Топ-3 підсумків у Platinum R-Cup #STOPTHEWAR Divisions, R-Cup починає підбивати підсумки чемпіонату в дивізіонах. Розпочнемо з найвищого й виділимо 3 команди, результати яких вразили, проте не все так очевидно. , R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

11.08.2022

Топ-3 підсумків у Platinum R-Cup #STOPTHEWAR Divisions

11.08.2022

Топ-3 підсумків у Platinum R-Cup #STOPTHEWAR Divisions

MOdas після тріумфу в Platinum зібрав довкола себе чимало хайпу. Команда Олександра Кульши залишила позаду зіркових конкурентів. Пригадаймо шлях ще кількох колективів, які й увійшли в наш топ-3 підсумків у Platinum R-Cup #STOPTHEWAR Divisions.

3 місце

Остання сходинка в Platinum. Провал "енергетиків"

Трішки бекграунду.

Hell Energy наприкінці минулого року демонстрував високі результати й фінішував на 2-ій сходинці найвищого дивізіону в #Grass VII, пропустивши вперед лише FC Sofiya City. Гравці демонстрували високу результативність, Ігор Ванкевич і Степан Кошка увійшли в топ-5 кращих бомбардирів того турніру. Відбіркову кампанію до наступного чемпіонату "енергетики" розпочали в групі з потужним SimStore-Fiskars і програли в очному матчі 4:5. Тому колектив розпочав регулярний чемпіонат у Gold, а думки, що результати падатимуть, не полишали. Hell Energy зіграв лише двічі в Gold, бо турнір зупинився через початок вторгення "ваєнного карабля".

Старт нового змагання команда Степана Кошки зустріла в Platinum Division. Найвищий дивізіон у 2022 році став одним із найконкурентніших за всю історію турніру. "Енергетики" не були фаворитами, але й боротьби за виживання їм ніхто не прогнозував. Скоріше, від хлопців чекали боротьби за топ-3. Однак турнірний шлях поставив під сумнів навіть очікування песимістів. 

У чому ж причина падіння результатів? По-перше, внутрішньо-командний механізм дав збій. Команда регулярно заявлясь у турнір, грала в міжсезонних кубках. Можливо, хлопцям важко знайти мотивацію для нового ривка вперед. 

По-друге, результативність гравців різко впала. Найкращим бомбардиром команди в поточному чемпіонаті став Сергій Либа з чотирма голами. Богдан Бедь, Ігор Ванкевич, Ян Солодилов, "мотори" команди, забили на трьох 3 м'ячі. 

По-третє, зміни в складі. За команду не грали досвідчені Руслан Беспалий і Сергій Кожушко, а вони додавали балансу і могли брати на себе ініціативу. В поточному чемпаіонаті таку роль на себе кілька разів безуспішно приміряли Дмитро Зоренко та Сергій Остапенко. До того ж, Степан Кошка і Дмитро Гавяк, як лідери колективу, зіграли далеко не всі матчі. Дуже сподіваємося на реорганізацію Hell Energy й на те, що колектив вдихне свіжий ковток повітря й повернеться на свій найвищий рівень.

2 місце

Kapelou y Platinum — вас оцінимо на 5   

Let's fight, let's win — відоме гасло команди Сергія Невгадовського. Гасло, яке дивовижно відобразилося на результатах Kapelou в найвищому дивізіоні. Поточний чемпіонат став першим повноцінним для біло-червоних на теренах R-Cup. У конкурентному Platinum хлопці зайняли 5-те місце, залишивши позаду і Вікторію, і Микільську Слобідку, і вічного суперника Developex.

Kapelou на полі має неоднозначно впізнаваний стиль із купою емоцій та жовтих карток. На чолі колективу — Роман Галицький, який дотримується філософії "футбол неможливий без емоцій". Та повернемося до виступів команди. 

З одного боку, 5-те місце не віддає переконливістю, але погляньте — як Kapelou грав із топами і як із сусідами. "Біло-червоні" впевнено обіграли Микільську Слобідку 5:0 і Вікторію 7:3. Підопічні Романа Галицького відібрали очки в MBZ, а ФК Жуляни та Aurora Team програли з різницею в 1 м'яч. В обох цих матчах Kapelou втратив нічию за хвилину або дві до фінального свистка.

Не обійдемо персоналій. Kapelou мав представництво в кожній номінації на індивідуальну нагороду. Михайло Сидорко із 7+5 по гол+пас у дев'яти матчах увійшов у "шорт-лист" кращих гравців дивізіону. №20 точно є головним відкриттям у дивізіоні.

Тепер говоримо про позицію голкіпера, яка також привертає особливу увагу, бо місце в воротах займає Олександр Очеретяний. У дивізіоні мінімум троє висококласних голкіперів, панує висока конкуренція, й це значною мірою завадило Олександру стати кращим воротарем Platinum. Але найменша кількість пропущених м'ячів (їх всього 19) говорить про високу професійну придатність стража воріт. 

Біло-червоні провелий міцний сезон. Чекаємо на продовження їх історії в R-Cup і моменту, коли хлопці приміряють на себе медалі Platinum.

1 місце

ФК Жуляни — фаворит на старті, проте без нагород у підсумку 

ФК Жуляни разом із Aurora Team були головними фаворитами Platinum на папері перед стартом чемпіонату. Якщо за Aurora Team говорили іменитий тренер і гравці рівня Екстраліги з футзалу, то ФК Жуляни, окрім відомих імен, мав у складі виконавців, які вже підкорювали найвищий дивізіон раніше у складі SimStore-Fiskars (Андрій Дюжов, голкіпер Ігор Рум'янцев). Чому ж ФК Жуляни завершив сезон поза топ-3?

Шлях у турнірі для команди Андрія Дюжова розпочався з 3-ох перемог поспіль. Згодом хлопці зустрілися з MBZ і повністю провалили перший тайм. Програна перша половина гри з різницею в 2 м'ячі вилилася в підсумкову поразку 4:5. Однак ФК Жуляни повернувся на переможний шлях у наступному турі й набрав ще 9 очок із дев'яти можливих. Залишилося зіграти 2 вирішальні матчі, які колектив провалив, як і перший тайм матчу з MBZ. У тій же програній 0:4 грі MOdas, замість, аби показати характер претендента та золото, ФК Жуляни виглядав неконкурентним і поразка стала логічним завершенням матчу. 

3 гучні невдачі залишили команду без медалей, а підсумком невдалого сезону стала поразка Developex 2:7. То була остання можливість взяти бронзові нагороди.   

Головний "забивала" та один із лідерів ФК Жуляни, Ярослав Богунов, набрав переконливу статистику в Platinum. Ярослав є лідером дивізіону по системі гол+пас. Богунов набрав 20 результитавних дій за сезон. У найближчих переслідувачів на 3 бали менше. Однак у вирішальних матчах не був таким переконливим. Партнери не взяли ініціативу, а Ярослав залишився як без командних, так і без індивідуальних нагород. Та найкрасивіший м'яч у Platinum забив точно №7.

Для ФК Жуляни, як для однієї команди зразка літа 2022, формат 5х5 став першим досвідом. Трохи гірким, але досвідом, тому віримо, що колектив повернеться й ще побореться за своє золото. 

Пресслужба R-Cup