AUTOENERGY обіграв AFC Atletico Kyiv, камбек харків’ян із 1:4, US узяв 3 очки в грі з AppStudio, ​Friends Team, як один із головних претендентів на перше місце Вищої ліги, звитяга Сталь над PIN-UP, фаворит Другої ліги, одне лідерство на трьох учасників Третьої ліги – підсумки туру R-Cup Winter 2024., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

24 січня

AUTOENERGY обіграв AFC Atletico Kyiv, камбек харків’ян із 1:4, US узяв 3 очки в грі з AppStudio

24 січня

AUTOENERGY обіграв AFC Atletico Kyiv, камбек харків’ян із 1:4, US узяв 3 очки в грі з AppStudio

Вища ліга

GC SLAVSANT 2 – 5 FC LONTANO

FC LONTANO впорався із серйозно налаштованим і не менш мотивованим GC SLAVSANT. Номінальні гості пройшли через важкий перший тайм, у якому «барбери» в кожному єдиноборстві залишали слід свого бажання зачепитися за результат. FC LONTANO справився з відсутністю кількох гравців, які цього й минулого сезонів складають кістяк. Валерій Директоренко, Сергій Степаненко тощо не брали участі в матчі, та їх замінили Дмитро Кульгук, Андрій Мар’євич та інші. На гол номінальних гостей на 3-ій хв «барбери» відповіли дуже швидко – Богдан Бедь зрівняв рахунок на 4-ій хв, а в складі FC LONTANO відзначився Олександр Шестерньов. Однак втримати нічийний результат до перерви не судилося. Наприкінці першого тайму Андрій Кисіль вивів FC LONTANO уперед. Другим проявом характеру GC SLAVSANT, проявом, що відбився на табло став швидкий гол Артема Ільченка в другому таймі, та по полицях наступні ігрові перипетії розклав своїм гол+пас Дмитро Кульгук. Всього в матчі назибрав 3 результативні дії. Кульгук взяв участь у третьому й четвертому голах FC LONTANO. Віталій Харченко під кінцівку зустрічі поставив крапку, зробивши рахунок 5:2.

Royal Credit 4 – 0 Duzain-Fasad

У піднесеному настрої після успіху позаминулого туру до матчу з Duzain-Fasad підійшов Royal Credit. Підопічні Ярослав Сербіна твердо налаштувалися продовжити свою переможну серію до двох ігор, а «дизайнери», маючи одну заміну, ще перед стартовим свистком поставили можливу конкуренцію за результат зі свого боку під питання. Проте в чому точно не засумніваєшся, то це в характері команди. З однією заміною чи без такої опції – «дизайнери» точно боротимуться. До середини першого тайму звітного матчу рахунок залишався невідкритим. Віталій Лимар вивів Royal Credit уперед на 12 хв. Наступний ривок до трьох очок номінальні господарі зробили теж всередині, тільки вже другого тайму. Видовищний гол, третій для колективу, оформив Олег Романчук на 32-ій хв. Партнер розіграв кутовий, а Романчук першим дотиком сильним ударом влучив у дальній верхній кут. Віталій Лимар до фінального свистка ще встиг забити вдруге в зустрічі.

Если Шо 3 – 6 FC Fenix

Аби втриматися на першій сходинці після нічиєї позаминулого туру, звітного FC Fenix мав лише обігрувати Если Шо, який майже з ідеальним збором на матч не збирався віддавати його супернику. Та FC Fenix зі стартом сезону – машина, яка завелася, й об це спіткнувся черговий опонент. Если Шо відігрався з 0:1 після голу Федіра Дальченка, проте в другому таймі номінальні гості повернули собі контроль над проміжним результатом. Василь Чекед оформив важливий дубль, забивши перші голи FC Fenix. Євген Миколаюк, відзначившись двічі згодом, успіх розвинув. Роман Багрійчук всередині другої половини скоротив різницю до мінімальної, а в складі FC Fenix був ще один гравець, який підхопив ініціативу партнерів і оформив 2 м’ячі. Дубль Владислав Калюжного зробив номінальних гостей недосяжними.

MLP Co 5 – 0 FC Inter Kyiv

MLP Co звітного туру вийшов на поле показати, що в нього все гаразд, що гірка поразка позаминулого ігрового тижня вже є не більшим, ніж пройденим етапом. Етап реабілітації після невдачі в грі з Royal Credit, а також і з «френдами» пройдено успішно, в чому, безумовно заслуга підопічних Олександра Уса, які вийшли на матч із FC Inter Kyiv і зробили свою роботу. Номінальні гості вибігали в контратаки, та суперник винайшов панацею від усіх спроб FC Inter Kyiv забити й виглядав невразливим. Богдан Зінгель провів другий матч цього сезону з переможними результативним діями для MLP Co. Команда збільшила перевагу з 1:0 у другому таймі. У всіх цих голах в другій половині Зінгель взяв участь.

AUTOENERGY 3 – 1 AFC Atletico Kyiv

Після матчу з AFC Atletico Kyiv капітан AUTOENERGY Артем Вербенко опублікував дуже влучні слова, які передають настрій його команди перед грою з «матрацниками». По-перше, AUTOENERGY минулого сезону не мав успіху з цим суперником. По-друге підопічні Олександра Кульши на тій дистанції були сильнішими не лише в очній зустрічі, а й на дистанції. По-третє, після кількох турів цього розіграшу AUTOENERGY теж дихає в спину. Виходить топ-3 фактори, які слугували для номінальних господарів мотивацією. Ще й AFC Atletico Kyiv видав старт на рівні лідера. Зважаючи на ці фактори, події матчу, фінальний результат, слова капітана Вербенка чіткі та ясні. «Сьогодні голи були не такі красиві, як важливі. Надважлива перемога, командо», - написав Артем. Додамо, що хоч і учасники цієї гри змагалися за робочу звитягу, все таки один майстерний гол побачили. Граючий тренер AUTOENERGY Ренат Мірошніков на 16 хв зробив рахунок 2:1, технічно прокинувши м’яча собі під удар, а потім, вразивши ближній верхній кут. М’яч влетів у ворота від поперечини. AFC Atletico Kyiv пройшов через першу невдачу. Та ця осічка має обернутися тим, що наставник Олександр Кульша на тренуваннях зробить так, що командний механізм нагадуватиме шар із сталевих плит, невразливий для суперників.

Friends Team 8 – 1 FC Meest TEAM

Friends Team впритул наблизився до першої сходинки. Обоє сусідів «френдів» по таблиці звітного туру втратили очки, а підопічні Олександра Андрєєва виграли вчетверте поспіль і можуть у першому ряду роздивлятися першу сходинку. Зі стартом сезону Friends Team корегує свій темп, відштовхуючись від конкуренції з боку суперників. В грі з FC Meest TEAM Євген Яблонько оформив хет-трик. Запам’яталися не лише м’ячі Євгена, а й радощі після того як забив і передавав вітання президенту команди Володимиру Костюченку. За комфортної переваги голкіпера Павла Овдієнка в воротах «френдс» замінив Андрій Наталуша. Гра могла б закінчитися з меншою різницею на користь номінальних господарів. Ближче до завершення «містяни» влаштували Наталуші випробування. Сейви Андрія викликали захват партнерів, але голкіпер згодом ще потягнув пенальті.

Перша ліга

FC MAXIMUS 1 – 4 LEFT COAST

LEFT COAST так налаштовувався на матч із FC MAXIMUS, що в цьому сенсі досяг піку. Звитягами в поточному розіграші команда не балує, й перший тайм звітного туру завершився без голів. Номінальні гості спочатку взялися складати пазл. У другій половині, особливо під її завершення віднайшли навіть якусь ейфорію, коли на полі в якихось моментах навіть бавилися, ведучи в кілька голів. Навіть голкіпер Володимир Кісляк приходив до чужих воріт і пробивав через себе. Та й серед таких перипетій у матчі FC MAXIMUS не забив більше одного разу. Суперник прийшов до трьох очок, але те, як бавилися наприкінці, не сподобалося Олександру Муртазалієву. На цьому він акцентував увагу після гри ще до того як LEFT COAST відправився в роздягальню. Даниїл Сторожик оформив 4 результативні дії за номінальних гостей, Микола Петрусь зробив дубль.

Благора Інвест 2 – 4 SC Favorit

SC Favorit заглядає на високі місця в Першій лізі, плануючи розкрити весь потенціал свого складу. Благора Інвест мав стати серйозною перепоною, та SC Favorit виграв. Рівність суперників спостерігалася в першому таймі, в якому номінальні господарі повели після голу Романа Яременка. В ході двох атак всередині першої половини суперник зрівняв і повів сам. Однак на перерву Благора Інвест не пустив SC Favorit, як лідера. Яременко до перерви оформив дубль. За SC Favorit у другому таймі дубль зробив Андрій Остафійчук. Він встановив остаточний рахунок. Весь матч номінальних гостей до трьох очок вів Вадим Бурляй. Всього назбирав 3 результативні дії. 

FC Legendary Amateurs 1 – 1 OnlyFans Team

FC Legendary Amateurs розумів усю непоступливість OnlyFans Team, але двохматчева переможна серія потребувала продовження до трьохматчевої. OnlyFans Team замало програвати не частіше, ніж претенденти на топ таблиці. Лише одна звитяга в активі й звітного туру вона мала знайти «приятельку». Завдання виграти з обох боків зійшлися в матчі. З нього обидва учасники взяли тільки половину, а іншою половиною поділилися з конкурентами. «Аматорс» відкрив рахунок на 4-ій хв після того як Павло Петренко верховим пасом знайшов голову Андрія Скупейка, а той відправив м’яча в кут. Максим Каминін відновив паритет на 11-ій хв. Після свого точного удару дотепно поглянув на арбітра, ніби видивлявся реакцію на гол. Однак цей м’яч Каминіна встановив остаточний рахунок.

Сталь 3 – 0 PIN-UP

Сталь здобула заслужені 3 очки в матчі з PIN-UP, чий збір і завжди велике бажання вигравати давали хороші перспективи. Ще й голкіпер Сталі Дмитро Бондар не брав участі в зустрічі. Ворота номінальних господарів захищав польовий гравець, капітан Володимир Гудз. У PIN-UP у складі безліч тих, хто неодноразово оформлював топові голи за підсумком турів, однак звітного ні брати Романчуки, ні Єгор Чечеринда чи Родіон Українець вболівальників і партнерів таким не потішили. Гудз у деяких моментах рятував, і заряджені на удари суперники Володимиру не забили. PIN-UP був сам не свій. Мабуть, далася взнаки тривала пауза. В складі Сталь дубль оформив Вадим Бричка.

Альфа 1 – 3 Tech United

У матчі між наразі претендентами на топ Першої ліги сильнішими виявилися «технарі». Як завжди, підійшли підготовленими до матчу. Звітний був особливо важливий, адже амбіції обох учасників зустрічі й їх турнірне положення перетинаються. Tech United запропонував Альфа дещо більший командний рівень, ніж у цій зустрічі номінальні господарі могли парирувати. Всередині другого тайму в Альфа з’явилася надія на камбек після того Павло Чуркін зробив рахунок 1:2. Відігравши 1 гол, команда балансувала між камбеком і просто подальшим розвитком подій на користь «технарів». Вони забили втретє на 37-ій хв й забрали 3 очки. Олексій Топал відзначився третім голом колективу.

FC Profi 4 – 1 Inter Cars Ukraine

Після нічиєї «аматорс» FC Profi вийшов на матч із Inter Cars Ukraine, маючи перед собою перспективу очолити таблицю. Задля цього треба було набрати 3 очки в грі з командою, якій двічі поспіль поступався. Цього сезону, як і минулого FC Profi має в складі Антона Доманського, чий бомбардирський хист проявився вп’яте поточного розіграшу. Inter Cars Ukraine відкрив рахунок на 15-ій хв зусиллями Олександра Каменчука й, наче, поклав початок черговій звитязі над цим суперником. Однак Доманський із пенальті зрівняв за 3 хв. До перерви номінальні господарі також створили перевагу в 1 гол. У другій половині досягли трьох очок. Доманський оформив дубль, по 2 результативні дії зробили Володимир Красовський і Володимир Мойсеєнко.

Developex 1 – 3 PERUN

PERUN повернувся після трьох матчів без звитяг трьома набраними очками в матчі з Developex. Звітного туру номінальних гостей підсилив Ярослав Аксьонов. Безвиграшна серія не викликала сумнівів у готовності PERUN конкурувати в наступних турах, просто потрібно було виграти й продовжити гонку за високі місця. Developex відкрив рахунок голом Віталія Лимара. Номінальні господарі дійсно були готові змагатися за очки, та суперник швидко відігрався, відзначився вдруге до перерви, після чого підопічні Олександра Уса задовольнилися спробами знайти камбек. Сергій Пазинич у складі PERUN оформив гол+пас.

Друга ліга

SOROKI TEAM 2 – 1 ЧА-ЧА-РАЗ

SOROKI TEAM наростив перевагу в 2 голи по ходу матчу з ЧА-ЧА-РАЗ, однак невимовно складно номінальним господарям давалося те, щоб втримати переможний результат. Із голів «сорок» виділимо другий, який забив Ігор Гергель, проскочивши кількох суперників. Голкіпер ЧА-ЧА-РАЗ Дмитро Романчук у миті, коли команда поступалася частіше ходив на чужу половину. Напевно, якби мав більше фарту оформив би хет-трик. На ряд ударів Романчука реагував голкіпер «сорок» Віталій Потапенко. На 36-ій хв Романчук забив. ЧА-ЧА-РАЗ залишився без очок, але набув упевненості, що Друга ліга не закрилася перед колективом. «Сороки» ж одержали другу звитягу поспіль.

Крила Донбасу 4 – 4 Харків 1654

Крила Донбасу в першому таймі матчу з Харків 1654 з захопленням спостерігали за тим як Ельдар Шульга, накручуючи суперників, робить хет-трик, дотепно святкує. В другому ж таймі номінальні господарі втримували перевагу, та вона неминуче зменшувалася. Євген Кирпенко зробив різницю мінімальною своїм дублем. Емоційним злетом харків’ян стали останні 3 секунди. За 3 секунди до завершення Роман Мосейчук зрівняв рахунок. Чудова гра, прикрашена ентузіазмом Шульги й камбеком харків’ян із 1:4.  

Nunu-KyivGastroBar 4 – 2 AFC Footballers

Nunu-KyivGastroBar вийшов переможцем із гри з AFC Footballers, по ходу матчу відіграючись. «Футбольори» двома звитягами поспіль і намірами рухатися вище таблицею інтригували. Звітного туру відкрили рахунок, однак зіштовхнулися з майже безпрецедентним впливом на кінцевий результат Владислава Удовіна зі складу Nunu-KyivGastroBar. Команда рада мати такого гравця, який багато забиває, чим допомагає набирати очки. Камбек із 0:1 забезпечив Удовін. Він же створив перевагу, в другому таймі вражаючи порожні ворота, коли суперник намагався відігратися.

FC Leaders 3 – 8 FC BILUX

FC BILUX завзято розпочав матч із FC Leaders, відзначаючись із перших хвилин матчу. Ігор Гаврилюк до середини першого тайму оформив дубль із красивих голів. В одному – показав індивідуальну майстерність, обігравши суперника й вразивши ближній верхній кут, в іншому – завершив ефективний розіграш із партнерами точним ударом. Номінальні гості до перерви розвинули перевагу до п’яти голів і рухалися так же до середини другої половини. FC Leaders провів відрізок із шести хвилин, коли забив тричі. Ярослав Коваленко оформив 2 голи. В складі FC BILUX по 3 результативні дії зробили Олександр Шестерньов і Максим Котляр.

Славутич 4 – 4 ФК Акули

Матч зі Славутич завершився для ФК Акули набраним очком, однак фінальний рахунок не є тим, на що сподівалися номінальні гості, відіграючись із 0:1, і, створюючи перевагу в 2 м’ячі по ходу другого тайму. «Акули» долали опір суперника й проміжна різниця вела до максимального результату. Рахунок став 4:2 всередині другої половини. Гра йшла в обидва боки, й Славутич закамбечив наприкінці. За 2 хв до завершення матчу гол Владислава Огієвського і його асист на Ігоря Долбню принесли номінальним господарям заліковий бал.

NOOSPHERE KYIV 1 – 6 FC AppsFlyer

Такий FC AppsFlyer, який бачимо зараз, із хорошим збором і звитягами від матчу до матчу, скоро награє на те, що відірветься від конкурентів і не підпустить нікого до першої сходинки. Кілька гравців підсилили команду й це справжні топ-підсилення. В такому вигляді точно треба йти до першого місця. В своїй кращій формі FC AppsFlyer обіграв NOOSPHERE KYIV. Як і інші суперники номінальні господарі боролися, та взяти очки цього туру було важко. Юрій Малєй у складі FC AppsFlyer за підтримки партнерів оформив 4 результативні дії.

FC Rabona 9 – 2 FC BEER WAY

FC Rabona повернув хід матчу з FC BEER WAY за своєю стезею. Гра була рухом в один бік, де після фінального свистка чекали приємні 3 очки. 3 залікові бали дозволили піднятися на другу сходинку. Костянтин Василенко оформив 6 результативних дій, Олексій Бондарь зробив по дублю із голів і асистів. Коли лідери в матчі виходять на такий рівень результативності, звитяга рідко оминає команду.

Третя ліга

ФК Легіон 1 – 6 Буревій

Буревій перервав серію із двох матчів без звитяг, а найголовніше – набрав 3 очки тоді, коли інші сусіди по таблиці, які прагнуть до топ-3, теж виграли свої матчі. Буревій обіграв ФК Легіон, який вважався таким же рівним претендентом на залікові бали. В складі Буревій дубль оформив Арсен Фіненко.

AppStudio 2 – 3 Unknown Sporting

Unknown Sporting оформив сенсацію туру в Третій лізі. Команда з нижньої частини таблиці обіграла лідируючого AppStudio, не збираючись приміряти на себе роль «андердога». Номінальні гості налаштувалися на лідера й провели матч на характері. AppStudio зустрів опір, але лідирував у першому таймі. Unknown Sporting за хвилину в другій половині зробив камбек, вийшов уперед. Із 24-ої хв по 25-ту хв рахунок змінився. Третій гол, що приніс 3 очки US, забив Ярослав Бондаренко.     

FC SICH Kyiv 2 – 2 NoName

FC SICH Kyiv відібрав очки й шанс у NoName одноосібно очолити турнірне становище. Номінальні господарі повели після голу Дмитра Анишка на 9 хв. За 2 хв Олексій Дикий зрівняв рахунок із пенальті. Другий гол NoName теж не забарився. Команда повела й наближалася до трьох очок. Задовольнилася одним, бо Анишко реалізував пенальті за хвилину до завершення матчу.

ФК Гора 1 – 4 Дружба

Дружба одержала третю звитягу в сезоні, обігравши ФК Гора. Команда вправно набирає очки в матчах із командами, що перебувають нижче в таблиці й сама тримається неподалік учасників, які наразі ближчі до топ-3. Звітного туру в складі Дружба гол+пас оформив Дмитро Сушко.

Denon 0 – 0 Old Friends

Denon зустрічав у матчі з Old Friends нефарт, який не дозволив команді здобути максимум звітного туру. Весь матч команда рухалася до першого забитого м’яча, та в окремих моментах голкіпер номінальних гостей Дмитро Недайбіда рятував. Denon не добрав залікових балів, значить повинен відігратися в наступних турах.

Райффайзен Банк 8 – 1 НІКОС

Райффайзен Банк із однією заміною звітного туру провів свій найрезультативніший матч у сезоні. Гра з четвертим складом НІКОС розкривалася як важлива для номінальних господарів. Сусіди по таблиці, які теж перебувають у топ-3, втратили залікові бали. Максимальний результат у зустрічі з НІКОС дозволив би Райффайзен Банк після цього туру ділити перше місце. Команда розвинула свій успіх із 2:0 у другому таймі. Андрій Марциненко, Олександр Криворучко й Андрій Федорчук оформили по 3 результативні дії.

FC Vauriens 2 – 3 Nexus

Nexus залишив за собою проміжне положення в таблиці біля топ-3. FC Vauriens двічі відігравався, та суперник щоразу виходив у лідери. Капітан Nexus Віталій Троїцький забив красивий гол, другий для команди, влучивши в дальній верхній кут після розіграшу стандарту. 3 очки номінальним гостям приніс Ярослав Киричок, відзначившись на 34-ій хв.

Пресслужба R-Cup