PERUN обіграв Вікторію, права нога Ясінського — не для гри чи ходьби, а для музею камбеків , ​Поява Андрія Науменка в складі PERUN, LEFT COAST відігрався з 0:4, сенсація від Inter Cars Ukraine, звитяга UID над Сталь і кубок R-Cup XIII — підсумки 8-го туру й матчів 1/8 фіналу., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

27.09.2023

PERUN обіграв Вікторію, права нога Ясінського — не для гри чи ходьби, а для музею камбеків

27.09.2023

PERUN обіграв Вікторію, права нога Ясінського — не для гри чи ходьби, а для музею камбеків

Вища ліга

AFC Atletico Kyiv 1 – 4 GC SLAVSANT

GC SLAVSANT стабілізував свій стан і перервав серію з двох поразок поспіль. «Барбери» звітного туру, ніби повернулися в старт сезону, коли демонстрували результати на рівні з фаворитами турнірної гонки. Команда прекрасно розуміла важливість матчу з AFC Atletico Kyiv, непоступливим суперником, але він сам ішов на серії з невдач. «Барбери» продовжили цю серію AFC Atletico Kyiv. Ілля Бояр якісно підсилив склад і вже переконалися, що капітан Олександр Яцута в окремі миті сезону може на нього покластися. Бояр із першого матчу допомагає результативними діями. Звітного туру віддав асисти на третій і четвертий голи колективу в другому таймі. Ці м’ячі, що «закрили» гру на користь GC SLAVSANT, забили Сергій Либа й Валерій Сукачов. У складі AFC Atletico Kyiv відзначився Вадим Щирба.

Вікторія 2 – 4 PERUN

Домінації PERUN із зірками столичного футзалу в складі дочекалися всередині сезону. До компанії Ярослава Аксьнова й голкіпера Максима Дядюнця звітного туру долучився Андрій Науменко. Він повинен був вирішити цю справу з партнерами на користь команди в грі з сильною Вікторією. Та один із лідерів таблиці мав певні труднощі зі збором. Так, Вікторія не розраховувала на штатного голкіпера Богдана Биндюженка. Не відкладаючи на потім, Науменко відкрив рахунок на 4-ій хв. На другий м’яч, який забив Дмитро Косьмина, віддав асист. Ігор Желай швидко відіграв один гол, але це, скоріше виглядало, збереженням інтриги, ніж поверненням у гру. Не забитий пенальті капітаном PERUN Ігорем Каплуновим теж не вплинув на розвиток подій, бо партнери організували третій м’яч. Желай оформив дубль за Вікторію, та Науменко майже відразу встановив остаточний рахунок.  

Альфа 3 – 5 Rangers

Два голи Альфа за хвилину на екваторі першого тайму пробіглися мурахами по шкірі гравців Rangers, які явно налаштовувалися на інший результат і хід подій. Проблема була в тому, що точно те ж саме зробив Альфа. Номінальні господарі вийшли на поле без Миколи Полякова, й це залишалося непоміченим у грі деякий час. Поки команда йшла вперед і забивала. В першому таймі різницю для Rangers відіграв Роман Романчук, оформивши дубль. Камбек зробили, а в другому таймі Олег Романчук двічі виводив «рейджерів» уперед. Альфа поступався і в такому становищі вже стало помітним, що здібності Полякова створити гол власноруч знадобилися б. Зусиль одного капітана Ярослава Коваля чи красивого м’яча Романа Мамчура в другій половині не вистачило.

AUTOENERGY 2 – 3 Friends Team

Friends Team забив свій третій гол у ворота AUTOENERGY за хвилину до завершення зустрічі й звів нанівець усі сподівання конкурентів «френдс» на підопічних Рената Мірошнікова. AUTOENERGY на рівних конкурує з представниками топу турнірного становища, тому ставки на номінальних господарів у звітній грі виглядали, так, трохи сміливими, та небезпідставними. В цьому переконалися зі стартом зустрічі. Капітан AUTOENERGY Артем Вербенко відкрив рахунок на 1-ій хв. Роман Андрущенко зрівняв всередині першого тайму, а наступної активності довелося чекати до заключних хвилин. Сергій Чеберяк розмалював сірі 1:1 для «френдів» своїм голом. Суперник залишався непохитним, і Денис Валковий зробив рахунок 2:2 на 38-ій хв, але Віталій Нестерук все таки додав до асисту гол, чим приніс «френдс» три очки. Нестерук міг відзначитися раніше, та голкіпер AUTOENERGY Віктор Льодін у цьому матчі зробив кілька нереально фантастичних сейвів.    

FC LIV-COMFORT 5 – 2 FC Meest TEAM

Якщо FC LIV-COMFORT виграє, то забиває рівно п’ять голів у ворота чергового суперника, якому в матчі з «будівельниками» не вдалося посмакувати набраними очками. FC Meest TEAM проходить непростий період і ті представники колективу, які ставлять завдання на сезон, хочуть бачити звитяги. «Містяни» знову зібралися на матч, однак кількість імен залишається просто кількістю без командного результату. FC LIV-COMFORT теж мав хороший збір і швидко досяг подвійної переваги завдяки взаємодії Ігоря Гаврилюка й капітана Олексія Буглака. Гол суперника тримав FC LIV-COMFORT у тонусі. В другій половині команда зробила перевагу ще комфортнішою. Буглак і Гаврилюк оформили по два асисти й голи відповідно.

Если Шо 0 – 2 MLP Co

MLP Co не розсіюється на здобутті якомога більшої різниці на свою користь, а поступово рухається назустріч меті. Звітного туру MLP Co здолав опір Если Шо. Голкіпер номінальних господарів Олександр Смородінов у матчі піймав кураж. Кожен сейв додавав партнерам наснаги боротися з фаворитом. Але фаворит забив на 14-ій хв і вже міг від цього відштовхуватися. Роман Зражевський відкрив рахунок. Денис Митник його подвоїв на 30-ій хв. Воротар Если Шо Смородінов дійсно залишав свій колектив у грі, та наприкінці матчу отримав пряму червону картку.

FC LONTANO 6 – 3 FC MAXIMUS

FC LONTANO із 12-ої хв підтиснув на педаль газу. Упродовж наступних 2-ох хв зустрічі з FC MAXIMUS перевага збільшилася з одного до трьох голів. Такі речі швидко планувати й втілювати на полі можливо за рахунок класу й безлічі проведених зустрічей за плечима на найвищих рівнях. FC LONTANO може розраховувати на все перераховане вище. Звітного туру якісний збір вів до трьох очок. Олександр Карбула й Сергій Степаненко створили перші 3 голи. Віддавали один одному асисти й обидва забивали. В другій половині Сергій Степаненко віддав перевагу результативним передачам і зробив покер із таких. Карбула оформив хет-трик із голів. FC MAXIMUS не посипався, поступаючись 0:4, й реалізував кілька моментів. Олександр Бабак забив двічі в складі FC MAXIMUS.

Перша ліга

FC Goldmine 4 – 4 LEFT COAST

FC Goldmine повернув хід матчу з LEFT COAST на свою користь із першої хвилини другого тайму. Вадим Соколенко в звітній грі показав, що той досвід роботи з Олександром Андрєєвим, який має за плечима, позитивно відобразиться на грі в складі FC Goldmine. Після того як Юрій Хімка відкрив рахунок, Соколенко подвоїв і потроїв перевагу. Сергій Отверченко зробив рахунок 4:0. Щоб досягти цього проміжного результату, номінальним господарям знадобилося сумарно 8 хв. Але LEFT COAST знадобилося приблизно стільки ж часу, щоб зробити приголомшливий камбек. Михайло Ясінський із LEFT COAST пішов грати як п’ятий польовий, і кожен його удар по воротах перетворювався в гол. Перед феноменальною реалізацією Ясінського голкіпер суперників Микита Щоголєв забезпечував «сухий» результат, однак із тією правою ногою, яка несла в собі загрозу, нічого не поробив. Ясінський забив усі 4 голи номінальних гостей. Зрівняв рахунок із пенальті за хвилину до завершення матчу. 

AFC Footballers 2 – 2 OnlyFans Team

Гол Олександра Микитенка і його асист на Руслана Касьяна допомогли OnlyFans Team дійти до 2:0 на свою користь у першому таймі гри з AFC Footballers. OnlyFans Team вдосталь наївся двома нічиїми й стількома ж поразками в минулих турах, тому в звітному матчі вийшов на поле за четвертою звитягою. AFC Footballers теж останнім часом приїдаються нічиї. В другій зустрічі поспіль «футбольори» здобули заліковий бал, забивши наприкінці зустрічі. Другий м’яч «футбольорів» провів Сергій Воскресенський, перед цим різницю зменшив до мінімальної Ростислав Скляр.

ФК Фокус 0 – 5 ТП Royal Credit

ФК Акули 0 – 1 Tech United

Капітан Tech United Владислав Пясецький точно описав хід подій для своєї команди в матчі з ФК Акули. «Валідол, зв’яжіться з нами,» - такими словами зустрів пізній гол «технарів» Пясецький. Враховуючи, що цей засіб можна придбати без рецепту, певні, що Владислав знайшов необхідний контакт. Але той рецепт, який приніс 3 очки, виписував граючий тренер Олександр Кульша. Олександр наніс точно удару в дальній кут зі своєї лівої за 5 секунд до завершення зустрічі.  

Сталь 1 – 3 UID

UID оформив один із найгучніших результатів звітного туру в Першій лізі, обігравши Сталь, яка могла стати одним із лідерів таблиці за умови, що виграла б. Але насправді свої умови ставив UID. Перед цим туром він був лише останньою командою таблиці. Знаємо, що може демонструвати інший рівень, всі в колективі це теж знають. Почали рух до позитивних зрушень. Олександр Левчук у складі UID оформив дубль у грі зі Сталь. Обидва рази відзначився в ході 35-ої хв. Завдяки дублю Левчука номінальні гості відігралися з 0:1 і вийшли вперед. Третій м’яч UID забив Олег Ковальчук.    

FC Kyiv 2 – 7 FC Profi

FC Profi й FC Kyiv провели результативний перший тайм, забивши по 2 голи. Попри проміжну нічию, свій сценарій, в першу чергу, намагався нав’язати FC Kyiv. Деякі гравці команди виділялися чи за рахунок досвіду, чи за рахунок індивідуальної майстерності. Зокрема, Богдан Коршунов віддав асист на перший гол, а ще й і сам міг забити, та м’яч влучив у поперечину. Назар Ратушний тяжів до індивідуальних дій і провів другий м’яч номінальних господарів. Суперник своїми ініціативами не виділявся до початку другої половини. З її стартом FC Profi забув про помилки до перерви і пішов уперед. Кожен наступний гол виглядав, як безкінечна атака на ворота. Антон Доманський зробив дубль у складі FC Profi, Назар Петросян і Данило Ваховіч оформили по 2 результативні дії.      

FC Inter Kyiv 3 – 4 Inter Cars Ukraine

Найбільшу сенсацію звітного туру в Першій лізі зробив Inter Cars Ukraine, обігравши лідера таблиці FC Inter Kyiv. Подамо результат не лише як сенсацію, а й як підсумок праці, виконання тренерських настанов тощо. Підопічні Валерія Директоренка більше, ніж награли на 3 очки. Ще й перервали серію суперника з п’яти звитяг поспіль. Тренер уміє налаштувати команду на матч із суперником, який змагається за перше місце – це вже стало прецендентом. Вирішальний 4-ий м’яч забив Олександр Каменчук за хвилину до завершення матчу. В грі оформив гол+пас. Граючий тренер зробив 2 асисти.

Друга ліга

Харків 1654 3 – 2 FC PlastVan

FC PlastVan зі старту шокував Харків 1654. Максим Дедела відкрив рахунок на 1-ій хв. До голу він додав асист на 16-ій хв, та в суперника назрівав план. Спочатку Рустам Абдурахімов відіграв 1 гол до перерви. В другому таймі автор асисту на перший м’яч Роман Мосейчук не лише ефективно, а й результативно виконував роль п’ятого польового. На 23-ій хв зрівняв рахунок. Руслан Бабак ще за 3 хв забив переможний третій гол харків’ян.

FC BEER WAY 1 – 4 FC Legendary Amateurs

FC Legendary Amateurs витримує темп, який сам же задав зі старту чемпіонату. Суперники теж допомагають якнайкраще налаштовуватися на матчі, створюючи потужну конкуренцію. Звітного туру «аматорс» обіграв FC BEER WAY. Номінальні гості створили «суху» перевагу в 4 голи, на що FC BEER WAY відповів лише наприкінці голом Олександра Сидоренка. В складі «аматорс» виділимо досвідченого Сергія Покорука, який забив свій другий м’яч у сезоні.  

FC BILUX 0 – 0 FC Leaders

FC BILUX і FC Leaders сильнішого не виявили, а за підсумком гри потрібно виділити голкіперів обох команд. У воротах FC BILUX вперше в сезоні з’явився Денис Коваль. Показав, що він перебуває в хорошій формі й в наступних матчах готовий також допомогти колективу набрати очки. Микола Шляхтюк провів свій перший матч у воротах FC Leaders у змаганні. Дебют можна назвати успішним, бо відразу став кращим гравцем зустрічі.  

Крила Донбасу 3 – 8 SC Favorit

SC Favorit тримається високої третьої сходинки й звітного туру зустрічався з досвідченим і непростим суперником Крила Донбасу. Номінальні господарі зазнали четвертої поразки поспіль і, наче виключилися з сезону. SC Favorit сяяв на чолі з капітаном Олександром Желібою, який у цій зустрічі набрав найбільше балів результативності за весь поточний розіграш. Оформив дубль і до нього додав 2 асисти. Черговим підсиленням для колективу став Павло Нагорний. В першому ж матчі забив двічі.

Славутич 2 – 5 FC AppsFlyer

FC AppsFlyer обіграв Славутич завдяки традиційно стрімкій результативності капітана Віктора Коровікова. Щоправда звітного туру в складі номінальних гостей засяяв ще один гравець, який прогресує й показує це на полі. Владислав Лещенко набрав солідні 2+1 за системою гол+пас у першому таймі. Капітан Коровіков веде команду за собою й цього туру видав 4 результативні дії. В складі Славутича по голу забили Максим Івашко й Ігор Кузнєцов.

ФК Легіон 3 – 4 FC Rabona

FC Rabona після невдачі традиційно здобув максимальний результат і тепер найголовніше – не повторити знову тенденцію поразка-звитяга. Звітного туру FC Rabona зустрічався з особливим суперником, якого ще жодного разу не обіграв при трьох спробах. Номінальні гості видали результативну кінцівку першого тайму, коли досягли рахунку 3:0 на свою користь. ФК Легіон відіграв 1 гол ближче до середини другої половини, та можливого камбеку не виднілося на горизонті. До того ж, FC Rabona забив вчетверте. Та за 2 хв до завершення гри Вадим Дудар і Ігор Гордієнко в складі «легіонерів» провели по голу й змусили понервувати FC Rabona. В складі номінальних гостей по 2 результативні дії зробили Віталій Куянов, Олексій Бондарь і Олександр Гарнаженко.

НІКОС-2 0 – 1 PIN-UP

PIN-UP вийшов на матч із НІКОС-2 без капітана Всеволода Сидоренка й Родіона Українця, чия ліва нога часто вражала ворота суперників у минулих турах. Незважаючи на відсутність кількох важливих гравців, PIN-UP знову показав стабільність у зборі на матч. Команда ставить найвищу мету в чемпіонаті, тому щотуру потрібно робити крок. НІКОС-2 приїхав із рядом нових гравців. Переконані, що для тренера Дмитра Сисоєва Артем Григораш і Сергій Науменко невдовзі стануть віддушиною, бо допомагатимуть у різних форматах. У звітному матчі НІКОС-2 точно мав 1-2 моменти, щоб переламати хід подій. Суперник лідирував. Єгор Чечеринда відкрив рахунок на 7-ій хв. Виділимо також голкіпера PIN-UP Олександра Бойка, який вдруге в сезоні відстояв без пропущених м’ячів. Але деякі сейви воротаря НІКОС-2 Руслана Філіппова заслуговують бути в головних хайлайтах.

Третя ліга

Cebollitas FC 3 – 5 ЧА-ЧА-РАЗ

ЧА-ЧА-РАЗ у грі з Cebollitas FC відчував труднощі, коли той шукаючи необхідного куражу, й, подекуди його знаходячи, забивав свої голи в другому таймі. Перед тим номінальні гості провели 2 м’ячі в першій половині. Відіграти таку різницю виявилося не під силу Cebollitas FC, тим паче, капітан ЧА-ЧА-РАЗ Сергій Вахрушев знову оформив дубль. Забив четвертий і п’ятий м’ячі команди за 2 хв до завершення зустрічі. В складі Cebollitas FC гол+пас оформив Владімір Ескудеро.

Nunu-KyivGastroBar 1 – 0 Буревій

Nunu-KyivGastroBar обіграв Буревій і залишився одноосібним лідером таблиці. Буревій показав знову хороший збір і претендував на нічию, та капітан суперників Саба Сірадзе забив єдиний і переможний м’яч на 37-ій хв. Цей гол дозволив Сірадзе стати одним із кількох лідерів бомбардирської гонки в Третій лізі.

Old Friends 2 – 2 Unknown Sporting

Old Friends до перерви матчу з Unknown Sporting організував 2 голи, які забив Євгеній Давидов. Перший дубль Давидова за Old Friends у змаганні залишав номінальних господарів у лідерах до середини другого тайму. Спочатку граючий тренер Unknown Sporting Артем Аніскін проявив індивідуальну майстерність і відіграв 1 м’яч. Забив у третьому матчі поспіль. Капітан US Антон Хомчак вірить у майбутній успіх колективу з Аніскіним на чолі. На 30-тій хв звітної гри Віталій Маркович зрівняв рахунок.

FC SICH Kyiv 4 – 5 NOOSPHERE

Валерій Директоренко вперше побував на містку NOOSPHERE в чемпіонаті звітного туру. Участі в матчі не брав, але в складі команди дебютував Олександр Каменчук. Як приніс 3 очки Inter Cars Ukraine, так це зробив Каменчук і для NOOSPHERE. Після першого тайму номінальні гості вели 3:0. FC SICH Kyiv неосяжним чином зрівняв рахунок і вийшов уперед до середини другої половини. Суперник не піддався паніці й все ж повернув собі лідерство. Сергій Гах встановив паритет. Каменчук забив п’ятий гол NOOSPHERE наприкінці. Всього зробив 3 результативні дії. В складі FC SICH Kyiv гол+пас оформив Максим Чмут.

Nexus 10 – 7 Дружба

Nexus із повною домінацією на полі проводив більшість ігрового часу в матчі з Дружба. Номінальні господарі досягли переваги в 7 голів. Зазвичай, така різниця вже гарантує максимальний результат, але не цього разу. Дружба відіграла 4 голи з семи. До суперника ще залишалося 3 м’ячі, а до завершення матчу залишалося 4 хв. Nexus вистачило ще одного десятого голу, щоб нівелювати спроби Дружба дістатися до камбеку. По 3 результативні дії в складі Nexus зробили Данило Карачевський і Роман Магда. В складі Дружба покер оформив Дмитро Сушко.

FC Vauriens 0 – 4 Збірна Коміків

Збірна Коміків не з широким збором, але зі всіма провідними гравцями на полі обіграла FC Vauriens. Першим таймом коміки не були ситими, бо на табло рахунок залишався невідкритим. Зі стартом другої половини номінальні гості довели свою перевагу, а надійність у воротах забезпечив голкіпер Олександр Крючков. На другий м’яч воротар віддав асист. 

Denon 4 – 4 Нове Життя

Denon із точки зору того як потрібно розвивати свою перевагу провів зразковий перший тайм гри з Нове Життя. А другу половину від номінальних господарів у посібник не занесеш. Denon втратив перевагу в 3 голи до середини другої половини. Нове Життя викладався, догравав і дотискав у моментах із своїми забитими м’ячами. Капітан Роман Ковтуненко зробив 3 результативні дії. Нове Життя вів 4:3, та Максим Чичиркоза прицільним ударом зрівняв рахунок на 38-ій хв, принісши Denon заліковий бал. 

1/8 фіналу Кубку R-Cup XIII

Крила Донбасу 4 – 5 FC Inter Kyiv

FC Inter Kyiv на першій стадії пройшов переможця минулого розіграшу кубку Крила Донбасу. В чемпіонаті «крила» тривалий час не виграють і в кубку також зазнали невдачі. Пропустили п’ятий гол на заключній хвилині зустрічі, а перед цим робили камбек із 1:2 і лідирували. Владислав Рибальченко, Анатолій Жихарєв, Максим Оленковський тощо підсилили команду. Такі підсилення приносили результат під час минулої кубкової ходи, та не цього разу. FC Inter Kyiv зібрався найкращим складом і вказав на свою мету в цьому змаганні. В складі FC Inter Kyiv дубль і асист оформив Владислав Мельник. У складі Крила Донбасу 2 асисти віддав Дмитро Єпіфанцев.

DNIPRO-M 1 – 2 Авангард Київ

Авангард Київ вклав усе в свій прохід до чвертьфіналу: хороший збір, характер на полі й прекрасну реалізацію від лідера команди. Граючий тренер номінальних гостей Назар Цилюрик двома приголомшливими голами для суперника вивів свій колектив до наступної стадії. Обидва м’ячі вийшли доволі красивими. DNIPRO-M показав, що робитиме немалий акцент на прогресі тих гравців, які не мають значного досвіду в грі. Прогрес цих виконавців було одним із завдань і раніше. В звітній грі DNIPRO-M сподівався на одну досвідчену четвірку на чолі з граючим тренером Сергієм Кукілем. Він відзначився голом всередині другого тайму. Відновив паритет. Ще один гравець, який мав впливати на кінцевий результат Олександр Приходько, отримав другу жовту картку наприкінці матчу.  

Пресслужба R-Cup