, змагаючись за право виступати в дивізіоні наступного чемпіонату. Звитяга над ФК Акули не підняла вище трійки аутсайдерів, однак у колективу є гра в запасі. В першому таймі команди обмінялися голами. Всередині другої половини номінальні господарі зробили переможний ривок.

NOOSPHERE KYIV 4 – 2 Райффайзен Банк

Райффайзен Банк, здавалося, приголомшив NOOSPHERE KYIV двома голами до 3-ої хв, та головний тренер Валерій Директоренко втримав номінальних господарів на плаву, а вони, будучи претендентами на фініш у топ-3, змінили хід подій. Всередині першого тайму рахунок був уже рівним, але на вихід уперед ще потрібно було працювати. Давид Дахно у ці хвилини показав – чому його перехід до складу NOOSPHERE KYIV виділяли, як прекрасне підсилення. Дахно асистував на голи, що принесли звитягу. Перед тим ще відзначився голом.

Inter Cars Ukraine ТП 5 – 0 Славутич

FC BILUX 1 – 2 AFC Footballers

AFC Footballers видає чотириматчеву переможну серію наприкінці сезону. Сильно вмотивована команда продовжує вигравати поєдинок за поєдинком і наразі йде третьою в таблиці. По ходу першого тайму матчу з FC BILUX «футбольори» відкрили й подвоїли рахунок. Суперник скоротив відставання, та, зрештою, номінальні гості одержали чергову значущу звитягу на шляху до можливого фінішу в топі дивізіону.  

Третя ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 2 – 1 Denon

Подвійна мотивація ЧА-ЧА-РАЗ на звітну гру полягала в необхідності виграти й задля можливого фінішу в топ-3, й дербі в інших підопічних свого тренера Олександра Кульши теж хотілося забрати. Та Denon змагається за можливість надалі виступати в дивізіоні, тому звитяга конче теж необхідна була. Й на дербі колектив теж налаштувався. На матч доїхали гравці, яких бракувало в минулих поєдинках. Однак суперник у першому таймі провів 2 «сухі» м’ячі, на що Denon відповів одного разу.

Дружба 4 – 3 Old Friends

Дружба покращила своє положення в таблиці, вигравши 3 останні матчі. Команда зробила майже максимум зі свого боку, аби продовжити виступати в дивізіоні – тільки 1 із сусідів по таблиці по ходу чемпіонату розвивав триматчеву переможну серію. В грі з Old Friends Дружба проводила свій заключний поєдинок у сезоні. Богдан Галич з’явився в складі вперше цього чемпіонату й посприяв звитязі двома голами й асистами.

ФК Легіон 3 – 1 FC BEER WAY

ФК Легіон до нічиєї з лідером таблиці додав звитягу над іншим представником топ-3 FC BEER WAY – тепер «легіонери» мають 2 примітні результати в сезоні, коли відбирали очки чи обігрували топа. Ігор Гордієнко вивів номінальних господарів уперед на 7-ій хв після красивого голу, забитого головою з верхової передачі Артура Астахова. Астахов додав до асисту гол, встановлюючи 3:0 на 37-ій хв. Єдиний м’яч FC BEER WAY – автогол того ж Астахова в кінцівці матчу.

Буревій 3 – 2 СК Софіївський

Буревій виграв свій матч, а також скористався поразкою FC BEER WAY. Звитяга над СК Софіївський дозволила піднятися на друге місце й зберегти шанси на чемпіонство в разі продовження переможної ходи й поразки лідера таблиці. Звітні 3 очки Буревій видобуті на мотивації й характері, коли суперник лідирував 2:1. Однак із 38-ої хв Артем Яворський оформив переможний дубль і приніс номінальним господарям максимальний результат.

ФК Гора 1 – 3 FC SICH Kyiv

Молодь FC SICH Kyiv принесла команді успіх у матчі з ФК Гора, шосту звитягу в сезоні. На голи Сергія Чепи, Володимира Внаровського й Олександра Шкреда номінальні господарі відповіли тільки одного разу за рахунку 0:3. Юрій Головко відзначився за ФК Гора, а голкіпер FC SICH Kyiv Дмитро Возний врятував у ряді моментів.

Нове Життя 5 – 8 FC Vauriens

Навіть у разі своєї наступної звитяги FC Vauriens не фінішує вище трійки аутсайдерів, але зараз хочеться про хороше, бо майже третину своїх голів у сезоні команда забила в звітній грі. В матчі з Нове Життя номінальні гості відірвалися на 3 голи по ходу першого тайму. Ще комфортнішої переваги набули в другій половині, ведучи 7:1. За такого рахунку суперник прийнявся скорочувати відставання, та FC Vauriens набув солідного відриву. Тим не менше, Віталій Макаренко оформив пента-трик за Нове Життя. В складі FC Vauriens покер і асист на рахунку Родіона Українця.

1/4 фіналу Кубку R-Cup XV

LEFT COAST 7 – 1 Альфа

Альфа зазнав прикрої поразки в матчі Другої ліги, та мав ще кубкове протистояння, на яке потрібно було віднайти мотивацію. Суперником виступав колектив із дивізіону вище LEFT COAST. Номінальні гості намагалися забути поразку й ввійти в гру з новими силами. Після «сухого» першого тайму зі стартом другого за справу взявся LEFT COAST. Він збільшував перевагу, Ярослав Шимко робив стільки ж результативних дій, скільки за 10 матчів чемпіонату. Зрештою, номінальні господарі завершили матч у піднесеному настрої й чекають на суперника по півфіналу.  

FC BILUX 0 – 4 LIDCAR

В іншому протистоянні між представниками Першої ліги й Другої ліги переможцем також вийшла команда, яка виступає в другому за рангом дивізіоні. Для LIDCAR вихід у півфінал – навіть не завдання мінімум, тому команда наразі просто продовжує виправдовувати очікування. Подивимося – чи зможе підняти над головою трофей, у чому полягає єдина мета LIDCAR. У чвертьфінальному матчі з FC BILUX дублем і асистом відзначився Владислав Шевченко. Він повторив свою найбільшу результативність цього сезону, а в кубку забиває й віддає стабільно – по 3 голи й асисти в стількох же матчах.

Пресслужба R-Cup