Підсумки 10-го ігрового тижня й двох матчів 1/8 фіналу кубку, ​Підсумки 10-го ігрового тижня й матчів 1/8 фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

21 лютого

Підсумки 10-го ігрового тижня й двох матчів 1/8 фіналу кубку

21 лютого

Підсумки 10-го ігрового тижня й двох матчів 1/8 фіналу кубку

Вища ліга

FC Inter Kyiv 3 – 5 FC Fenix

FC Fenix рухається до очних зустрічей із головними конкурентами за топ таблиці, майже не помічаючи інших суперників. Команда кілька разів оступилася, та йде без жодної поразки й займає свої місце серед лідерів. Звітного туру FC Fenix обіграв представника протилежної частини таблиці FC Inter Kyiv. При чому, номінальні господарі зібралися й готові були дивувати, що відобразилося на табло в вигляді проміжних 2:0 на користь FC Inter Kyiv до 18-ої хв. Втім і цієї переваги не втримали до перерви. Василь Чекед зрівняв рахунок. У другому таймі номінальні господарі вже самі наздоганяли, бо FC Fenix не зупинився на двох м’ячах. Чекед відзначився ще двічі в другій половині, всього оформивши покер у зустрічі.

AUTOENERGY 4 – 1 GC SLAVSANT

AUTOENERGY звітного туру виступив стабільно й на класі, одержавши важливі 3 очки після двох поспіль поразок. Звитяга над «барберами» дала зрозуміти, що AUTOENERGY ще в гонці, бо попереду достатньо турів, аби дочекатися втрат очок від конкурентів і зменшити гандикап. Заявку на успіх цього туру номінальні господарі оформили з перших хвилин. 3:0 всередині першого тайму виглядали серйозною різницею, майже не досяжною для GC SLAVSANT. «Барбери» відіграли 1 гол у другому таймі, та Ренат Мірошніков поставив крапку в матчі. Мірошніков оформив дубль із асистів Артема Вербенка. Сам Вербенко також відзначився голом.

Если Шо 11 – 5 ФК Фокус

Если Шо й ФК Фокус видали результативний перфоменс на потіху вболівальників, які перед рядом матчів за участі претендентів на високі місця насолодилися великою кількістю забитих м’ячів і сольними виступами деяких гравців. Степан Кошка звітного туру підсилив Если Шо й привів команду до трьох очок. Тільки в першому таймі відзначився 4 рази, тоді як «фокусники» по ходу першої половини лише під її завершення дещо повернули інтригу, забивши двічі. За Если Шо зберігалася комфортна перевага, з якою номінальні господарі вийшли на другий тайм. Відрізок до середини другої половини ФК Фокус видав більш результативний, ніж минулий у грі, та як тільки команда піймала віру в можливий камбек, Если Шо також реалізував кілька нагод, встановивши остаточний рахунок у матчі. Кошка до чотирьох своїх голів додав ще 2. В складі «фокусників» 4 результативні дії зробив Владислав Рудешко.

ATL 4 – 4 MLP Co

ATL і MLP Co подарували матч із найбільшою концентрацією інтриги, коли зі стартових хвилин увага була прикута до гри до самих фінальних секунд. Жваві номінальні гості помчали відкривати рахунок, зустрічаючи в рамці голкіпера ATL Андрія Лисюка, який зі старту видавав чисельні сейви й залишав рахунок нічийним. На 12-ій хв Анатолій Жихарєв із MLP Co вразив ворота суперника, та за кілька секунд до перерви арбітри призначили пенальті в ворота його команди. Артем Охріменко забив із пенальті, відновивши паритет. Хід подій у другій половині ATL спочатку обернув на свою користь, коли після кількох шалених спроб забити й добити м’яча в ворота від суперників автогол до свого пасиву записав Богдан Зінгель. Однак у наступній атаці Зінгель уже вразив ворота ATL. MLP Co з середини другого тайму знову побував у ролі наздоганяючого. Максим Горовенко завершив розіграш в один дотик біля штрафного майданчика точним ударом у верхній кут. ATL вдруге лідирував у грі. Суперник не залишив це без уваги й відповів дублем Дениса Митника, який наближав уже MLP Co до трьох очок. Фінальний рахунок у матчі встановив Охріменко, реалізувавши другий призначений пенальті наприкінці. Номінальні гості ще мали момент, щоб вирвати максимальний результат, однак м’яч влучив у стійку.

AFC Atletico Kyiv 4 – 2 Royal Credit

AFC Atletico Kyiv не підпускає до себе жодного з конкурентів, продовжуючи вигравати. «Матрацники» виграли вчетверте поспіль, але суперник по звітному туру, учасник із середини таблиці Royal Credit доставив немало проблем і виглядав рівним претендентом на очки, забиваючи свої моменти в першому таймі. В складі AFC Atletico Kyiv у цій зустрічі дебютував Вадим Бурляй, одна з головних рушійних сил лідера Першої ліги. Дебютуючи в змаганні за лідера найвищого дивізіону, Бурляй показав свою швидкість, удар із лівої ноги тощо. Забив важливий м’яч на 1:1 після того Royal Credit вийшов у лідери на 5-ій хв зусиллями Вадима Усачова. Підготовлений Royal Credit ще раз повернув собі лідерство, та суперник відігрався ще швидше, ніж після м’яча Усачова. Другий тайм «матрацники» заспокоїли й забили вирішальні голи. В’ячеслав Гераскевич зробив рахунок 3:2, а Богдан Корольчук наприкінці оформив дубль.

Duzain-Fasad 2 – 5 Friends Team

Friends Team із потужним збором додав до своєї скарбнички сьому звитягу в сезоні, зустрічаючись із граючим без замін Duzain-Fasad. «Френди» можуть закінчувати такі матчі на свою користь, вмикаючись в обраних моментах. Однак і відзначимо «дизайнерів», які навіть без замін не збиралися опускати руки в матчі з претендентом на найвищі місця. Навіть на 3-ій хв Микола Щесюк вивів Duzain-Fasad уперед, щоправда на тій же хвилині Дмитро Бровко зрівняв рахунок. Сергій Чеберяк забезпечив лідерство «френдс» із середини першого тайму. Окремо зупинимося на голкіпері номінальних господарів. Кирил Черепахін рятував так часто, що й партнери підхопили його енергію й змагалися до кінця гри, який би не був рахунок. Friends Team довів матч до переможного завершення на свою користь. Чеберяк оформив хет-трик. Щесюк наприкінці зустрічі вдруге відзначився за Duzain-Fasad.

FC LONTANO 4 – 2 FC Meest TEAM

FC Meest TEAM нашатувався на претендента на топ-3 FC LONTANO й забезпечував конкуренцію на табло майже весь матч за винятком заключних хвилин, у ході яких номінальні гості вже остаточно затисли в своїх руках підсумковий успіх. Але FC LONTANO й сам відігравався. Сергій Дерій вивів «містян» уперед на 7 хв. Становище суперника стабілізувалося після двох м’ячів Ярослава Заворотного. FC LONTANO тримав 2:1. У плани команди на кінцівку знову втрутився Дерій, який відновив паритет на 35-ій хв. Від FC LONTANO прийшла миттєва відповідь. Заворотний провів свій третій гол, а Владислав Барановський встановив остаточний рахунок.

Перша ліга

Сталь 1 – 0 Альфа

Звитяга над Альфа дозволила Сталь підсумувати той непоганий відрізок, який команда видала за останній більше, ніж місяць, коли не набрала очок лише одного разу. Альфа ж продовжує спускатися нижче в таблиці й найближчим часом змагатиметься вже в нижній частині таблиці. Єдиного точного удару завдав у звітному матчі завдав Дмитро Котельніков із пенальті на 33-ій хв. Котельніков у другому матчі поспіль приніс очки Сталь.

LEFT COAST 2 – 1 OnlyFans Team

LEFT COAST зустрічався з особливим суперником і в цій грі, звичайно, могли трапитися особливі речі, як результат мотивації обох учасників. Обидві команди приїхали з не оптимальним збором. OnlyFans Team взагалі підсилювався по ходу зустрічі. Зокрема, Роман Демчук з’явився на полі по ходу гри, додавши номінальним гостям мобільності. Та забив за них гравець, який повернувся до складу після паузи. Олексій Пархомчук відкрив всередині другого тайму. Матч почав розгортатися дійсно на користь OnlyFans Team. Серед проміжного успіху суперника LEFT COAST загубився лише тимчасово. Номінальні господарі зробили камбек і вийшли вперед упродовж наступних п’яти хвилин. Антон Гусєв і Андрій Шаманський відзначилися голами за LEFT COAST.

Inter Cars Ukraine 3 – 7 PERUN

PERUN обіграв Inter Cars Ukraine й залишився в трійці лідерів. Сусіди по таблиці проводили, в тому числі, очні зустрічі, тому втрата залікових балів у грі з представником нижньої частини турнірного становища, як розкіш на тлі великої конкуренції. PERUN досяг зручної переваги в кожному з таймів. Ярослав Аксьонов оформив хет-трик, Валентин Лось відзначився двічі. В складі Inter Cars Ukraine дубль зробив Павло Самарчев.

FC Legendary Amateurs 0 – 2 Tech United

Завдяки трьом набраним очкам в матчі з FC Legendary Amateurs Tech United не лише обіграв прямого конкурента, а й став ближчим до можливого повернення в трійку лідерів. Другий поспіль топ-матч для «технарів» завершився успіхом, і цього разу вони вже мали свій кращий збір. «Аматорс» звик грати й такі зустрічі не з кращим збором, однак команду звітного туру обезкуражив один із суперників Артем Кучинський. Один із кращих голів туру на рахунку Кучинського, коли він після розіграшу кутового, з флангу відправив м’яча в дальній верхній кут. «Технарі» відкрили рахунок наприкінці першого тайму. Перевагу подвоїв Олександр Семенов. Примітним стало те, що авторами забитих м’ячів виступили гравці, яких не вистачало позаминулого туру.

FC MAXIMUS 1 – 5 SC Favorit

SC Favorit із кожною звитягою перетворює своє лідерство в беззаперечне. Номінальні гості зі стартом подолали спротив представника нижньої частини таблиці FC MAXIMUS, маючи свій кращий збір, проти якого змагатися за очки суперник поки не готовий. Вадим Бурляй оформив дубль у першому таймі, 2 результативні дії зробив Олександр Желіба. В складі FC MAXIMUS голом відзначився Максим Скрипка.  

FC Profi 8 – 6 PIN-UP

FC Profi виходив на матч із PIN-UP, щоб по завершенню підтвердити свою готовність і в другій половині сезону залишатися претендентом на топ-3. Команда не вигравала в трьох матчах і звітного туру шукала повернення не переможний шлях. Суперник PIN-UP зараз виграє рідше, ніж поступається, та залишається серйозним викликом для будь-якого учасника, за які б сходинки той не боровся. Номінальні гості грали без штатного голкіпера й тримати ворота на замку польовому виконавцю в рамці було вкрай важко проти суперника, який має один із кращих показників забитих голів. Денис Зінченко вивів FC Profi в лідери на 12-ій хв. Роман Ромачнук зрівняв рахунок у наступній атаці, пройшовши кількох суперників перед тим як нанести точного удару. Та перевага повернулася до FC Profi. До завершення першого тайму вона збільшилася до двох голів. У другій половині номінальні господарі продовжили її нарощувати, та Родіон Українець своїм хет-триком підсумував конкурентний виступ PIN-UP.

Developex 1 – 3 UID

Підопічні Олександра Уса з UID обіграли підопічних цього ж наставника з Developex. UID заряджався на 3 очки навіть перед стартовим свистком, заздалегідь прорепитирувавши майбутні святкування своїх голів. Їх у першому таймі номінальні гості забили цілих 3. Піймали гольову ноту після першого голу, який провів Олександр Левчук, майстерно обігравши голкіпера на 15-ій хв. До завершення першої половини рахунок став 3:0. Тренер у перерві розмовляв із підопічними з Developex, однак вони відповіли лише забитим м’ячем Романа Зражевського з пенальті.

Друга ліга

Харків 1654 3 – 6 FC Leaders

FC Leaders зробив вражаючий камбек із 0:2 в матчі з Харків 1654. Номінальні гості всього мали 2 заміни й розпочинали матч не в повному складі. Харків’яни видали результативний старт і вели 2:0 до 5-ої хв після голів Руслана Бабака й Антона Мороза. Наприкінці першого тайму Карен Аракелян відіграв 1 м’яч, а зі стартом другого FC Leaders став нарощувати свою перевагу. Другий м’яч від Бабака всередині другої половини вже відіграв гол для харків’ян, однак суперник залишився непорушним у своєму прагненні виграти. Анатолій Веремчук зробив 3 результативні дії в складі FC Leaders.  

AFC Footballers 1 – 7 FC BILUX

FC BILUX вдруге поспіль одержав результативну звитягу. Лідери команди Богдан Цюпа, Олександр Шестерньов й Ігор Гаврилюк, який цього сезону перетворився в ключову фігуру для команди, роблять відчутну різницю, забезпечуючи комфортний відрив. Гаврилюк оформив хет-трик, а Цюпа й Шестерньов зробили по 4 результативні дії.

FC AppsFlyer 7 – 2 FC BEER WAY

Для Юрія Малєя з FC AppsFlyer 3 результативні дії за гру цього сезону є середнім показником, однак у матчі з FC BEER WAY він його перевершив, оформивши покер, і, додавши до нього асист. Малєй зробив різницю в матчі з FC BEER WAY. Відразу 2 його м’ячі можна було виділити в підбірці. FC BEER WAY слід віддати належне за перший тайм, у якому номінальні гості не дали розігнатися супернику. В складі FC BEER WAY дубль оформив Максим Ляшковецький.

Крила Донбасу 7 – 5 Nunu-KyivGastroBar

Крила Донбасу видали перший тайм на класі в матчі з Nunu-KyivGastroBar. Крокувати до трьох очок на класі номінальних господарям допоміг своєю появою в складі Владислав Рибальченко. Зі стартом другої половини він уже оформив хет-трик, а рахунок був 7:1. Nunu-KyivGastroBar тримав суперника певний відрізок до перерви, та після результативності Крила Донбасу гра вже могла просто йти до свого завершення. Номінальні гості без замін і на характері не змирилися з відставанням і за 8 хв у другому таймі скоротили різницю до двох голів. Артур Таратасюк у складі Nunu-KyivGastroBar зробив 4 результативні дії.

Славутич 2 – 9 NOOSPHERE KYIV

NOOSPHERE KYIV результативно обіграв сусіда по таблиці Славутич, а також одержав другу звитягу в сезоні, не збираючись віддавати своє місце в Другій лізі. Команда піднялася на дванадцяту сходинку. В низинах таблиці триватиме не менша боротьба, ніж у протилежній її частині. Номінальні господарі з хорошим збором і кількома підсиленнями в складі оформили дуже комфортні 7:0 до 33-ої хв. В складі NOOSPHERE KYIV 2 голи й асисти оформив Артем Марчук.

ЧА-ЧА-РАЗ 4 – 4 FC Goldmine

ЧА-ЧА-РАЗ підійшов максимально підготовленим до гри з ще одним суперником, у якого амбітні цілі. Для їх реалізації FC Goldmine потрібно було обігрувати команду, яка замикає турнірне становище. ЧА-ЧА-РАЗ іде останнім, але досвід накопичує. Коли його в другій частині поточного розіграшу стало побільше, то команда почала відбирати очки в фаворитів. Після успішного першого тайму з 2:1 на свою користь номінальні господарі втратили перевагу. FC Goldmine зробив не лише камбек, а й почав лідирувати. Сергій Отверченко виступав автором дублю й одним із творців камбеку. П’ятий польовий ЧА-ЧА-РАЗ Сергій Вахрушев наприкінці прикував увагу до себе, двічі вразивши ворота й зробивши ключовий сейв, який привів команду до нічиєї.

ФК Акули 1 – 3 FC Rabona

FC Rabona повна твердої впевненості у власних силах завершити цей сезон у топ-3, про що говорить третя звитяга поспіль, а також успіх звітного туру в матчі з ФК Акули, який не припиняє посягати на найвищі місця. Втім із цього матчу «акули» вийшли без набраних очок. Номінальні господарі пропустили двічі в кінцівці, перед тим більше 20 хв ідучи в крок із суперником із проміжними 1:1.

Третя ліга

ФК Легіон 2 – 4 Райффайзен Банк

Шостий поспіль успіх Райффайзен Банк у сезоні прийшовся на матч із ФК Легіон. Команда сповнена рішучості не лише залишатися серед лідерів, а й змагатися за перше місце, про що говорить підсилення гравцем учасника Першої ліги, який веде боротьбу за найвищі місця в своєму дивізіоні Євгеном Ільченком. Ільченко в першому ж матчі доклав зусиль до успіху, оформивши ключові гол+пас у другому таймі, які збільшили перевагу.

FC SICH Kyiv 4 – 2 Дружба

FC SICH Kyiv залишився третім у таблиці, обігравши Дружба. Команда продовжує вирішувати високі завдання й робити стрибок вгору після скромних минулих сезонів. FC SICH Kyiv також підсилився. Одне з підсилень дало змогу Олександру Шкреду, який зазвичай виступає голкіпером, вийти в поле. В полі Шкред оформив дубль.

Denon 3 – 2 НІКОС

Матч із четвертим складом НІКОС видався для Denon важким. У цьому матчі команді довелося докласти серйозних зусиль, щоб дійти до другої звитяги поспіль. НІКОС цього сезону поступався результативно, та в останніх матчах у складі з’являються гравці не тільки з четвертої команди. Таким звітного туру став Павло Федій. Суперник НІКОС у другому таймі не обійшося без фарту, щоб втримати лідерство, коли після однієї з атак номінальні гості влучили в стійку. Проте й по ходу матчу Denon лідирував. Грав без штатного голкіпера, та впорався.

NoName 6 – 1 Old Friends

Конкуренти NoName за топ виграють свої матчі. NoName повернення в трійку лідерів вбачає справою часу, та звітного туру необхідно було обігрувати Old Friends. Євген Шепелюк всередині першого тайму своїм дублем зарядив партнерів на подальший розвиток подій у матчі на свою користь. У другій половині Андрій Жарков зі своїм гол+пас взяв участь у збільшенні переваги. Олексій Дикий із дублем наприкінці зробив її остаточною.

Nexus 1 – 2 Unknown Sporting

Можливо, й результат матчу Unknown Sporting із Nexus не виглядає таким уже неочікуваним, однак Nexus на сезон точно поставив високе завдання, а Unknown Sporting проявляє характер і приходить до успіху, не зважаючи на труднощі зі збором. Юрій Пророченко з Unknown Sporting звітного туру поєднав 2 речі, що зробили виступ команди примітним: забив вирішальний гол і зробив це так, що м’яч було визнано найкращим у турі. Пророченко забив потужним ударом зі штрафного з центрального кола.

AppStudio 4 – 2 Нове Життя

AppStudio залишає за собою лідерство, зустрічаючи суперників, які не змагаються за топ, але тих, хто налаштовується на лідера. Нове Життя ще й зібрався, проте з плином ігрового часу перевага AppStudio ставала комфортнішою. Становище суперника Нове Життя зробив не таким комфортним у ході заключних хвилин, коли Роман Ковтуненко й Олексій Астапенко зменшили різницю до мінімальної, та Андрій Володько зробив рахунок 4:2.

FC Vauriens 1 – 7 Буревій

Буревій одержав результативну звитягу над FC Vauriens. Номінальні гості здобули впевнені 3 очки й продовжать переслідувати лідерів, лише 1 успіх треба перетворювати в переможну серію. Звітного туру в складі Буревій по 3 результативні дії зробили Арсен Фіненко, Ігор Беспалий і Євгеній Вигоднер.

1/8 фіналу Кубку R-Cup Winter 2024

FC Goldmine 2 – 2 FC LIV-COMFORT (пен. 1:2)

FC Goldmine і FC LIV-COMFORT підтвердили статус рівної пари, кожен учасник якої налаштувався на кубок по-своєму, по-особливому. FC Goldmine, маючи серйозний бекграунд у цьому розіграші, поставив відповідні цілі, а «будівельники» засумували за викликами й вийшли на поле, щоб іти далі, йти за трофеєм. Номінальні господарі в першому таймі двічі спіймали FC LIV-COMFORT, який думками повернувся в змагання, та ще не діями на полі. В другій половині «будівельники» зробили камбек. Матч перейшов у серію пенальті, в якій голкіпер FC LIV-COMFORT Василь Ткачук парирував 2 удари, ставши творцем виходу команди в чвертьфінал.

FC SICH Kyiv 3 – 4 Nunu-KyivGastroBar

Учаснику вищого дивізіону, ніж той, у якому змагається представник Третьої ліги FC SICH Kyiv, супернику по 1/8 фіналу Nunu-KyivGastroBar ніщо не обіцяло легкого проходу далі, хоч і в минулих очних зустрічах номінальні гості в звітній грі забивали багато. FC SICH Kyiv теж мав на меті рухатися турнірною сіткою. В першому таймі зрівняв рахунок, однак 2 голи Владислава Удовіна до середини другого повернув номінальним господарям роль наздоганяючого. До перерви Удовін також відзначився. В наступному етапі Nunu-KyivGastroBar зіграє з FC LIV-COMFORT.

Пресслужба R-Cup