Матчі «з характером» у Platinum, тріумф FC Yuzhbor у дербі, герої з МФК Рваний Кед — огляд 7 туру , Огляд сьомого туру R-Cup Grass, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

20.10.2021

Матчі «з характером» у Platinum, тріумф FC Yuzhbor у дербі, герої з МФК Рваний Кед — огляд 7 туру

20.10.2021

Матчі «з характером» у Platinum, тріумф FC Yuzhbor у дербі, герої з МФК Рваний Кед — огляд 7 туру

Platinum Division

Iris Hotels & Vins show 2 – 2 PERUN

Кадрова ситуація в стані колективів перед стартовим свистком була дещо різною: «Iris Vins» могли розраховувати на Міславського, Апришка й Чірку — ключових виконавців у матчі з потужним суперником. PERUN не міг похизуватись оптимальним збором, адже не грали Сибиряков, Харабара тощо. «Iris Vins» у грі явно не щастило, бо м’яч кілька разів влучав у стійку. Та хлопці активно розпочали, і Чірка відкрив рахунок на 6 хв. Здавалось, в одній з наступних атак їм вдасться збільшити перевагу, але PERUN швидко зрівняв рахунок завдяки голу Хусаінова, а згодом — Сторожук вивів уперед номінальних «гостей». У другому таймі обом командам не вдавалось реалізувати хоча б один момент, а Розка ще й не забив «точку». Проте Апришко забив після асисту Толстенка на 40 хв. Колективи набрали по одному заліковому балу, PERUN втратив нагоду максимально наблизитись до топ-3, а «Iris Vins» піднялись на п’яту позицію.

Grace 8 – 4 RDS

RDS блискуче налаштувались на гру, протягом 10-12 хв першого тайму ніякого фаворита у грі помітно не було. Хоч і Grace відкрили рахунок вже в одній із перших атак, за 2 хв Заморняк зрівняв. Клас команди Юрія Печонкіна не міг стати непомітним, 3:1 на табло до 7 хв завдяки голам Приходька й Прокопенка. Та мотивація RDS «била» через край, що здивувало суперника. Пенгрін оформив «дубль» за 2 хв і колектив Олександра Ращупкіна зрівняв рахунок. Йшла середина першого тайму. Grace вже адаптувались до напруженої гри, і до перерви відзначився Лавренюк, а також «дублем» Печонкін. Із перепитій другої половини зустрічі, в першу чергу, на жаль, згадуємо не голи, а жахливу поведінку Олександра Курбасова (№4) із RDS по відношенню до капітана суперників Печонкіна. Як наслідок, пряма червона картка і пожиттєва дискваліфікація. Однак повернемось до поєдинку: на 26 хв Заморняк знову забив і відіграв один гол, але гравці Grace контролювали гру. Прокопенко на 34 хв й Приходько на 40 хв забили переможні м’ячі своєї команди.

Gold Division

FC MeadCult 2 – 1 FC Profi

FC Profi «не потішили» збором на черговий матч і знову програли. Тепер цілих 2 команди, маючи гру в запасі, можуть наздогнати і обійти команду Сергія Хомицького в таблиці. До того ж, «Профі» продовжують втрачати гравців через дискваліфікацію. Але про все по порядку. «Профі» забили вже на 1 хв зусиллями Шоєва. У тому непростому становищі, в якому зараз опинилась команда, саме Алішер є лідером і найрезультативнішим гравцем (8 балів по «гол+пас»). «Відповіді» FC MeadCult дочекались за 17 хв — Юрій Петренко вміло прокинув м’я повз голкіпера, який вийшов із воріт. У другій половині зустрічі підопічні Олександра Шимківа «вирвали» перемогу після голу Ващука. Євгеній в черговий раз довів, що є одним із ключових «елементів» в командному «механізмі». «Мідкульт» здобув важливу звитягу і піднявся на шосте місце в таблиці дивізіону.

FC Yuzhbor 3 – 2 3й Тайм

Яким ми звикли бачити будь-яке «класичне» дербі? Напруженим, емоційним, завзятим. Саме таку гру видали команди зі столичної Борщагівки. Це було протистояння, в якому якість гри поступається місцем кінцевому результату. В підсумку, FC Yuzhbor узяв реванш за минулу поразку 3:7. Але починалось усе не на користь команди Павла Павлюка, адже Кореньков «записав» до свого пасиву автогол на старті зустрічі. Пощастило, що досить швидко Невінський зрівняв рахунок, та до перерви настирний 3й Тайм знову забив. Олексій Кардіян «провів» свій 1-ий гол у турнірі       і, загалом, став одним із кращих на полі. «Южбор» довго шукав «щастя» в атаці. Лише в середині другого тайму Соломахін зрівняв рахунок. Емоції не змусили себе довго чекати. Впродовж наступних 3 хв гравці номінальних «гостей» отримали 4 жовті картки. Розв’язка настала на заключній хвилині поєдинку. Нестримний Соломахін пробив повз голкіпера із лівого флангу, подарувавши колективу Павла Павлюка омріяну перемогу. Таким чином, розрив між представниками Борщагівки збільшився до чотирьох очок, а FC Yuzhbor тепер «ділить» друге-третє місця з «профі».

Silver Division

FC Bilux 1 – 4 FC Rabona

«Рабона» скористалась трансферним вікном і дозаявила Вадима Саржинського на другу половину турніру. У своєму дебютному матчі Вадим приніс перемогу команді, взявши участь у трьох забитих м’ячах. Першого голу довелось чекати 17 хв — Саржинський відкрив рахунок. А в одній з наступних атак він віддав гольовий пас на Василенка. У другому таймі Вадим не зупинився і знову забив. У FC Bilux на полі не виходило практично нічого, хоч і гол Передерія на 33 хв повернув інтригу. Та забивний Василенко під «завісу» матчу оформив «дубль». Ще одна перемога підопічних Сергія Кукіля дозволила їм наздогнати FC Bilux у таблиці. Але чи зможе команда Олександра Іванова втримати позиції у наступних турах?

LIDERS 5 – 6 Rangers 2.0

LIDERS знову ледь не створили сенсації, але «рейнджери» втримали важливу перемогу. Цей матч також подарував 2 індивідуальні «перфоманси» гравців: Момотенка й Романчука. Олег Романчук забив «швидкий» гол, але Віталій Момотенко зрівняв рахунок за 2 хв. До кінця першого тайму Rangers збільшили перевагу до двох м’ячів, а на старті другої половини зустрічі ще й Романчук оформив «дубль». Та дуже скоро капітан «лідерів» Артем Шиман згадав, що мало забиває. Таким чином, номінальні «господарі» відіграли один гол. Але голеадор Романчук забив двічі у «відповідь». 6:2 на користь «рейнджерів» за 3 хв до фінального свистка. «Нічого неможливого», — подумки викрикнув Момотенко і почав збивати за графіком «хвилина на гол». Але раніше супернику забагато дозволили і відігратись не зуміли. В підсумку, Rangers зайняли місце в таблиці серед трійки лідерів, а LIDERS сподіваються, що проаналізувавши помилки, вдасться перемогти в наступному матчі з «сусідами».

Denon 0 – 0 FC Soft Serve

Матч «сусідів» по турнірній таблиці. Команди чимало рухались, але при цьому, мабуть, у гру так і не «увійшли». В анонсі ми писали, що чекаємо індивідуального протистояння Іваницького й Жихарєва. Максим Іваницький фактично «розчинився» на полі, а Жихарєв кілька разів намагався створити момент, тягнувши м’яч із «глибини». Жоден із колективів не ризикнув активніше «форсувати» події полі, задовольнившись нічийним результатом.

МФК Рваний Кед 3 – 0 ФК Кварцит

Підопічні Олександра Андрєєва створили справжню сенсацію, обігравши одного з лідерів дивізіону. Не забуваємо, що для ФК Кварцит ця гра була дуже важливою з турнірної точки зору, адже в разі перемоги команда вийшла б на «чисте» перше місце. 3 повноцінні четвірки підкреслювали значимість поєдинку, але хлопці не конвертували кількість у якість.

У перемозі «Рваного Кеда» величезна заслуга наставника Олександра Андрєєва. А Костянтин Жигалюк своїми голами й асистами забезпечив усі звитяги, які вдалось наразі здобути колективу. У звітному протистоянні Жигалюк спочатку віддав гольові паси на Нагребецького й Алтухова, а згодом забив переможний м’яч із пенальті. Перемога МФК Рваний Кед лише додала інтриги у боротьбі за чемпіонство. Сама ж команда «ділить» четверте-восьме місця з кількома суперниками.

Bronze Division

Tech United 2 – 3 ФК Сейм Путивль

Якими ж близькими були «технарі», аби створити ще одну сенсацію в турі. Будучи «андердогом», команда Івана Кияниці нічим не поступалась лідеру дивізіону. Але хлопці не встояли, коли суперник, заграючи 5-го польового активно пішов у наступ.

Перший тайм видався доволі напруженим. Перший гол ми побачили на 18 хв, коли Tech United забили зусиллями П’ясецького. Їх опір був серйозним, та «путивляни» зрівняли рахунок після м’яча Хрипунова. Якою ж несподівакою був ще один гол від «технарів»! Сергій Вахрушев не йде з поля без результативної дії в усіх зіграних поєдинках. За кілька хвилин до фінального свистка «Сейм» почав загравати голкіпера Маарефі як п’ятого польового виконавця. І це принесло перемогу. Спершу, Хані Маарефі забив після передачі Мокренка, а за хвилину до фінального свистка вже голкіпер віддав гольовий пас на свого капітана.

New Star 3 – 5 Нове Життя

Як показує досвід минулих поєдинків, New Star «прокидаються» лише після кількох пропущених м’ячів. Нове Життя забили 4 голи ще до перерви: відзначились Богатиренко, Ковтуненко і двічі Макаренко. Лише згодом, на морально-вольових колектив Алексіса Чікаізи почав дивувати. Із 23 хв по 37 хв супернику нічого не лишалось, окрім як тричі виймати м’яч із сітки власних воріт. Річар Кордова, до речі, забиває в другому турі поспіль. А от Бенавідез цього разу «взяв паузу». Можливо, саме результативних дій Анді Бенавідеза не вистачило, аби розраховувати, бодай, на нічию. Однак команда Романа Ковтуненка прекрасно усвідомлювала, що втрата є неприпустимою в контексті боротьби за топ-3. А перевага в 1 гол за 3 хв до фінального свистка була досить хиткою. Ініціативу в черговий раз узяв Макаренко. Віталій оформив «хет-трик» і забезпечив третю перемогу своїй команді. Примітно, що в цій зустрічі №8 набрав 5 балів по «гол+пас».

FC IPnet 11 – 0 FC Valkyrie

Команда Івана Нечепи розгромила одного з аутсайдерів. Воротар Лантратов «записав» до свого активу «сухий» матч, а 10 із одинадцяти польових відзначились результативними діями. FC IPnet виходить на «чисту» другу сходинку в таблиці, капітан колективу знову став кращим гравцем поєдинку. Невже Нечепа збирається поборотись за звання кращого гравця дивізіону? Але пріорітетним є завдання виходу до Silver. FC Valkyrie продовжує «вивчати дно» турнірної таблиці. Бажаємо команді Богдана Редчука в наступних турах знайти в собі сили, аби піднятись повище в Bronze Division.

ФК Фокус 11 2 Internazionale Kyiv

Усі суперники, чиє місце в таблиці бажає зайняти ФК Фокус перемогли, тому команда рішуче взялася до справи з перших атак. Вже на 1 хв забив Перенчук, але «міжнародники» досить швидко зрівняли зусиллями Мухаммеда Діалло. А згодом в першому таймі забивали лише «фокусники». 5:1 після першої половини гри. На старті тайму №2 «Фокус» забив ще двічі, але суперник в цьому відрізку «відповів» голом Салаха Солтані. Та Нік Боулер згодом виймав м’яч із сітки ще 4 рази. У складі переможців «дублі» в активі Борисова й Перенчука, «хет-трик» оформив Гибало. А найрезультативнішим гравцем став Морозов (2+4 по «гол+пас»).

Пресслужба R-Cup