Результативний старт FC Donbass і НПУ, форма FC Goldmine, перші матчі кубку й перша серія пенальті, ​Підсумки другого ігрового тижня й двох матчів 1/16 фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

24 квітня

Результативний старт FC Donbass і НПУ, форма FC Goldmine, перші матчі кубку й перша серія пенальті

24 квітня

Результативний старт FC Donbass і НПУ, форма FC Goldmine, перші матчі кубку й перша серія пенальті

Вища ліга

FC Donbass 11 – 1 ФК Фокус

FC Donbass зібрав у себе не лише лідерів нещодавнього головного конкурента SALUTEM, а й підсилився гравцями, які минулого сезону здобували золоті й срібні медалі в складі Вищої ліги в складі інших команд. Зокрема, Артем Щур зараз уже в складі помаранчево-чорного колективу розпочав чемпіонат і в першому матчі долучився до результативної звитяги над ФК Фокус. Оформив хет-трик, як і Ярослав Заворотний. По дублю з голів і асистів до свого активу записав Віктор Федосюк. Найвищий клас у FC Donbass не лише в полі, а й у рамці воріт. В грі звітного туру брали участь відразу троє голкіперів. Ігровий час між собою ділили Володимир Негель, Віталій Дєнюжкін і Ігор Байдак. Дєнюжкін долучився до шостого голу на 17-ій хв, коли асистував Андрію Клочку.

FC Inter Kyiv 4 – 2 Fanat

Грою, в якій обидва учасники демонстрували волю до якнайкращого старту, видалася очна дуель між FC Inter Kyiv і Fanat. Якнайкращим стартом вважається звитяга, й цього разу 3 очки собі забрали підопічні Олександра Андрєєва. Проте й дебютант змагання Fanat не розгубився, давши такої конкуренції, що інтрига трималася до заключних хвилин. До рангу переможця в цій парі FC Inter Kyiv підніс м’яч, забитий на 38-ій хв. Переможний хет-трик за команду оформив Максим Кустов. Ще й і сам гол вийшов красивим. Кустов вразив верхній кут. За 5 хв до Кустова в складі Fanat не манш ефектно відзначився Давид Дахно. Ще з більш дальної відстані він теж відправив м’яча в «дев’ятку».  

Skvyra Football Team 3 – 3 ФК Нова Пошта

Найбільш очікувана пара команд звітного туру Skvyra Football Team і ФК Нова Пошта повністю виправдали те, що саме вони представляли найбільш інтригуючу вивіску. Учасники, що є дебютантами змагання, вже в рамках другого ігрового тижня налаштовувалися на топ-гру, розуміючи, що на довгій дистанції звитяга над одним із потенційних конкурентів може неабияк знадобитися. Skvyra Football Team у першому таймі двічі виправляв ситуацію на табло не на свою користь, відповідаючи спочатку на гол Андрія Пашка, а згодом Андрія Потапова. Та в другій половині все повернулося в інший бік. Підопічні Євгена Смоловика вийшли в лідери всередині другого тайму зусиллями Івана Глуцького. На 35-ій хв Андрій Мар’євич повернув на табло паритет і водночас встановив остаточний рахунок.

Атлант Буд 4 – 8 НПУ

В іншому матчі між дебютантами Вищої ліги побачили неймовірно результативний стартовий ривок від номінальних гостей НПУ. Що найцікавіше – так це той факт, що стартовий ривок від НПУ поширився майже на весь перший тайм. Капітан Іван Чайка заклав початок результативного першого тайму від колективу, а після ще кількох голів уже прийшов кураж і парад голів від НПУ продовжився. Вслід за Чайкою відзначився голкіпер Євгеній Кебал ударом від власних воріт. Дії з п’ятим польовим принесли Атлант Буд кілька голів у другому таймі, та тоді рахунок був уже 7:1. Реалізація двох гравців номінальних господарів Данііла Торкіна й Костянтина Демиденка зробили його не таким розгромним.   

Tech United 0 – 0 ФК Анреал

Tech United достойний Вищої ліги. Поки зіграно лише 1 матч, тому, мабуть поки варто втриматися від прогнозів, що новачок готовий до найвищого дивізіону й так далі. Проте від чого точно не збираємося утримуватися – так це від того, якими налаштованими й з твердим характером «технарі» підійшли до матчу з ФК Анреал. Дебюту такої відомої команди в футзальній спільноті столиці теж чекали. Що скажемо після гри? Підсумкові нулі на табло приховують те, що матч став однією з окрас туру. Звітний тур кожен із цих двох учасників оздобив по-своєму. ФК Анреал – своїм статусом і атакувальними діями, чим всіляко перевіряв суперника. А суперник встояв і в деяких моментах «технарі» м’яча просто вигризали. Тут варто відзначити капітана Владислава Пясецького. Не дарма ж його прозвали «Рюдігером». Вдалий дебют за номінальних господарів також провів голкіпер Олександр Поліщук. Кілька разів добре так виручив Tech United. Роботи в голкіперів ФК Анреал Олександра Крючкова було порівняно менше, та теж вмикалися, коли необхідно. Зокрема, в першому таймі досвідчений Кучер мінімум одного разу відводив небезпеку.

MLP Co 2 – 1 AFC Atletico Kyiv

MLP Co досяг результату, на який працював протягом трьох останніх чемпіонатів, адже тричі поспіль підопічні Олександра Уса такого суперника як AFC Atletico Kyiv не могли обіграти. Та настав новий чемпіонат, і тренер Ус виграв дуель у тренера Кульши. MLP Co цілісно пройшов дистанцією матчу, що стало ключовим у цій звитязі. За 5 хв до завершення першого тайму номінальні господарі повели. Віталій Лимар вразив ворота «матрацників». Всередині другої половини Денис Митник подвоїв перевагу. Та моменти, коли терпіти потрібно найдужче, були попереду. AFC Atletico Kyiv повернув інтригу на заключній хвилині, коли Павло Легкий відгукнувся на пас Вадима Бурляя з лівого флангу. Номінальні гості мали менше хвилини для того, щоб зрівняти рахунок, а для суперника ж настали головні моменти в грі, коли невдача за якісь секунди могла перекреслити старання майже всіх 40 хв. MLP Co впорався з завданням і вийшов заслуженим переможцем.

Перша ліга

PIN-UP 1 – 1 LIDCAR

PIN-UP вдруге поспіль на старті чемпіонату грає внічию. Звітного туру нічийним рахунком завершилася гра з LIDCAR, який повернувся в змагання. Наприкінці першого тайму номінальні гості відкрили рахунок після голу Сергія Либи. PIN-UP у цій зустрічі показав ще одне підсилення воротарської позиції, яка турбувала колектив у минулому розіграші. Команда підсилилася також Владиславом Кирилюком. Його дії в рамці в другій половині стали причиною – чому LIDCAR не забив більше. А під завершення гри номінальні господарі ще й зрівняли зусиллями Дмитра Пиляка.

Сталь 2 – 1 FC Legendary Amateurs

Сталь узяла реванш у FC Legendary Amateurs за поразку в минулому сезоні, й зробила це команда рівно з таким же рахунком 2:1. «Аматорс» видав початок, і коли потрібно було до однієї гольової атаки, яку завершив Євгеній Розка додати ще одну й потім уже закрити на замок власну половину поля, Сталь забила у відповідь. Євген Богатирьов зрівняв на 9-ій хв. Переможний м’яч Сталь провела в кінцівці. Відзначився капітан Володимир Гудз.

Крила Донбасу 3 – 2 FC Meest Team

На рахунку Крила Донбасу звітного туру феєричний камбек у матчі з FC Meest Team. На відміну від кінцівки гри, коли вже поступалися, номінальні гості реалізували 2 шанси до перерви. Богдан Бедь добре влився в команду й забив уже свій третій м’яч за «містян» у новому сезоні. Сергій Дерій подвоював перевагу, та в Крил Донбасу, схоже вимальовується потенціал для успішних виступів у Першій лізі. Команда, що грає цим кістяком не лише в нашому змаганні, миттєво зреагувала на другий пропущений м’яч. Командні зв’язки номінальних господарів дуже тісні, вони знають, як один одному створити момент, допомогти забити. Зменшив перевагу забитим штрафним Олександр Шестерньов. На 22-ій хв він викотив м’яча на гол Олександра Пузіка, а ближче до завершення матчу Шестерньов уже оформив дубль. FC Meest Team не забив маси моментів. Навіть за секунди до завершення «містяни» ще могли зрівняти, та другий тайм від них так і залишився «сухим» біля чужих воріт.

UID 2 – 2 LEFT COAST

UID вдруге поспіль грає внічию на старті, як і LEFT COAST. Номінальні гості в цій зустрічі вже встигли пов’язати такі результати з нещодавнім віщуванням свого гравця Антона Дудника. Може, Дудник є кимось більшим, ніж віщун? Може, він – шаман? Але ні сам Дудник, ні «шаман» не приводили команду до цієї нічиєї. Номінальним гостям довелося двічі відіграватися, бо в складі UID справжній перфоменс влаштував Владислав Мирошниченко, забиваючи дубль із передач Юрія Кацарського. Гольовий дует LEFT COAST прокинувся в другій половині. Михайло Ясінський своїми двома голами приніс заліковий бал. Асистами на ці м’ячі відзначився Давид Гаделія.

Если Шо 7 – 5 FC Profi

Если Шо стартував у Першій лізі зі звитяги над FC Profi. В кожному з таймів у складі номінальних господарів з’являвся гравець, який вирішував біля чужих воріт. Если Шо добре зібрався на свій перший матч у новому сезоні й навіть повернув у змагання Дмитра Гавяка. FC Profi приїхав із однією заміною, проте легко трьох очок супернику не віддав, хоча й дехто насправді чекав легшої прогулянки для Если Шо. В його складі хет-трик до середини першого тайму зробив Роман Багрійчук. Номінальні гості навіть чинили камбек із 1:3 до перерви, та пропустили в роздягальню четвертий м’яч. До цього свого голу згодом ще 2 додав Степан Кошка.

Developex 3 – 5 FC AppsFlyer

Й характер, й «індивідуалку» по ходу матчу на повну вмикали Developex і FC AppsFlyer, адже хід подій у матчі того просто вимагав. Developex розпочав із багатообіцяючого голу від Віталія Лимара, та до середини першого тайму ситуація для його команди змінилася. FC AppsFlyer відігрався й повів. На 27-ій хв номінальні гості зробили рахунок 3:1 і яким же холодним душем по ходу другого тайму для них був камбек від суперника. На 34-ій хв Анатолій Жихарєв відзначився двічі. Спочатку реалізував пенальті, а в наступній атаці завершив уже з гри холоднокровними діями в штрафній зоні. Камбек трапився, та повернулися до вже звичної переваги FC AppsFlyer за 3 хв. Віктор Коровіков узяв участь у переможних голах. В кінцівці оформив гол+пас, а всього на дистанції зустрічі назбирав 4 результативні дії.

Благора Інвест 2 – 0 FC Rabona

Благора Інвест повернувся після поразки минулого туру звитягою звітного над іншим досвідченим учасником змагання. Та FC Rabona ще вникає в новий для себе рівень конкуренції, бо в другому за рангом дивізіоні давно не виступав. По ходу звітної гри номінальні гості через травму втратили одного зі своїх лідерів Віталія Куянова. Та, звичайно, суть невдачі не лише в тому, що посеред гри опинилися без одного з ключових виконавців. Всередині другого тайму Благора Інвест видав результативний і переможний відрізок. За 3 хв Олександр Михайловський і Антон Котляр забили по голу й принесли команді перші 3 очки команді в новому сезоні.

Друга ліга

NoName-Konteyner Bar 6 – 2 AFC Footballers

Хід подій у матчі NoName-Konteyner Bar – AFC Footballers почав набирати хід наприкінці першого тайму, коли номінальні господарі завдяки голам Миколи Уманця й Філіппа Ісмакаєва повели в рахунку. AFC Footballers вдруге пропустив на 17-ій хв, та до перерви відіграв 1 м’яч. У другій половині NoName-Konteyner Bar ввімкнувся ще дужче й набув комфортної переваги. Уманець оформив у грі 3 результативні дії.

Альфа 3 – 1 FC MAXIMUS

Альфа досяг перших трьох очок у сезоні, та перед тим як команда почала лідирувати, їй довелося неабияк попрацювати, щоб змінити хід подій на свою користь. FC MAXIMUS мав намір розвинути свій успіх минулого туру. Номінальні гості повели на 9-ій хв після автоголу Василя Тучкова. Всередині першого тайму суперник зрівняв зусиллями Юрія Яковенка. На тій же хвилині Альфа не забив пенальті. Залишився таким же націленим на те, аби вийти вперед. У кінцівці зустрічі колектив провів 2 голи. Один із них в активі Ярослава Коваля. Капітан Альфа красиво влучив у ближній верхній кут після ривка.

Nunu-KyivGastroBar 3 – 1 Inter Cars Ukraine

Nunu-KyivGastroBar стартував із звитяги над Inter Cars Ukraine, який можливо, у Другій лізі поставить завдання повторити минулий успіх у цьому дивізіоні, коли виграв чемпіонство, та звітного туру номінальні гості приїхали не в оптимальному складі. Вже на перших секундах суперник пробачив Inter Cars Ukraine, однак свій гол Владислав Удовін ще заб’є. Максим Шабельник вивів Nunu-KyivGastroBar у лідери на 11-ій хв. Удовін подвоїв перевагу, переправивши м’яча в ворота п’ятою на 33-ій хв. Тут же Павло Самарчев відіграв 1 гол. Інтригу зняв автогол Вадима Коцупери наприкінці зустрічі.    

Славутич 2 – 8 FC Goldmine

FC Goldmine виходить на авансцену Другої ліги завдяки двом поспіль результативним звитягам. Найпомітніше зараз те, що як тільки FC Goldmine відчуває з боку суперника спробу пересилити чи повернутися в гру, то відразу набуває ще більш впевненої переваги й забирає 3 очки. Славутич відкрив рахунок на 11-ій хв після голу Івана Ровного. Вже 3 хв номінальні гості встановили паритет, а до перерви відзначилися ще тричі. В другому таймі Валентин Осколок оформив дубль. Всього ж – в кожному з перших двох матчів сезону робить по 3 результативні дії.

ФК Акули 3 – 6 FC BILUX

FC BILUX є другою командою дивізіону, яка розпочала сезон із двох звитяг поспіль. Небезпечний у змаганні для підопічних Олександра Шестерньова ФК Акули цього разу був у тіні й у другій половині прибігав до намагань чинити камбек, коли суперник мав перевагу в 3 м’ячі. Така різниця була встановлена на табло завдяки результативному й «сухому» першому тайму від номінальних гостей. Але й варто відзначити, що кожен із трьох м’ячів «акул» у другій половині не просто тримав інтригу, а й FC BILUX у напрузі. Та підсумкова перевага саме за ним. Граючий тренер Шестерньов у новому сезоні вдруге поспіль оформив хет-трик, голкіпер Олександр Крючков видав 2 асисти, один із яких майже через усе поле на голову Богдана Цюпи.

Харків 1654 4 – 6 AppStudio

Не менш насиченим видався наступний матч – гра між Харків 1654 і AppStudio, в якій номінальні гості одержали 3 очки, а харків’яни намагалися повторити трюк із камбеком, але цього разу суперник знайшов свій момент наприкінці. AppStudio не помічав суперника до 14-ої хв, коли робив рахунок 4:0. Команда забила й вп’яте, та перед перервою Харків 1654 відіграв 2 м’ячі, й це послугувало «бустом» до наступних дій, коли харків’яни наблизилися на відстань одного голу. Та наприкінці AppStudio заспокоїв Мирослав Коцаренко, поціливши з власної половини в чужі ворота.

Райффайзен Банк 4 – 4 FC Leaders

Драматичну нічию видали в очному матчі Райффайзен Банк і FC Leaders. Свій легкий вхід у гру номінальні гості підкреслили проміжними 3:0 до середини першого тайму. В ті хвилини камбек Райффайзен Банк здавався майже нереальним. Навпаки ж – суперник мав перевагу й міг диктувати подальший розвиток подій. Однак Денис Зінченко перед перервою відіграв 2 м’ячі, а на 27-ій хв реалізував пенальті й встановив нічию. Тепер уже Райффайзен Банк мав психологічну перевагу. Цим скористався на 40-ій хв, забивши вчетверте. Та своїм геніальним хет-триком на 3 м’ячі Зінченка відповів Микола Денисович із FC Leaders. Денисович забив один із найкращих голів звітного туру, а для свого колективу м’яч, який приніс заліковий бал.

Третя ліга

Denon 1 – 1 Unknown Sporting

Denon на старті сезону вдруге поспіль втрачає очки. Після поразки минулого туру команда зіграла внічию з Unknown Sporting, який у другому очному матчі поспіль доставив проблем, що позначаються на кількості набраних залікових балів. Denon втратив максимальний результат за 2 хв до завершення зустрічі, коли, ведучи, 1:0 після голу капітана Владислава Бондзіка, пропустив від гравця, який приносить очки Unknown Sporting дуже часто. Ярослав Бондаренко зрівняв рахунок.

FC SICH Kyiv 5 – 2 Old Friends

FC SICH Kyiv видає легкий старт, хоч і суперник в обличчі Old Friends обіцяв непросте випробування для номінальних господарів. Але на першій хвилині вони повели й до перерви оформили зручні для себе 4:0. В другій половині Сергій Чепа оформив дубль за FC SICH Kyiv. Old Friends завершував матч, відіграючи кілька голів. Вадим Саржинський і Вячеслав Кириєнко оформили по голу за «старих друзів» наприкінці.

FC Vauriens 2 – 7 Nexus

Nexus результативно обіграв FC Vauriens із пента-триком свого головного бомбардира Романа Магди. Він демонструє результативність зразка минулого сезону, видаючи такі перфоменси. М’ячі Магди знадобилися номінальним гостям, щоб закріпити свій успіх у другому таймі, тоді як до перерви проміжні 4:0 оформити допомогли Віталій Троїцький і Костянтин Сергєєв.

FC BEER WAY 7 – 2 СК Софіївський

Помітно, що саме в Третій лізі FC BEER WAY насолоджується грою й концентрує всі зусилля на тому, щоб зі старту входити в топ дивізіону. Звітного туру команда одержала другу поспіль звитягу. Як підмітили перед матчем із СК Софіївський – колективи змагатимуться в такому собі «софіївському дербі». Номінальні гості повели, та реакція суперника швидко змусила забути про невдачу на старті. FC BEER WAY вийшов у лідери з мінімальною різницею до перерви. Як і в минулому, в цьому матчі колектив знову оформив красивий гол. Гравці показують, що їх удари з лівої є практично недосяжними. Традицію від партнерів у звітному поєдинку підтримав Максим Ляшковецький на 30-ій хв.

ФК Легіон 2 – 1 Дружба

ФК Легіон реваншував невдачу в минулому чемпіонаті в матчі з Дружба. «Легіонери» проводили другий поспіль матч після того виступили в кубку. Сил і класу вистачило й на наступного суперника. 3 очки номінальним господарям приніс дубль Артура Астахова. В нього вималювалася непогана зв’язка з Матвієм Плужником, який повернувся до складу й вже впливає на результат.

ФК Гора 3 – 1 НІКОС  

ФК Гора вдруге поспіль у змаганні обіграв НІКОС. Цього разу звитяга вийшла менш результативною, та набрані 3 очки є найголовнішим підсумком для команди, яка їх одержала. Номінальні господарі заводили суперника до більших активностей, коли відкрили рахунок на 27-ій хв. За 6 хв Дмитро Оніщенко зрівняв із пенальті, а в кінцівці ФК Гора забив ще двічі. Дубль у складі колективу оформив Віталій Оліщук.

1/16 фіналу Кубку R-Cup XV

FC SICH Kyiv 2 – 2 (пен. 2-3) LEFT COAST

Першим учасником 1/8 фіналу кубку став LEFT COAST. Цікаво, що сама команда описала кубковий результат на свою користь як «відскок у серії пенальті». Суперник по першому раунду FC SICH Kyiv в підсумку поступився, та це не той випадок, коли команда, що поступилася, сходить із дистанції з опущеною головою. FC SICH Kyiv провів супер-конкурентний матч і заслуговував на прохід далі. Голи Олександра Тищенка й Максима Касапа виводили колектив у лідери. LEFT COAST вистраждав нічию в кінцівці, а в серії пенальті команда вже розправила плечі. Вирішального удару в серії завдав Давид Гаделія. Не піддавшись нервам чи емоціям, точно відправив м’яча в дев’ятку з шести метрів.

Dynamo Vidradnyi 0 – 6 ФК Легіон

Перед звітним туром і своїми двома матчами в чемпіонаті й кубку ФК Легіон говорив, що вийде за двома звитягами, хоч і грати доведеться 2 поєдинки поспіль. Грі в регулярному розіграші передував поєдинок із Dynamo Vidradnyi в 1/16 фіналу. Відсутність як такої конкуренції з боку номінальних господарів, можливо, можна пояснити тим, що команда не має частої ігрової практики в чемпіонатах, але вирішала змагатися в кубку. Переможці ж цієї пари «легіонери» оформили впевнений прохід далі з дублями Артура Астахова й Матвія Плужника.

Пресслужба R-Cup