​SALUTEM – чемпіон Вищої ліги, фініш у топ-3 коміків, звитяга «технарів» у серії пенальті в кубку , Підсумки туру R-Cup XIII й фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

15.11.2023

​SALUTEM – чемпіон Вищої ліги, фініш у топ-3 коміків, звитяга «технарів» у серії пенальті в кубку

15.11.2023

​SALUTEM – чемпіон Вищої ліги, фініш у топ-3 коміків, звитяга «технарів» у серії пенальті в кубку

Вища ліга

Если Шо 3 – 5 AFC Atletico Kyiv

AFC Atletico Kyiv здобув ще одну робочу звитягу. Коли в заключному турі турнірна таблиця не тиснула на «матрацників», як і на Если Шо, в складі номінальних гостей ігровий час отримали виконавці, які цього сезону не робили результативних дій. Двоє із цих гравців – Вячеслав Гераскевич і Роман Новаков. Обидва відзначилися забитими голами, збільшуючи перевагу AFC Atletico Kyiv до двох і трьох голів. Дубль у складі команди оформив Андрій Богач. Двічі забив у складі Если Шо Олег Поліщук.  

PERUN 3 – 5 FC Meest TEAM

FC Meest TEAM навпроти слів «кінцівка сезону» ставить плюс, адже на фініші команда набрала більшість своїх очок. У передостанньому своєму матчі цього чемпіонату «містяни» обіграли PERUN і обійшли його в таблиці. Наразі FC Meest TEAM знаходиться на сходинку вище від трьох команд, які відправляться в Першу лігу. В першому таймі звітного туру Євгеній Розка за 4 хв створив 3 голи для FC Meest TEAM. Оформив дубль і асистував Денису Мельнику. Суперник відіграв 1 гол, але «містяни» показали таку ж твердість у наступні хвилини гри. PERUN задовольнився двома пізніми м’ячами. Юрій Сірий оформив гол+пас.

Вікторія 6 – 8 AUTOENERGY

Якщо будемо згадувати найбільш драматичні матчі сезону в Вищій лізі, то неодмінно заговоримо про гру AUTOENERGY – Вікторія. Цей матч є тим випадком, коли в кінцівці ні одна з команд не вирішувала турнірних завдань, однак створили справжню епопею-оздобу всього розіграшу в найвищому дивізіоні. AUTOENERGY приправив гру кількома красивими голами. Вікторія додала сюди свій проміжний камбек і лідерство в 2 голи. Таку перевагу Вікторія мала всередині другого тайму, та менше 10 хв AUTOENERGY  знадобилося, щоб відігратися й ефектно завершити цю зустріч. Данило Торкін і Артем Вербенко забили ефектні м’ячі. Виділимо гол капітана Вербенка, який продемонстрував чудеса того – як треба підлаштуватися під верховий м’яч так, щоб той попрямував у ворота. Ще й пента-трик у матчі оформив Вербенко. В складі Вікторія хет-триком відзначився Микита Кірпань.   

SALUTEM 7 – 3 FC LONTANO

Порахуємо цей сезон таким, у якому SALUTEM знову всіх переграв і забрав золотий комплект нагород. Важко не погодитися з тим, що конкуренція в цьому розіграші Вищої ліги точно входить у відповідний топ-3 – це як мінімум, але й спокійно можна висловити думку, що саме цього сезону інтрига в найвищому дивізіоні досягла піку. SALUTEM i FC LONTANO знають точну відповідь. Команди звітного туру зійшлися між собою в матчі за 1 місце, перед тим у виснажливій боротьбі пройшовши багатьох конкурентів. SALUTEM цього разу розраховував на всю свою міць, чого не скажеш про суперника. Номінальні господарі майже прибрали інтригу в першому тайму й зі стартом другого після пента-трику Станіслава Жерікова. Він забив вп’яте, і суперник тут же відіграв 2 голи. Валерій Директоренко забив і асистував, але шостий гол SALUTEM, який провів Віктор Федосюк, тримав FC LONTANO на дистанції. Знову розраховувати на повернення інтриги в наступні хвилини стало неможливо в силу того, до завершення залишалося зовсім мало часу. SALUTEM прийшов до фінішу на першій сходинці й ще зіграє 1 матч.  

Rangers 6 – 3 FC MAXIMUS

Rangers на фініші додав собі приємних емоцій й результатом у заключній грі, й певною домовленістю стосовно невеличкого перфоменсу, якщо заб’є конкретно один із гравців. Мова про чи на найдосвідченішого «рейнджера» Олександра Литвина. Він відзначився голом і за певною домовленістю відсвяткував гол жестом Джуда Белінгема. Наприкінці Литивин гарантував 3 очки, зробивши рахунок 5:3. Перед голом Литвина події розвивалися стрімко в першому таймі. Своїм виступом вразив Олександр Кондратьєв, оформивши хет-трик. FC MAXIMUS за хвилину всередині першого тайму відігрався з 0:2, та саме тоді в складі «рейнджерів» розігрався Кондратьєв.

Альфа 2 – 2 FC MAXIMUS

Як і матчі з «рейнджерами» FC MAXIMUS результативно провів лише невеликий ігровий відрізок, так і в грі з Альфа спостерігали схоже. Альфа завзято налаштувалися на здобуття своєї третьої звитяги в сезоні. До неї наблизився після голів Артема Іванченка й Миколи Полякова. FC MAXIMUS на 2 пропущені голи відповів стільки ж разів із 32-ої по 34-ту хв. Андрій Провоторов у складі номінальних гостей оформив гол+пас.

MLP Co 0 – 0 Friends Team

На перший план у матчі MLP Co з Friends Team вийшов спір за підсумкове третє місце. До третьої сходинки на фініші було прикуто більше уваги, та перед стартовим свистком звітного матчу результат зустрічі за перше місце був відомий. FC LONTANO поступився, тому перед «френдами» виростала перспектива обійти цього суперника й стати другим. Щоб зробити реальністю, потрібно було обіграти MLP Co. Сам MLP Co розраховував лише на 3 очки.

Жоден із цих сценаріїв не став реальним. Матч закінчився нульовою нічиєю. «Френди» раз по раз підходили до воріт Олександра Холіна/Романа Башаєва, та голкіпери номінальних господарів показали, що в повному порядку. Холін у першому таймі відбив пенальті від Яблонька, яке сам  привіз. MLP Co вибіг у кілька хороших контратак, що було перевіркою для воротаря «френдс» Андрія Наталуши. Він справився з відведеною місією, коли в рамці не було основного голкіпера Павла Овдієнка. Friends Team здобув бронзовий комплект нагород. MLP Co прийшов до фінішу п’ятим. 

Перша ліга

Tech United 2 – 1 Inter Cars Ukraine

Tech United обіграв аутсайдера таблиці Inter Cars Ukraine й піднявся в верхню частину таблиці, та ще побачимо, на якій сходинці команда фінішує, коли учасники проведуть всі свої матчі. Разом із цим, свій головний здобуток «технарі» взяли в форматі на виліт. Тому сезон однозначно піде до активу, тільки в наступному розіграші чималий акцент треба зробити на чемпіонаті й наблизитися ближче до лідируючих позицій. Звітного туру переможний м’яч забив голкіпер «технарів» Владислав Стрілець. Всередині другого тайму протягнув м’яча з глибини й вразив ворота суперника після рикошету.

Royal Credit 3 – 1 LEFT COAST

Результат на свою користь у матчі з LEFT COAST Royal Credit відсвяткував, як прелюдію до чемпіонства. Суперника звітного туру Royal Credit обіграв гідного, тим паче, номінальні гості на дистанції вважалися рівноцінною силою. Та на фініші перше місце розіграють 2 команди. Royal Credit дотиснув наприкінці на характері, хоча цим намагався вирізнитися LEFT COAST, зрівнявши рахунок перед тим на 15-ій хв. Андрій Красножон асистував на всі 3 м’ячі номінальних господарів.

Сталь 3 – 5 FC Inter Kyiv

FC Inter Kyiv теж виграв і переніс розв’язку в боротьбі за перше місце на заключні матчі. Забігаючи наперед, скажемо, що Royal Credit і FC Inter Kyiv зустрічатиметься з командами, які напротивагу легко можуть виставити все те, що притаманно претендентам на чемпіонство. Конкурент звітного туру зіграв, і FC Inter Kyiv помчав навздогін. Після рівного першого тайму забив 4 голи за 5 хв у ворота Сталь, зробивши камбек із 1:2. Хет-трик у складі номінальних гостей оформив Ярослав Куликов. 

ФК Акули 3 – 1 FC Goldmine

ФК Акули завершив сезон своєю третьою звитягою. FC Goldmine теж проводив заключний матч і перебував вище за суперника в таблиці. Та фінальний рахунок перемістив «акул» вище за 3 команди, які можуть спуститися в Другу лігу. Відразу двоє з трьох мають по одному матчу, щоб це виправити. Поки – ФК Акули залишається в Першій лізі. Віталій Сірченко звітного туру оформив дубль у складі номінальних господарів.

ФК Фокус 2 – 1 AFC Footballers

2 суперники ФК Фокус у топ-3 виграли. Через успіх конкурентів «фокусники» задовольняться фінішем на третій сходинці, проте й цей результат виглядає дуже солідно. Команда піднялася з Другої ліги й із першої спроби зробила крок ще вище. Від AFC Footballers звітного туру чекали сюрпризу для ФК Фокус. «Футбольори» відкрили рахунок після голу Євгена Лобанова на 8-ій хв. Проявивши характер, номінальні господарі досягли успіху наприкінці. Олександр Гибало й Антон Росс привели ФК Фокус до трьох очок.

UID 2 – 2 FC Profi

UID і FC Profi в звітний тур додали різноманіття інтриги в очному матчі. Лідери команд прибрали ініціативу до себе й пропонували різні рішення, які приносили успіх. Проміжного в першому таймі досягав UID завдяки дублю Юрія Кацарського. Кращий гравець суперників і кращий бомбардир Першої ліги Антон Доманський у другому таймі відзначився дублем.  

Благора Інвест 3 – 3 FC Kyiv

Благора Інвест набрав очки вперше за 5 матчів, вирвавши нічию в грі з FC Kyiv за хвилину до завершення. Денис Митник у складі FC Kyiv цього сезону дотичний мінімум до чотирьох із семи матчів команди, в яких та набирала залікові бали. Звітного туру Митник тричі виводив номінальних гостей уперед. У складі Благора Інвест гол+пас оформив Вололимир Гаврилуца.

Друга ліга

Харків 1654 4 – 2 FC BEER WAY

Вели Харків 1654 до його вирішальної гри, так же як команда в останніх двох матчах виграла й наблизилася до «боса», який обіймає третю сходинку. Ще одного суперника перед ним харків’яни пройшли. Камбек із 1:2 й ще 2 м’ячі від номінальних господарів у другому таймі не залишили шансів FC BEER WAY. Гол+пас у складі харків’ян зробив Антон Мороз.

НІКОС-2 3 – 7 FC Legendary Amateurs

FC Legendary Amateurs більше був впевнений у своїй звитязі над НІКОС-2, ніж у тому, що суперник припіднесе сюрприз. Однак саме з цього матч розпочався. НІКОС-2 вийшов уперед на 6-ій хв після голу Андрія Корчменюка. «Аматорс» зреагував на пропущений м’яч і за наступні 6 хв привів стан справ до ладу. Другим сюрпризом було те, що номінальні господарі зрівняли рахунок. Водити за ніс у другій половині в НІКОС-2 на вийшло. FC Legendary Amateurs створив перевагу, як фаворит над «андердогом». В складі «аматорс» покер оформив Олександр Миславський. 

Крила Донбасу 3 – 1 FC PlastVan

Крила Донбасу завдяки успіху в матчі з FC PlastVan піднялися на дев’яту сходинку, на якій і фінішують. Кілька команд із тих, що обігнали Крила Донбасу, цей колектив на папері повинен був обходити й змагатися вище, та цього сезону фінішує всередині турнірного становища. Проте в заключному матчі виграв. В складі номінальних господарів звітного туру дубль оформив Михайло Бідний. Якщо хтось із двох інших учасників бомбардирської гонки не заб’є більше голу в наступних іграх своєї команди, то Бідний стане кращим страйкером Другої ліги.                 

ФК Легіон 1 – 10 FC BILUX

FC BILUX виграв вчетверте поспіль і перед заключним туром розглядає перспективу фінішувати на четвертій сходинці. Від туру до туру FC BILUX піднімався з низів таблиці. Звітного туру обіграв ФК Легіон із пента-триком Олександра Шестерньова й чотирма результативними діями Богдана Цюпи, Ігоря Гаврилюка. «Легіонери» завершать цей сезон тринадцятими. Наступного стартуватимуть у Третій лізі.

Славутич 4 – 3 FC Leaders

3 звитяги в останніх п’яти матчах дозволили Славутич не просто покинути низ таблиці, а й поки теоретично залишитися в Другій лізі на наступний сезон. 3 команди знаходяться нижче в турнірному становищі. Наприкінці поточного розіграшу Славутич розбудили успіхи в матчах із «легіонерами», «аматорс», FC Leaders. 3 очки в грі з FC Leaders Славутич здобув після камбеку з 1:3. Владислав Огієвський провів цей тур, як один із кращих гравців. Оформив хет-трик, привів команду до камбеку.   

SC Favorit 8 – 5 FC AppsFlyer

SC Favorit на куражі, ентузіазмі провів свій заключний матч цього сезону. Чемпіон Другої ліги зустрічався з близьким до лідерів FC AppsFlyer. Для номінальних гостей звітний тур був шансом показати свою кремезність на тлі лідера. Як аргумент, FC AppsFlyer привів відрізок, коли 0:5 стали 4:5. SC Favorit турбувався за своє проміжне лідерство в грі, та рушійна сила команди Вадим Бурляй заспокоїв. Оформив хет-трик, чим повернув комфортну різницю на користь SC Favorit. У першому таймі Бурляй тричі асистував партнерам. У складі FC AppsFlyer дубль зробив Владислав Лещенко.

SOROKI TEAM 3 – 3 FC Rabona

SOROKI TEAM по ходу сезону зробив характер своєю фірмовою рисою. В різних ігрових ситуаціях команда знаходила вихід. Звітного туру здобула заліковий бал, забивши двічі на заключній хвилині матчу з FC Rabona. Денис Мерзлюк відзначився дублем за «сорок». Більше, ніж фініш на якійсь із сходинок FC Rabona хоче попіклуватися про те, щоб хтось із її лідерів обійшов в гонці бомбардирів суперника й став кращим.

Третя ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 3 – 2 AppStudio

Куражний початок від ЧА-ЧА-РАЗ приніс 2 голи команді до 4-ої хв. Капітан Сергій Вахрушев оформив дубль, але в суперважливій грі суперник відсиджуватися не буде. AppStudio цього сезону теж достойний нагород, але вільних місця лише 2, а претендентів вдвоє більше. Номінальні гості позбавили матч стартового куражу, який задав суперник. AppStudio до 15-ої хв зрівняв рахунок. Вирішальний гол забив у зустрічі Євген Лоторєв на 27-ій хв. ЧА-ЧА-РАЗ позбавив шансу AppStudio фінішувати в трійці, проте й сам зупинився на четвертій сходинці.

Збірна Коміків 6 – 1 FC SICH Kyiv

Збірна Коміків пройшла довгий шлях, щоб фінішувати серед трьох найсильніших команд Третьої ліги. Після минулого сезону, коли команда наблизилася, відчула боротьбу, в поточному розіграші коміки гарантували собі топ-3, а кілька гравців команди навіть змагаються за індивідуальні нагороди за підсумком чемпіонату. В матчі з FC SICH Kyiv свою кількість голів до 21 довів Павло Демченко – другий найкращий показник у сезоні, а також Максим Каминін вдруге поспіль оформив 4 результативні дії.

Буревій 4 – 2 Nexus

Матч проти Nexus став справжнім бенефісом голкіпера Буревій Андрія Варчака. За спірного рахунку 2:1 Варчак у другому таймі оформив дубль, вразивши ворота суперника зі штрафного майданчика своєї команди. За результативністю Варчак може позмагатися з кращими голкіперами Вищої ліги. В сезоні Буревій фінішував шостим. Nexus завершив десятим.

Дружба 3 – 2 FC Vauriens

2 голи й асист Владислава Сідлецького принесли Дружба 3 очки в заключному для неї матчі сезону. Після завершення чемпіонату Дружба й FC Vauriens дивляться в наступний і ставлять завдання. Більш досвідчена команда змагання хотітиме повершити своє досягнення в вигляді восьмої сходинки. FC Vauriens продовжить шлях становлення в змаганні й, можливо, з другої спроби команді підкориться верхня частина таблиці й всі її переваги.  

Unknown Sporting 1 – 1 Nunu-KyivGastroBar

Unknown Sporting весь матч кружляв навколо мети відібрати очки в володаря золотих нагород. Те, що Владислав Удовін відкрив рахунок, не відняло бажання в US. Різниця залишалася мінімальною, номінальні господарі догравали до кінця. Зрівняли рахунок за кілька секунд до завершення. Голом відзначився Олександр Уткін. Однак Nunu-KyivGastroBar зробив свого гравця кращим бомбардиром Третьої ліги. Забивши звітного туру, Удовін випередив на 1 гол найближчого переслідувача.

NOOSPHERE 4 – 0 Denon

Denon справлявся з головною метою всього сезону NOOSPHERE увійти в топ. Але номінальні гості пропустили вперше. Зачепивши кінчик, NOOSPHERE розплутала клубок, у якому знайшла ще 3 голи, які забила в ворота Denon. Микита Семенов оформив дубль за NOOSPHERE. В таблиці команда йде третьою перед своїм заключним матчем, відстаючи від другого місця на одне очко.

Фінал кубку R-Cup XIII

FC Inter Kyiv 1 – 1 (1-3) Tech United

Найбільше любимо фінали за грандіозну інтригу, пізні голи, які забивають гравці, що згодом порівнюються з напівбогами. Після фіналів, що дивимося по ТВ, складаємо легенди про побачене.

Фінал Кубку R-Cup XIII відповідав класичним засадам великих матчів: перфоменси вболівальників обох команд, напружена боротьба на полі, рівний рахунок і головна драма наприкінці. Тільки не в вигляді забитого м’яча на останніх секундах, а в вигляді серії пенальті. По ходу гри команди швидко обмінялися голами, а потім стихли до післяматчевої лотереї. Наприкінці першого тайму «технарі» відкрили рахунок після голу Владислав Андрусенка. Він святкував із трибунами. FC Inter Kyiv справився з тиском. Як найкращий аргумент – гол Владислава Мельника на 20-ій хв.

В серії пенальті голкіпер Tech United Владислав Стрілець відбив 1 удар. Свою «точку» номінальні гості реалізували й вийшли переможцями. Після сейву воротаря «технарів» на трибунах лунали думки на кшталт «молодець, виправився за пропущений гол».

Пресслужба R-Cup