Нічия «соколів» і PERUN, «цар гори» в Gold, 100 голів Василенка і хто вони – «воїни» Bronze , Десятий тур! У Platinum відбувся один, але дуже драматичний поєдинок, Duzain-Fasad переконливо обіграв FС Yuzhbor, «янги» влаштували неймовірне протистояння з FC MeadCult, а Bronze подарував головний матч десятого туру між ФК Сейм Путивль і FC Valkyrie. , R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

10.11.2021

Нічия «соколів» і PERUN, «цар гори» в Gold, 100 голів Василенка і хто вони – «воїни» Bronze

10.11.2021

Нічия «соколів» і PERUN, «цар гори» в Gold, 100 голів Василенка і хто вони – «воїни» Bronze

Platinum Division

PERUN 3 – 3 FC SOKOL (Клавдієве)

Обидві команди вийшли боротись і залишили на полі всі сили. Гра вийшла не лише результативною, а й емоційною, адже рефері показали цілих 6 жовтих карток. До середини першого тайму рахунок залишався не відкритим. А на 9 хв PERUN забив зусиллями Владислава Садового. Суперник ринувся відіграватись, і колектив Івана Власюка забив важливий гол «у роздягальню». Іван Жук відновив паритет на табло після асисту Лисенка. Команди перепочили й продовжили запеклу боротьбу в другому таймі.

Знову чимало боротьби й немало емоцій. PERUN знову вийшов уперед після голу Пазинича на 32 хв. Та вже за хвилину Маринич зрівняв, а згодом капітан Іван Власюк, реалізувавши пенальті, вивів «соколів» у лідери. А втримати мінімальну перевагу наприкінці поєдинку вони не зуміли. Досвідчений В’ячеслав Давиденко відзначився на 38 хв, встановивши нічийний рахунок.

Gold Division

Duzain-Fasad 7 – 2 FC Yuzhbor

Цієї неділі не побачили від «Южбора» притаманної шаленої мотивації. Команда Павла Павлюка зустрічалася з «дизайнерами», які до цієї неділі йшли на серії з кількох поразок. Зрештою, FC Yuzhbor провалив гру, а Duzain-Fasad здобув переконливу перемогу. «Дизайн» відкрив рахунок вже на 2 хв після голу Іванова. Але суперник миттєво зреагував: спершу Гненюк зрівняв, а на 5 хв Невінський вивів уперед номінальних «гостей». Затьмарений «Южбор» спромігся на 2 м’ячі на старті поєдинку. І все. До такої невдачі призвела зайва самовпевненість? Цілком можливо, що так.

А Duzain-Fasad, приїхавши на гру з однією заміною, продемонстрував шалену самовіддачу. Товт зробив рахунок нічийним на 13 хв. До перерви «Дизайн» забив втретє. Юрій Іванов оформив дубль «під завісу» першого тайму. У другій половині зустрічі вони знову забили «швидкий» гол. Відзначився Щесюк, але Миколі було цього замало. До середини тайму №2 він оформив хет-трик. Перевага зросла до чотирьох м’ячів. Та ще й на останній хвилині матчу забив Жук. Duzain-Fasad після цієї звитяги покинув останню сходинку в таблиці дивізіону.

FC Profi 1 – 5 Матадор Русанівка

FC Yuzhbor після поразки сподівався, що найближчі конкуренти теж втратять залікові бали. Зрештою, із цим «южборівцям» пощастило, але Матадор Русанівка є винятком. Команда Вадима Скиценка впевнено перемогла і тепер ділить друге-четверте місця в таблиці. «Матадор» не зустрів особливого спротиву від «профі,» які без своїх лідерів, схоже, не зможуть втримати своє місце в топі.

Матадор Русанівка забив 2 «швидкі» м’ячі зусиллями Грушка й Белкіна. FC Profi відповіли точним ударом Устименка, який зайняв місце у воротах. Однак суперник знову збільшив перевагу до двох м’ячів. Грушко оформив дубль ще до перерви. А в другому таймі «Матадор» довів гру до переможного кінця. Рибальченко забив переможний м’яч на 25 хв після передачі Грушка. Минуло ще 5 хв, і тренер знову відзначився, встановивши остаточний рахунок на користь своєї команди.  

Хочемо виділити Віталія Грушка, який оформив 2+2 по «гол+пас» і став одним із кращих гравців туру. Лідери набрали хорошу форму. Матадор Русанівка побореться за нагороди?

FC MeadCult 1 – 1 Young Business Club

Не секрет, що Young Business Club іде за чемпіонством. Ще й FC Yuzhbor, який був другим у таблиці, свій матч програв. Тому перемога над суперником із топ-3 забезпечила б «янгам» відрив у 6 очок над другим місцем.

Центральний поєдинок дивізіону став найяскравішим у Gold, особливо другий тайм. У першій половині гри обидві команди, подекуди, займались «розвідкою» і зайвий раз не ризикували. Але згодом темп матчу виріс, і ми чекали, який же із колективів першим «вибухне» в атаці. «Янги» відкрили рахунок на 30 хв після голу Губаша. Василь забив свій другий м’яч в осінньому турнірі. Підопічні Євгена Задорожного здійснювали натиск на ворота FC MeadCult, але їх голкіпер Дмитро Чехлатий регулярно рятував, не дозволяючи супернику збільшити перевагу на табло. На таку самовіддану гру свого «колеги» здалеку спостерігав страж воріт Young Business Club Володимир Драган. Йшла 38 хв, а Володимир тримав свої ворота «на замку». Але «ключ», так неочікувано для Драгана і вибухово для FC MeadCult, «знайшов» їх гравець! Дмитро Курілов зрівняв рахунок за хвилину до фінального свистка. Таким чином, наразі в турнірній таблиці 3 колективи мають по 14 очок і розділяють між собою друге місце. «Янги» зберегли відрив у 3 очки від суперників і продовжують очолювати Gold Division.

Нікофлекс 1 – 3 ФК Легіон

ФК Легіон двічі переміг в останніх трьох матчах. Ще в одній грі зафіксована нічия. Дійсно, підсилення всередині турніру зміцнили колектив Валентина Шевченка. Перший тайм матчу з Нікофлекс закінчився з нулями на табло. Гра почала «віддавати» нічийним результатом. Особливого після того як команди забили по голу впродовж хвилини. Відзначались Яценко і Астахов на 28 хв. Але куди ж без характеру «легіонера»? На останній хвилині поєдинку ФК Легіон забив двічі і вирвав перемогу. Голи Шевченка і дубль Астахова подарували колективу омріяну другу звитягу в осінньому турнірі. Виділимо Астахова, який, нарешті, сконцентрувався на грі і показав свій максимум. А Нікофлекс після поразки опустився на останню сходинку турнірної таблиці.  

Silver Division

Yellow Black 3 – 4 Rangers 2.0

Як би «рейнджери» пояснили втрату очок у такий важливий для себе ігровий «відрізок»? Yellow Black виглядали потужно і провели відмінний… Матч? Даруйте, перший тайм. Дійсно, команда Дмитра Бондаря розпочала дуже холоднокровно, і на 11 хв Гудз відкрив рахунок, а на 20 хв Сальников подвоїв перевагу вже після асисту Володимира Гудза.  

Суперникам знадобився цілий перший тайм і 4 хв другого для того, аби «опуститись» на землю. Капітан Rangers власним прикладом показав, що потрібно забивати. Денис Яковенко відіграв один гол на 25 хв. Але вже в одній з наступних атак «жовто-чорні» знову збільшили перевагу зусиллями Чоні. Кожен із лідерів забив, голкіпер Бондар в черговий раз відзначився результативною дією (гольовий пас) – непогане резюме, аби розраховувати на 3 очки. Але ні.

«Рейнджери» здійснили неймовірний камбек, забивши тричі за 8 хв. Примітно, що авторам цих трьох м’ячів віддавав асисти 1 виконавець – Ярослав Краснопольський. №9 академічно асистував Рябенку, Олегу Романчуку й Кирилу Краснопольському. Rangers 2.0 продовжують ділити перше місце дивізіону з ФК Кварцит і ATL.

LIDERS 0 – 8 ФК Кварцит

ФК Кварцит не збирається втрачати досить вигідне турнірне положення. Колектив Олексія Фесенка розгромив LIDERS і відразу кілька гравців покращили індивідуальну статистику голами й асистами. Цікаво, що в першому таймі «Кварцит» забив лише двічі і на старті поєдинку. А в другій половині зустрічі хлопці влаштували для себе свято із забитих голів. Зокрема, Нечепа й Кричевський оформили дублі. Але виділимо Миколу Махаліна, який двічі забив і двічі асистував партнерам, ставши одним із кращих гравців десятого туру в дивізіоні. Силенко й Куцюк у цій грі оформили 1+1 по «гол+пас».

LIDERS не має кадрового потенціалу, аби боротись за результат у таких матчах. А ФК Кварцит продовжує наполегливо змагатись за нагороди.      

FC SoftServe 6 2 МФК Рваний Кед

FC SoftServe переграв «Рваний Кед», який не так давно, здобувши кілька ефектних перемог, претендував на звання головного відкриття в Silver. Але робити остаточні висновки зарано, бо команди проведуть ще кілька матчів у дивізіоні. Можливо, хтось зуміє покращити своє становище в таблиці. Поговоримо про звітне протистояння.

Анатолій Жихарєв знову став героєм переможного матчу для команди Дмитра Василюка. Жихарєв забив 4 м’ячі у ворота Нортенка цієї неділі. Впродовж 40 хв суперники так і не змогли зупинити №9. Виділимо також капітана Василюка, який оформив дубль, а Олег Рибальченко двічі асистував партнерам. МФК Рваний Кед кинувся відіграватись за рахунку 0:3 в другому таймі. М’ячі Жигалюка й Романова зменшили розрив у рахунку, але Нагребецький отримав другу жовту незадовго до фінального свистка. Суперник скористався кількісною перевагою. Ми писали вище про героя поєдинку, він і «провів» 2 переможні голи FC SoftServe впродовж 40 хв.

FC Rabona 5 – 2 Denon

«Рабона» не форсувала подій протягом всіх 40 хв. Можливо, когось така гра не потішила видовищем, але здобуті 3 очки мають більше значення для учасників змагань. Зрештою, причин, з яких підопічні Сергія Кукіля мали б форсувати події, не було. FC Rabona відкрила рахунок на 16 хв – забив Дмитрієв. Цей гол став єдиним у першому таймі, а ближче до середини тайму №2 хлопці подвоїли перевагу зусиллями Бондаря. Він же забив третій м’яч своєї команди ще за кілька хвилин. Denon забивав свої голи «під завісу» гри. Спочатку відзначився капітан Владислав Бондзік після пасу Чічіркози. Але «Рабона» контролювала гру, адже реакція на взяття воріт від Бондзіка була миттєвою: в одній з наступних атак забив Василенко, а на останній хвилині поєдинку Бондарь оформив хет-трик. Denon до фінального свистка реалізував ще один момент – капітан асистував Петриченку.

Костянтин Василенко із FC Rabona цієї неділі забив свій 100-тий гол в турнірі. Костянтин першим досяг відмітки у 100 м’ячів з кінця листопада 2019 року. Всього за цей період в R-Cup Василенко провів 65 матчів.

AFC Footballers 0 – 4 FC Bilux

FC Bilux перервав свою серію без перемог. 3 очки дозволили команді розташуватись у топ-5, але всі найближчі переслідувачі мають по 2 гри «в запасі».

У звітному протистоянні перший гол побачили на 20 хв – Шестерньов забив «у роздягальню». Старання тренера не лишились непоміченими, адже в другій половині зустрічі підопічні розвинули успіх і впевнено перемогли. Цюпа забив на 28 хв, а Передерій на 35 хв. Обом асистував Дубовий. А президент команди Дмитро Бондар забив дебютний м’яч в осінньому турнірі перед самим фінальним свистком.

«Футбольори» мають ще вдосталь матчів, аби покращити своє турнірне положення і не «опуститись» в Bronze за підсумком турніру. Але таке ж завдання ставлять перед собою ще мінімум 2 команди. Яка із них буде успішнішою в наступних матчах?

Bronze Division

Tech United 3 – 7 DNIPRO-M

Можливо, результат цієї гри міг бути іншим. Але за однієї умови – відсутність Василенка у заявці «дніпрян». Костянтин зробив пента-трик і одного разу асистував партнеру. Щоправда, не Василенком єдиним, бо в неділю ми стали свідками ще одного «перфомансу» у Bronze.

«Технарі» на старті звітного матчу намагались захопити ініціативу. Капітан колективу Іван Кияниця відкрив рахунок на 6 хв. На 14 хв Василенко зрівняв, а до перерви після його ж голу «дніпряни» вийшли уперед.

Гол Приходька на початку другої половини зустрічі, мабуть, ще більше збентежив Tech United. До середини тайму хлопці пропустили ще тричі, один із м’ячів в активі Веремія. Канюка в стані «технарів» реалізував свій момент на 32 хв, але невгамовний Василенко згодом оформив пента-трик. Іван Кияниця перед фінальним свистком зробив дубль, однак кінцева перемога вже нікуди не втекла б від DNIPRO-M.

ФК Сейм Путивль 5 – 6 FC Valkyrie

Камбек путивлян із 2:5, але поразка після фінального свистка, 4 м’ячі Потапенка з FC Valkyrie, червона картка голкіпера ФК Сейм Путивль Маарефі – на полі розгорнувся «двобій» між гравцями, яких називаємо справжніми «воїнами» своїх команд. Ще можна провести цікаву паралель: кілька днів тому проходив бій в UFC між Джастіном Гейтжи і Майклом Чендлером. Бій тривав усі 5 раундів, і Джастін переміг рішенням суддів. Після перемоги Гейтжи сказав в інтерв’ю: «Ми – воїни і повинні були зустрітись в Колізеї.» А для наших команд в неділю арени REJO-ВДНГ було замало.

Голкіпер «Сейма» Маарефі в сторіс зізнався, що цю гру не забуде ніколи. Віталій Потапенко прийнявся трощити лідера дивізіону методично і в першому таймі. До 19 хв він забив тричі. Капітан путивлян Мокренко відіграв 1 гол до перерви. На 24 хв Малюк забив другий гол «Сейма», але якою ж прикрістю для одних, радістю для інших були взяття воріт зусиллями того ж Потапенка, а також Кульши.

«Сейм» не здавався і до 37 хв зрівняв рахунок: дублем відзначився Малик, а також воротар Маарефі забив гол, вдало підключившись до атаки. Але невдалий розіграш аута партнером змусив Хані грати рукою за межами штрафного майданчика. Він побачив перед собою «червоне світло». В таких умовах їм не вдалось втримати хоча б нічию. Сергій Бережний приніс перемогу FC Valkyrie.

ФК Фокус 7 – 4 New Star

New Star не могли розраховувати на двох важливих гравців, які були дискваліфіковані. Тим не менше, команда Алексіса Чікаізи зібралась на цю гру оптимальним складом, чого не скажеш про ФК Фокус. Але фаворит здобув важливу перемогу в гольовій «перестрілці». Її розпочав Вілела у стані «синьо-гранатових», відкривши рахунок на 7 хв. Суперник швидко і зрівняв, і вийшов уперед з різницею в 2 м’ячі. Голами відзначились Гибало, Глимбоцький і Сутисський. New Star зменшили перевагу «фокусників» до мінімальної, але ті наполегливо йшли вперед. На 20 хв відначився Кучер. Результативний перший тайм переконував, що і в другій половині зустрічі ніхто не сумуватиме.

Морозов зробив рахунок 5:2 на 23 хв, але суперник їм дістався настирний. Алексіс Чікаіза «відквитав» 1 м’яч, та цього було замало. ФК Фокус переважав «нових зірок», що позначалось на результаті. Згодом Кучер оформив дубль, а Морозов зробив хет-трик. На 39 хв New Star «провели» своє взяття воріт після голу Парреньо.

Internazionale Kyiv 2 – 9 Нове Життя

«Міжнародники» грали одним складом і не мали шансів на успіх. Відтак, «помаранчево-чорні» здобули найпереконливішу перемогу в осінньому турнірі. Віталій Макаренко оформив другий хет-трик у чемпіонаті, але й партнери також відзначились голами: по дублю оформили Астапенко й Воєвуцький, ще один гол в активі Аверьянова. У грі команда Романа Ковтуненка вела себе розкуто, але не обійшлось без помилок. Щоправда, суперник, обмежений поганим збором, не міг «покарати». У складі Internazionale Kyiv забивали Комессар та Ревін. Команда Ніка Боулера залишається на дев’тому місці, а Нове Життя укріплює свої позиції і чекатиме осічки конкурентів у заключних турах.

Пресслужба R-Cup