Огляд 14-го туру R-Cup Grass, FC Sofiya City – чемпіон Platinum. 3й Тайм і Нікофлекс не вибралися з «трясини» Gold. Срібні медалі Rangers, бронзові FC Rabona, яскраві виступи середняків – Silver був насиченим. , R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

08.12.2021

Огляд 14-го туру R-Cup Grass

08.12.2021

Огляд 14-го туру R-Cup Grass

Platinum Division

FC Sofiya City 7 – 3 HELL ENERGY

FC Sofiya City – чемпіон Platinum Division. Команда Володимира Гаврилуци переграла «енергетиків» і здобула золоті нагороди у найвищому дивізіоні.

Перший тайм звітного матчу був доволі рівним, і колективи обмінювались забитими голами. «Софія» відкрила рахунок зусиллями Колесника на 3 хв, однак Рижук в одній з наступних атак зрівняв. До середини першої половини гри FC Sofiya City знову вийшла вперед – Олексюк відзначився красивим голом у дальню «дев’ятку» з гострого кута. Проте суперники зуміли вдруге відігратись. Цього разу забив Кошка, реалізувавши пенальті. Та HELL ENERGY забракло концентрації до перерви, і хлопці пропустили втретє після точного пострілу Шевчука.

Другий тайм увінчався домінацією номінальних «господарів», які провели ще 4 м’ячі: Колесник оформив покер, ще один із голів у активі Мартиненка. HELL ENERGY по перерві нанесли більше ударів по воротах (9 проти 11-ти), але реалізували тільки одну нагоду.

IrisHotels & Vins show 2 – 2 FC SOKOL (Клавдієве)

FC SOKOL відібрав очки в Iris Vins, яким була необхідна тільки перемога, аби зайняти третє місце.

«Соколи» швидко повели у рахунку після голу Лисенка на 4 хв, а Юрчук подвоїв перевагу на 7 хв. Такий бадьорий старт команди Івана Власюка шокував суперника, але Iris Vins не розгубились і відіграли 1 м’яч до перерви зусиллями Толстенка.

У другій половині зустрічі номінальні «господарі» тисли на ворота Ковальського, але партнери допомагали відбиватись. Та на 32 хв Петренко зрівняв рахунок після асисту Апришка. Перед фінальним свистком розгорнулась найбільша драма цієї гри: голкіпер «соколів» Ковальський збив Апришка, який відіграв стража воріт і, певно, забивав би переможний. Воротар побачив перед собою «червоне світло», але саме цей фол дозволив FC SOKOL зберегти нічийний результат на табло.

Gold Division

Нікофлекс 2 – 2 3й Тайм

Перемога у цій грі дозволила б одній з команд фінішувати на безпечній восьмій сходинці й не вилетіти в Silver. У підсумку, колективи розписали мирову, тож зиму розпочнуть у «Сріблі».

3й Тайм відкрив рахунок на 14 хв – свій перший гол в осінньому R-Cup Grass забив капітан Олександр Михайлошин. Ще один з ветеранів команди, Олександр Литвин, збільшив перевагу до двох м’ячів на 35 хв. Та вже за кілька секунд їх партнер по команді Олексій Кардіян отримав другу жовту. Кардіян награв на вилучення впродовж двох хвилин. Відзначимо, що 3й Тайм помітно нервував і, подекуди, хлопці дозволяли собі зайві емоції. За це й поплатились під «завісу» поєдинку. Олександр Жук із Нікофлекс двічі реалізував дабл-пенальті, ставши кращим гравцем матчу.

СМК 6 – 1 Нікофлекс

СМК закінчили осінні змагання на шостій позиції. Їх впевненій перемозі посприяв «розібраний» стан суперника, який все ще доїжджав на гру в розпалі першого тайму.

До 14 хв СМК лідирували 3-0. Лише на 18 хв Максюта, незважаючи на болюче ушкодження, забив за Нікофлекс. Але й згодом номінальні «господарі» спокійно продовжили збільшувати перевагу. Зрештою, Аделаджа оформив дубль, Ситніков одного разу забив і двічі асистував партнерам, а Sunday Odey та Гудз оформили по гол+пас.   

Silver Division

ФК Неизбежность 4 – 2 МФК Рваний Кед

ФК Неизбежность повела в рахунку на 3 хв. Суперник міг зрівняти на 6 хв, але Ткач потягнув удар Нагребецького з пенальті. Згодом «неминучі» подвоїли перевагу. Відзначимо Павла Коса, який в третьому матчі поспіль видає небувалі «перфоманси». У першому таймі він і забив, і віддав асист на Любченка.

Але по перерві МФК Рваний Кед збалансував гру, хоча рахунок тривалий час залишався незмінним. Нагребецький виправився за нереалізований пенальті на 37 хв, скоротивши відставання, а на 39 хв оформив дубль. Здавалось би, ось він – герой поєдинку, та невгамовний Павло Кос відзначився на цій же 39 хв, а капітан ФК Неизбежность Дмитро Ходаківський завдав ще одного точного удару перед фінальним свистком.

Yellow Black 4 – 6 ATL

Колектив, що бореться за «виживання», ледь не відібрав очки в чемпіона. «Жовто-чорні» провели хороший матч і, можливо, награли на залікові бали.

Владислав Усик вивів Yellow Black уперед в середині першого тайму. ATL відігрались на 16 хв і до до свистка на перерву вже лідирували 3-1.

На 28 хв Усик оформив дубль, але й своїм дублем відповів Нагорняк. Перевага «біло-синіх» у 2 м’ячі трималась недовго – Усик і Чоня зрівняли рахунок! Пахнуло сенсацією, та все було під контролем фаворита. Данило Костишин забив на 37 хв і на 39 хв. Відзначимо Костишина, який взяв участь у всіх голах своєї команди і став одним з кращих гравців туру. Але й результативний матч видав Усик із Yellow Black. У його активі хет-трик. Такого запалу «жовто-чорним» має вистачити, аби зберегти своє місце в Silver.                 

МФК Рваний Кед 3 – 2 LIDERS

У другому своєму матчі МФК Рваний Кед зустрічався з LIDERS. Підопічні Олександра Андрєєва забили всі м’ячі до перерви – відзначились Нагребецький і дублем Жигалюк. Суперник на це відповів двома точними ударами.

МФК Рваний Кед, зігравши свій останній матч в осінніх змаганнях, зосередився на сьомій сходинці в таблиці. У LIDERS, в свою чергу, попереду ще одна гра.

ФК Кварцит 4 – 9 FC SoftServe

Наскільки кардинально впливає на результати FC SoftServe Анатолій Жихарєв! №9 є не лише ключовим виконавцем свого колективу, а й одним із найяскравіших гравців дивізіону в осінньому турнірі.

Жихарєв оформив покер із голів та дубль із асистів у ворота ФК Кварцит. Чайка віддав 2 гольові передачі і одного разу забив, двічі відзначився Котенко, 1 м’яч в активі Василюка.

Із такою нестримністю підопічних Владислава Рибальченка суперник не впорався. Зусиль Ніколайзена було вкрай замало, а голи Барчука, Богдана й Кричевського слугують лише втіхою. Команда Олексія Фесенка повинна реабілітуватись взимку та завоювати омріяні нагороди. Поки хлопці задовольняються четвертим місцем.

Smile Development 5 – 2 Дружба

Андрій Знайда провів прекрасний матч, а «Смайл» здобув свою найважливішу перемогу в дивізіоні. Smile Development достатньо не програти в наступному турі, аби залишитись у Silver.

Дружба в цій грі діяла менш злагоджено і поступилась. Команда Романа Буряка пропустила на 14 хв – Знайда вперше «засмутив» голкіпера Конельского. На 22 хв Кононенко подвоїв, а Турманідзе потроїв перевагу «зелених». Суперник відповів точним ударом Березовського.

На 28 хв Турманідзе отримав другу жовту – ось він, шанс для Дружба. Сушко навіть відіграв ще 1 гол, але Знайда тут же зробив дубль, а на 40 хв Кононенко своїм другим голом встановив остаточний рахунок на табло.

Denon 2 – 5 Rangers 2.0

Rangers завоювали срібні нагороди дивізіону. Олег Романчук вкотре повів за собою команду і забезпечив перемогу результативними діями, яких назбиралось цілих 5! №10 оформив покер після перерви, а перед цим віддав асист на Романа Романчука.

Denon провів солідний перший тайм, виграючи 2-1. «Рейнджерам» спочатку бракувало концентрації, можливо, недооцінили суперника. За Denon в першій половині гри дублем відзначився Чічіркоза, 2 асисти в активі Краснянського.

FC Rabona 3 – 2 AFC Footballers

«Рабонівці» вірили, що фінішують у топ-3, і їм це вдалося. Підопічні Сергія Кукіля переграли AFC Footballers у матчі з драматичною кінцівкою.

«Футбольори» відкрили рахунок на 12 хв, та суперник миттєво відновив паритет – забив Саржинський. Ближче до перерви Бондарь вивів FC Rabona уперед, та на заключній хвилині першого тайму команда Олександра Андрусенка відігралася зусиллями Цибенка.

Друга половина гри не тішила забитими м’ячами до 40 хв, коли Олексій Бондарь забив переможний м’яч у чужі ворота. Гра Олексія в останніх п’яти зустрічах заворожує: 11 забитих м’ячів, 4 дублі і хет-трик. Бондарь дійсно гідний номінації «Кращий молодий гравець – осінь 2021». 

Пресслужба R-Cup