Перша звитяга Fanat у Вищій лізі, перше очко для FC Vauriens, дебютний успіх FC BILUX над FC Rabona, Підсумки 10-го ігрового тижня й двох матчів 1/8 фіналу кубку., R-CUP 2019 - 2024. Офіційний сайт

Новина

26 червня

Перша звитяга Fanat у Вищій лізі, перше очко для FC Vauriens, дебютний успіх FC BILUX над FC Rabona

26 червня

Перша звитяга Fanat у Вищій лізі, перше очко для FC Vauriens, дебютний успіх FC BILUX над FC Rabona

Вища ліга

НПУ 3 – 3 AFC Atletico Kyiv

AFC Atletico Kyiv відібрав очки в НПУ, якому важливо було звітного туру повернутися на переможний шлях, аби не відпустити вперед кількох конкурентів. Але суперник вів, і НПУ лише в кінцівці завдяки камбеку врятував нічию. «Матрацники» вийшли вперед перед перервою після голу Владислава Лясоти, та на 28-ій проміжну нічию супернику приніс автогол Богдана Корольчука. За 3 хв до завершення матчу Віктор Данилів оформив дубль упродовж двох атак – AFC Atletico Kyiv відірвався на 2 м’ячі. НПУ зміг проявити характер. На характері номінальні господарі відповіли двома голами й задовольнилися нічиєю.   

Skvyra Football Team 0 – 3 FC Donbass

Skvyra Football Team безліч разів прощавав суперника. Номінальні господарі мали стільки шансів зробити так, аби один із фаворитів дивізіону FC Donbass опинився в ролі наздоганяючого. Мабуть, той момент Олександру Федотову, коли відіграв голкіпера, та не влучив у ворота, пригадувався ще не раз, а суперник, втримавши проміжні 0:0 на табло, забрав до свого активу кінцівку гри. Всі свої м’ячі FC Donbass провів у заключні 5 хв. Олексій Проскурін відкрив рахунок. На наступні голи колективу асистував голкіпер Ігор Байдак. Від своїх воріт до чужого штрафного майданчика одним верховим пасом вивів на ударну позицію Івана Гребенюка, й той головою відправив м’яча в ворота. Потроїв перевагу номінальних гостей Дмитро Іванов.

Tech United 3 – 4 Fanat

Сенсація звітного туру в Вищій лізі – однозначно звитяга Fanat над Tech United. Приємно бачити, що команда, якій пророчили те, що може знятися з розіграшу після того як пропускала з десяток голів за матч, на один із них не приїхала, вийшла на поле битися й здобула максимальний результат. «Технарі» приїхали не з ослабленим складом і, начебто, розпочали свій шлях до звитяги. Автогол суперника, топ-м’яч голкіпера Олександра Поліщука робили положення «технарів» дедалі комфортнішим, але вони пропустили двічі перед перервою. Всередині другого тайму Олексій Зуєв приніс лідерство номінальним господарям, однак вже окрилений Fanat, зробив рівно те ж, саме, що перед перервою – забив двічі, тільки тепер уже не прийшов до нічиєї, а виривав звитягу. В складі Fanat дублі оформили Юрій Вихристюк і Артем Кондратенко.

ФК Анреал 3 – 4 ФК Нова Пошта

ФК Нова Пошта виграв вшосте поспіль, що наразі є вже одноосібною рекордною переможною серією для Вищої ліги в поточному розіграші. Колектив не мав права на помилку після звитяги FC Donbass і, аби знову піднятися на перше місце, потрібно було обіграти свого дуже непростого й такого ж досвідченого суперника ФК Анреал, який у матчах із фаворитами дивізіону вміє протиставляти свій клас і так же боротися за очки. Номінальні господарі в першому таймі відігралися з 0:1, але пропустили вдруге. Наздоганяли ФК Нова Пошта й в другій половині. ФК Нова Пошта щоправда до середини другого тайму відірвався вже на 2 м’ячі. ФК Анреал зменшив різницю до мінімальної на 38-ій хв зусиллями Олександра Скорохода. Інтрига повернулася до максимального рівня, та на табло вже був остаточний рахунок, він не змінився до фінального свистка. В складі ФК Нова Пошта двічі відзначився Андрій Потапов.  

MLP Co 11 – 0 FC Inter Kyiv

До вирішальної частини розіграшу MLP Co підійшов, будучи найближчим переслідувачем третьої команди таблиці, а як бонус для колективу – результативна звитяга над FC Inter Kyiv, яка підніме настрій перед ключовими для колективу матчами. Анатолій Жихарєв і Денис Митник контролювали всю результативність у грі, беручи участь майже в кожному забитому м’ячі. Жихарєв і Митник оформили по покеру, а також відзначилися двома й трьома асистами відповідно.

Friends Team 7 – 3 ФК Фокус

Friends Team обіграв іншого учасника з нижньої частини таблиці ФК Фокус. Уже на 2-ій хв Сергій Чепорнюк забив топ-гол за «френдс». М’яч від поперечини влетів у ворота після зміщення Чепорнюка з флангу й удару приблизно з лінії штрафної площі. Номінальні господарі повели, а до середини першого тайму оформили ще 2 м’ячі. Виділимо гол Сергія Сімоненка, який відправив м’яча над голкіпером, коли рахунок ставав 2:0. Пропустивши тричі, «фокусники» відповіли, та миттєво суперник збільшив перевагу.   

Атлант Буд 2 – 3 ATL

ATL вкотре і потішив вболівальників, і змусив понервувати – черговий близький матч від команди, та з переможним настроєм вона йтиме в наступний тур. Номінальні гості дали цього переможного настрою ще по ходу першого тайму, коли забили двічі. Відмітимо гол Артема Охріменка, який зі своєї половини закинув «за комірець» м’яча голкіперу Дмитру Бутову. Охріменко зробив рахунок 2:0. Даниїл Торкін зменшив різницю зі стартом другого тайму, та відповідь прийшла за 4 хв від Максима Горовенка. Атлант Буд вдруге в грі скоротив різницю, та проміжна перевага ATL стала переможним рахунком.

Перша ліга

Если Шо 2 – 1 Developex

Если Шо одержав свою четверту звитягу в сезоні, звітного туру обігравши сусіда по турнірній таблиці Developex. Успіх номінальним господарям принесли голи в першому таймі від Федіра Дальченка й Степана Кошки. Цей дует причетний до половини голів команди в сезоні. От і в цій зустрічі Дальченко й Кошка принесли звитягу. В складі Developex у другому таймі відзначився Іван Агафонов.

Крила Донбасу 3 – 2 Сталь

Крила Донбасу були близькими до першої осічки за 4 матчі в грі з представником нижньої частини таблиці Сталь, але на поміч номінальним господарям прийшов Олександр Шестерньов. Повести допоміг автогол суперника на 4 хв, однак лідер Сталь Дмитро Котельніков за хвилину з пенальті встановив паритет. А на 8 хв Крила Донбасу вдруге повели після точного удару низом у кут від Шестерньова. Наприкінці зустрічі номінальні гості зрівняли зусиллями Вадима Брички. До завершення матчу залишалося кілька секунд, аж тут Шестерньов оформив дубль і приніс «крилам» 3 очки.

UID 0 – 1 FC Legendary Amateurs

FC Legendary Amateurs виграв вчетверте в сезоні. Звітного туру – в UID із мінімальною різницею. Таким чином, «аматорс» реваншував поразку минулого сезону й тепер в команд в очних матчах рахунок 1:1. Євгеній Розка на 27-ій хв асистував на гол Павла Петренка. Розка проводить однозначно свій кращий сезон у календарному році, кращий у команді й навіть один із таких у дивізіоні, проте колектив все ще в нижній частині таблиці. UID мав успіх нещодавно, та ця гра знову повернула на орбіту невдач.

OnlyFans Team 7 – 1 FC Profi

OnlyFans Team одержав результативну звитягу над FC Profi з розумінням, що потрібно витягнути для себе з цього матчу. Звитяга потрібна була, щоб піднятися на третю сходинку. Спостерігаємо цього сезону над становленням Максима Каминіна, як одного з кращих гравців дивізіону. Скільки ж впливу він має на команду. Не тільки в роздягальні, а й на полі. Топ-голи, асисти, лідер роздягальні – це все про Каминіна в цьому сезоні. Дещо з цього підмічали й раніше, та саме зараз OnlyFans Team змагається за найвищі місця. Каминін у грі з FC Profi оформив хет-трик.

PIN-UP 3 – 3 FC Meest TEAM

FC Meest TEAM зазнав другої осічки поспіль. Звітного туру в команди був шанс наблизитися до топ-3 на відстань двох очок, але це стало б можливим у випадку звитяги над PIN-UP. «Містяни» до неї йшли, відкриваючи рахунок на 6-ій хв, і, збільшуючи перевагу до трьох м’ячів по ходу першого тайму. Роман Харук оформив гол+пас. Проте суперник відповів одного разу до перерви, а в другій половині зробив камбек, чим зупинив амбіції FC Meest TEAM на звітний тур. У складі PIN-UP дубль зробив Єгор Чечеринда.

LIDCAR 4 – 3 FC Rabona

LIDCAR відчув конкуренцію з боку одного з аутсайдерів FC Rabona. В боротьбі за максимальний результат між цими командами вирішальні голи були забиті в кінцівці номінальними господарями. Перед тим вони двічі виходили вперед, але FC Rabona чіплявся за суперника, зрівнюючи рахунок. Із 37-ої хв переможним дублем за LIDCAR відзначився Владислав Орляк.

Благора Інвест 5 – 2 FC AppsFlyer

Яскравим видав матч у своєму виконанні Благора Інвест проти FC AppsFlyer. Камбек, відрив у другому таймі, красиві голи – це все про виступ номінальних господарів. Вони відкрили рахунок на 12-ій хв, але проміжна нічия й лідерство FC AppsFlyer не змусило себе довго чекати. До 17-ої хв Денис Старченко оформив дубль. Суперник видав результативний старт у другій половині, після чого вже збільшував перевагу. Зробив це Благора Інвест дуже красиво – наприкінці гри Євгеній Ващук і Валерій Сезанович, пробиваючи злету, відправляли м’яча в ворота.

Друга ліга

FC MAXIMUS 0 – 4 FC Goldmine

FC Goldmine виграв вдруге поспіль, але, не зважаючи на результативність команди біля чужих воріт, в голкіпера Микити Щоголєва роботи теж вистачало. Він вселяв впевненість позаду чисельними сейвами, поки партнери відривалися від FC MAXIMUS. Без порятунків Щоголлєва FC Goldmine навряд записав би до активу «суху» звитягу. В складі номінальних гостей гол+пас оформив Юрій Лавренчук.

Славутич 2 – 3 ФК Акули

ФК Акули приєднався до інших учасників, які покращили своє становище й тепер уже ділять третю сходинку. Завдяки звитязі над Славутич «акули» відірвалися від кількох команд, які поступилися й надалі вирішуватимуть завдання конкуренції безпосередньо за топ-3. Звітного туру номінальні гості лідирували 3:0 зі стартом другого тайму. Із 24-ої по 25-ту хв Славутич повернувся в гру. Різниця була вже мінімальною. Славутич міг би розраховувати на більше, та наприкінці зустрічі Максим Івашко не реалізував пенальті, й ФК Акули вийшов переможцем.

Альфа 1 – 1 NoName-KonteynerBar

В матчі між представниками трійки лідерів Альфа й NoName-KonteynerBar зафіксована підсумкова нічия. Цей результат не зіграв на користь жодній із команд. Якщо NoName-KonteynerBar, маючи на очко більше, ще втримує другу сходинку, то Альфа вже ділить третє місце з трьома іншими учасниками. Альфа дійшов до трійки лідерів через кілька звитяг, однак у матчі з сусідом по топу турнірного становища зазнав осічки. Відігрався на 32 хв завдяки голу Юрія Вихристюка. Перед тим, зі стартом другого тайму в складі суперника відзначився Андрій Гуртовенко. Рахунок міг би стати й 2:0, проте голкіпер NoName-KonteynerBar Олександр Поліщук не забив пенальті.

Inter Cars Ukraine 1 – 6 FC BILUX

FC BILUX після звітного туру опинився серед тих команд, які ділять третю сходинку між собою. Звитяга над Inter Cars Ukraine повернула колектив до боротьби за топ-3 у безпосередній конкуренції з суперниками. FC BILUX відкрив рахунок, але пропустив у відповідь. Із 14-ої хв номінальні гості почали відриватися завдяки продуктивності своїх лідерів. Один із них, Ігор Гаврилюк, за матч оформив дублі з голів і асистів.

Райффайзен Банк 5 – 7 Харків 1654

Харків 1654 у матчі з Райффайзен Банк представив підсилення Євгена Сірка, який має допомогти команді в подальшій боротьбі за топ дивізіону. Харків’яни ставлять завдання повернутися до трійки лідерів. Проміжне третє місце вони ділять після того як обіграли Райффайзен Банк. Номінальні господарі мали збір, але грали без штатного голкіпера. Харків’яни забили 4 голи в першому таймі, пропустивши одного разу. Та зі стартом другої половини номінальних гостей вкотре в сезоні настигло те, що вони відриваються від суперника, та потім пропускають самі й інтрига знову стає максимальною. Райффайзен Банк до 27-ої зменшив різницю до мінімальної, та на 28-ій хв Сірко вже оформив хет-трик. Номінальні господарі продовжили переслідувати, з 3:6 встановивши 5:6. Віталій Буйневич зробив дубль. Переможний гол для Харків 1654 в кінцівці провів Антон Мороз.

Nunu-KyivGastroBar 3 – 2 AFC Footballers

Nunu-KyivGastroBar розвинув свою серію зі звитяг до двох поспіль після матчу з AFC Footballers. Звитяга відвернулася від «футбольорів» у кінцівці, суперник тішився камбеку з 1:2, а Владислав Удовін – своєму переможному дублю. Оформив його в самій кінцівці. Перед тим AFC Footballers залишився в меншості після вилучення Богдана Кузовова. Суперники швидко зрівняли й уже на куражі здобули 3 очки.

NOOSPHERE KYIV 3 – 6 AppStudio

Швидкісні ривки Дениса Домбровського з AppStudio доставили проблем NOOSPHERE KYIV. Такі моменти за участі Домбровського завершувалися забитими голами в ворота номінальних господарів. Зокрема, на 2:0 він асистував, але суперник повернувся з камбеком. За хвилину після того як було встановлено паритет AppStudio знову повів, а згодом повернув собі перевагу в 2 м’ячі – Домбровський оформив дубль. Артем Марчук відзначився вдруге за NOOSPHERE KYIV на 30-ій хв, але команда все ще поступалася. Кінцівку забрав суперник. Ще зручнішою перевагу AppStudio зробив неприємний автогол голкіпера номінальних господарів Ігоря Прінца на 37-ій хв.    

Третя ліга

FC BEER WAY 2 – 0 ЧА-ЧА-РАЗ

FC BEER WAY обіграв прямого конкурента за топ таблиці ЧА-ЧА-РАЗ і відірвався від нього на 3 очки. Номінальні господарі знайшли свої шанси в кінцівках обох таймів. На 19-ій хв Богдан Бедь реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером після успішних дій Ігоря Ванкевича, який зачепився за м’яч і вивів Бедя на ударну позицію. Остаточний рахунок встановив той же Бедь в кінцівці зустрічі.  

Unknown Sporting 4 – 3 Буревій

З другого матчу між учасниками, що змагаються за топ, переможцем вийшов Unknown Sporting. Лідер таблиці наніс першої поразки в сезоні Буревій, але, перш, ніж досягти звитяги, довелося відіграватися з 1:2. Номінальні гості не мали наміру зупиняти свою безпрограшну ходу, а ще й проводили такий важливий матч, тому в умовах конкуренції доставляли проблем. Ігор Беспалий на 10-ій хв вивів Буревій уперед, завершивши атаку потужним ударом із правої ноги в дальній верхній кут. Дубль Олександра Карбули повернув Unknown Sporting лідерство. Іван Озерян встановив паритет, однак на 29-ій хв Олексій Яворський провів переможний м’яч.

Nexus 5 – 1 Нове Життя

Nexus виграв у Нове Життя й наздогнав Буревій у таблиці. Номінальні гості поставили суперника перед завданням відіграватися. Віталій Макаренко на 5-ій хв відкрив рахунок. Однак Nexus має Романа Магду, який і в цьому сезоні крокує до однієї з індивідуальних нагород за підсумком розіграшу. Магда відновив паритет на 8-ій хв. Голи партнерів забезпечили перевагу, а з середини другої половини Магда оформив хет-трик, встановивши остаточний рахунок в грі.

FC SICH Kyiv 1 – 1 ФК Легіон

FC SICH Kyiv і ФК Легіон поділили очки. Артур Астахов на 19-ій хв вивів номінальних гостей у лідери. Після безлічі шансів, атак, по ходу яких не щастило відзначитися, Дмитро Анишко в складі FC SICH Kyiv все ж знайшов свій момент всередині другого тайму, коли зрівняв рахунок. Однак команда вдруге поспіль не виграла. «Легіонери» ж тричі поспіль уже грають внічию.

FC Vauriens 3 – 3 ФК Гора

FC Vauriens набрав свій перший заліковий бал у сезоні, звітного туру зігравши внічию з ФК Гора. При чому, номінальні господарі здобували цей результат, вмикаючи якості, які певний час команда ховала в собі, не претендуючи на очки в матчах. Однак цього разу склалося по-іншому. Хоч і перевагу в 2 голи номінальні господарі втратили. ФК Гора зробив камбек і повів. Звитягу в команди забрав дубль Антона Головні, який він оформив на 37-ій хв.

Old Friends 0 – 4 НІКОС

НІКОС дотиснув Old Friends на 27-ій хв, коли Павло Ратушний відкрив рахунок. Команда, яка повела, почала дихати на повну, вітрила, нарешті, повернулися за напрямком вітру. На 36-ій хв автогол суперника подвоїв перевагу НІКОС. На переможному настрої номінальні гості забили ще двічі. Ратушний оформив хет-трик. Відмітимо гол на 37-ій хв після розіграшу штрафного, атаку з довгим пасом Дмитра Сисоєва, рішення в один дотик Павла Федія й завершення Ратушного – справжній топ-гол від НІКОС.

СК Софіївський 11 – 5 Дружба

Результативний, переможний матч із Дружба видав СК Софіївський. На 1-ій хв Максим Цівина з лівого флангу відправив м’яча під поперечину, й номінальні господарі повели. Євгеній Ільченко зрівняв рахунок на 12-ій хв, але перевага повернулася до суперника, й той почав вести ще з більшою різницею до перерви. Антон Космачевський встановив 5:2 на 26-ій хв. За 30-ту хв Дружба відіграла 2 м’ячі. Суперник зреагував трьома голами. Зрештою, в складі СК Софіївський 5 результативних дій зробив Ігор Гергель, хет-трик оформив Павло Власюк.  

1/8 фіналу Кубку R-Cup XV

LEFT COAST 2 – 1 UID

LEFT COAST оформив вихід до 1/4 фіналу кубку, обігравши UID в п’ятому очному матчі в змаганні. Тенденція, що UID не може обіграти LEFT COAST, продовжилася в кубку. На звітну зустріч номінальні гості підсилилися Денисом Митником, Олександр Ус також повернувся на поле граючим тренером. Однак саме Ус не забив у моменті, який міг би стати для номінальних гостей ключовим у виході до 1/4. За рахунку 1:1 на 30-ій хв Ус не реалізував пенальті – голкіпер суперників Юрій Нестерчук впорався також і з добиванням. Переможний для LEFT COAST гол провів Андрій Шаманський на 36-ій хв.  

FC Rabona 3 – 3 FC BILUX (пен. 1–2)

FC BILUX крокує далі кубком. В серії пенальті учасник Другої ліги обіграв суперника з другого за рангом дивізіону FC Rabona. Тривала очна історія зустрічей, інтрига з жодною звитягою FC BILUX над цим суперником у змаганні перенеслася на кубок, і саме тут колектив вперше обіграв FC Rabona. Ігор Гаврилюк на 1-ій хв вивів номінальних гостей уперед. Суперник відповів із камбеком і проміжним лідерством, на що FC BILUX відповів тим же. Олександр Блюс зрівняв рахунок на 19-ій хв. 2 камбеки й результативну нічию вмістив в себе перший тайм. У серії пенальті FC Rabona забив тільки перший удар із трьох. Наступні 2 підходи завершилися неточністю й сейвом голкіпера Олександра Крючкова. Удар, який вивів FC BILUX до 1/4, реалізував Сергій Моторний.   

Пресслужба R-Cup