Кому 2 місце в Platinum? YBC — найстабільніші в Gold, «двовладдя» в Silver і бойовий настрій Bronze, Огляд матчів шостого туру R-Cup Grass, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

13.10.2021

Кому 2 місце в Platinum? YBC — найстабільніші в Gold, «двовладдя» в Silver і бойовий настрій Bronze

13.10.2021

Кому 2 місце в Platinum? YBC — найстабільніші в Gold, «двовладдя» в Silver і бойовий настрій Bronze

Platinum Division

Grace 1 – 1 Hell Energy

Дуже напружений матч, хоч і впродовж 40 хв команди забили по одному голу. До того ж, «Хел» отримали 5 жовтих карток і 1 червону. Гравці «Грейс» побачили перед собою «жовте світло» 3 рази. У поєдинку не брали участі капітани команд Юрій Печонкін та Дмитро Гавяк. Grace відкрили рахунок на 18 хв зусиллями Шиденка. «Енергетики» згодом не раз загрожували воротам Драгана, але голкіпер Grace Драган стійко захищав свої ворота. Дивувало, що зі стількох шансів не забивав Кошка. Проте на 40 хв він реалізував свій черговий момент, добивши м’яч у ворота після сейву Драгана. А за кілька секунд Рогаченко отримав другу жовту. Битва за друге місце в Platinum продовжується.

FC Sofiya City 9 – 2 FC Sokol (Клавдієве)

«Соколи» так натхненно розпочали матч! Власюк ще й забив «швидкий» м’яч на 1 хв. Але «Софії» не вперше протистояти супернику, що виходить на поле з шаленою мотивацією, тому команда Володимира Гаврилуци потроху налагоджувала свою гру. На 7 хв Джафаров зрівняв рахунок, а на 13 хв Сергій Чеберяк вивів колектив уперед. Однак заряджені «соколи» й не думали зупинятись, бо вже на 17 хв Лисенко вирівняв «ситуацію» на табло. Та суперник забив ще гол перед самою перервою — Сергій Чеберяк зробив «дубль». Цей м’яч став ключовим епізодом поєдинку. В другому таймі ми бачили «Софію», яка тотально домінує і «добиває» суперника. Із 25 хв по 38 хв FC Sofiya City забила 6 м’ячів: «дубль» Івановського й Мельника, гол Клевцова і підсумковий     «хет-трик» Сергія Чеберяка. «Sofiya City» продовжує переконливо перемагати, а «соколи» занесли собі в актив непоганий перший тайм і вже чекають наступного туру.

RDS 2 – 11 IrisHotels & Vins Show

Прогнозували, що в цьому матчі RDS побореться за результат, але «Iris Vins» почали переконувати у зворотньому зі старту матчу, коли забив Тиніна. Ближче до середини тайму Розка перевагу подвоїв, але суперник тут же відіграв гол зусиллями Филипенка. Ще хвилина — і Толстенко забезпечив IrisHotels & Vins Show знову розрив у 2 м’ячі на табло. У другій половині гри сили, схоже, остаточно покинули гравців RDS, бо суперник, не дуже й поспішаючи, забив 8 голів. У підсумку, Толстенко й Гуторка оформили по «хет-трику», також відзначились Єльшин, Апришко й Покорук. RDS повели себе дуже скромно, і на 34 хв забив Вдовиченков.

Gold Division

Нікофлекс 4 – 2 FC MeadCult

Ми активно роздумували, коли ж Нікофлекс здобуде першу перемогу в R-Cup. Серйозна підготовка, мотивація — і звитяга «у кишені» команди Владислава Мірошниченка. Звичайно, перемога далась непросто і в матчі довелось добряче попрацювати. Перший м’яч ми побачили на 19 хв, коли відзначився Левчук. Важливо було дотиснути суперника ще одним голом в другому таймі, і їм це теж вдалось. Граючий тренер номінальних «господарів» Олександр Ус відзначився на 28 хв. Але досвідчені «мідкультівці» не панікували і гол відіграли вже в одній з наступних атак. Артем Більце забив після асисту Ващука. Але згодом трапивсь один із ключових епізодів гри: Дороганов (FC MeadCult) отримав пряму червону картку. Вже за 2 хв команда Олександра Плотніцького пропустила — свій м’яч «провів» Жук. Все той же Артем Більце відіграв один гол, але Максюта наприкінці гри забив переможний м’яч.

Матадор Русанівка 4 – 4 FC MeadCult

Ще одну гру FC MeadCult проводив із «Матадором». Жодній із команд не вдалось укріпити своє положення в турнірній таблиці. «Матадор» відкрив рахунок вже на 5 хв завдяки голу Грушка. Капітан Вадим Скиценко подвоїв перевагу на 15 хв. А згодом автогол Щебетенка зробив рахунок 3:0. Лишалось дограти 2 хв до завершення тайму. Але тренер «Мідкульта» Олександр Шимків знайшов потрібні слова, і підопічні ледь не в двох атаках забили 2 голи зусиллями Більце й Ващука. На цьому перша половина гри завершилась. У другому таймі FC MeadCult вже з іншим настроєм забив ще двічі. Більце оформив «дубль», автогол у пасиві Сухова. Колектив Олександра Плотніцького героїчно вийшов уперед в матчі. Тренер «Матадора» Владислав Рибальченко роздав останні настанови партнерам перед фінальним «штурмом». Дяченко на 37 хв «врятував» нічию для Матадор Русанівка.

СМК 5 – 3 Duzain-Fasad

Обом командам важливо було перемогти, аби вибратись із «дна» турнірної таблиці в Gold. Тому на полі розгорнулась справжня боротьба. СМК не могли розраховувати на кількох провідних виконавців, однак Аделаджа відкрив рахунок на 5 хв. За кілька хвилин Дроговоз забив у «відповідь». Здавалось, команди закінчать перший тайм із нічийним рахунком, але Гудз із СМК забив «у роздягальню». До 29 хв емоційні «дизайнери» мали в пасиві 2 «гірчишника», а Косяков зумів зрівняти рахунок. Суперник тримав усе під контролем і згодом «слово» взяв Богатирьов, який вивів СМК із капітанською пов’язкою за відсутності Ігоря Ситнікова. Впродовж трьох хвилин Євген забив двічі. Duzain-Fasad у ролі «наздоганяючих» знову забив, але цього було замало, ще й Козяр «вколотив» переможний.

ФК Легіон 3 – 7 AZ-41

«АЗ» здобули важливу перемогу, команда піднялась на третю сходинку дивізіону. У звітному матчі із «легіонерами» колектив Андрія Нестеренка впевнено домінував упродовж 26 хв. У цей часовий проміжок «дублями» відзначились Горбенко й Нестеренко, в активі Нечая ще один гол. ФК Легіон забивав свої м’ячі в останній третині поєдинку. Захарченко й Гомеля синхронно забили на 31 хв. Мабуть, для команди Валентина Шевченка почала жевріти надія, що вдасться зробити неможливе, але підсумкові «хет-трики» Горбенка й Нестеренка переконали нас у впевненій звитягі AZ-41.

3й Тайм 4 – 1 FC Profi

3й Тайм справна скористався поганим збором «Профі». Команда Сергія Хомицького зазнала першої поразки в турнірі і опустилась на другу сходинку. «Швидкий» гол Прокопчука «пролив» світло на очевидне: FC Profi очікує крах у поєдинку. Але відзначимо, що після пропущеного голу колектив намагався чинити опір і створював моменти. Проте забити не вдалось, і на старті другої половини гри Вітюк подвоїв перевагу, а ще за 9 хв оформив «дубль». Цей м’яч мав би стати переможним, але Хомицький намагався внести інтригу своїм голом за кілька хвилин до фінального свистка. Та Олександр Литвин поставив «крапку» в матчі на 40 хв. Команда Олександра Міхайлошина вже перебуває в топ-5 дивізіону, а в наступному турі матимуть шанс вийти на третє місце.

FC Yuzhbor 2 – 6 Young Business Club

Цей матч стає кращим у виконанні «янгів» в осінньому турнірі. Колектив Євгена Задорожного заслужено виходить на «чисте» перше місце дивізіону. Атакуючий FC Yuzhbor тривалий час нічого не міг створити біля воріт Драгана. Гравці Young Business Club майстерно скористались слабкими місцями суперника. «Майстер-клас» Борсука на старті, а також голи Фєтісова й Пословського декласували «Южбор» в першому таймі. Ще й на 21 хв знову «отримали» у власні ворота — Пословський зробив «дубль». Тактичні зміни у ході другої половини зустрічі дозволили FC Yuzhbor «відповісти» точними ударами Соломахіна й Невінського. Але Губаш своїм голом на 40 хв встановив остаточний рахунок.

Silver Division

AFC Footballers 3 – 12 ATL

ATL має кращу різницю забитих і пропущених м’ячів, тому й продовжує випереджати «Кварцит». Чергову перемогу ATL здобули в суботу. Але «футбольори» спромоглись забити першими на 2 хв зусиллями Бондаря, що лише по-ігровому розлютило суперника.  У стані AFC Footballers відзначимо Олесюка, в активі якого 2 голи. Але Артем Охременко із «АТЛ» влаштував справжній «бенефіс», оформивши 6+2 по «гол+пас». Це змусило всю фан-базу команди активніше підтримувати Артема в голосуванні за кращого гравця. В підсумку, №10 набрав 49% і впевнено здобув першість в голосуванні.

ФК Кварцит 2 – 1 FC Bilux

ФК Кварцит продовжує «ділити» лідерство у дивізіоні з ATL. Але початок матчу явно не був оптимістичним для «Кварцита», коли на 7 хв Передерій відкрив рахунок. Незважаючи на пропущений м’яч, номінальні «господарі» не поспішали і поступово «підкрадались» до воріт Оруджева. На 12 хв Черняк асистував Барчуку, який зрівняв рахунок. На початку другого тайму FC Bilux вдалось дотиснути завдяки голу Нечепи. Гольовий пас, до речі, віддав знову Сергій Черняк.

FC Rabona 4 – 2 Дружба

«Рабона» зачекалась поєдинку, в якому переможе. Після трьох поразок команда «вийшла» на «Дружбу», яка демонструє нестабільні результати. Капітан Роман Буряк повернувся до складу номінальних «гостей», і до 6 хв вони вели в рахунку 2:0. Відчувалось, що третій гол вже близько, але бомбардирські таланти Василенка в стані суперника почали «прокидатись». Костянтин відіграв 1 гол до перерви. А в другій половині гри №99 продовжив вести свою команду до перемоги. В середині тайму він рахунок зрівняв, згодом Бондарь вже вивів колектив уперед. Відзначимо також і Олексія Бондаря, чиї 2 голи стали доленосними в протистоянні. Команда Сергія Кукіля перемогла, але продовжує займати місце в нижній частині турнірного становища. Дружба, в свою чергу, займає п’яту сходинку, але відразу кільком командам дуже кортить їх обійти в наступному турі, адже мають гру в запасі.

Yellow Black 0 – 3 FC Soft Serve

Це була гра імені Анатолія Жихарєва, який феєрив на кожному «клаптику» поля: регулярно створював напругу біля чужих воріт, ефективно фінтив і забив усі м’ячі своєї команди. Примітно, що зробив він це із невимушеною легкістю в першому таймі. А голкіпери FC Soft Serve в обох таймах зберегли ворота «на замку» попри всі спроби суперника забити. Команда Дмитра Василюка наздогнала в таблиці Yellow Black і тепер 5 команд максимально наближені до «зони вильоту».

ФК Неизбежность 1 – 2 Denon  

Для Denon ця перемога стала другою в сезоні. Але не обійдемось лише цим. Матч створив, як мінімум, головну сенсацію в дивізіоні. ФК Неизбежность за 2 тижні помітно втрачає позиції: від лідера до позиції поза топ-5. Але турнірне положення у верхній частині Silver дещо цікавіше. Спершу про матч. Ми нещодавно писали, що капітана Denon Владислава Бондзіка може потішити лише прекрасна форма лідера команди Іваницького. Ось і в минулому турі Максим спочатку віддав асист, а згодом забив переможний м’яч. У складі «неминучих» гол до свого активу «записав» Кос, однак цей матч для підопічних Романа Галицького став по-справжньому провальним. Побачимо, який урок «вивчить» колектив після двох поразок поспіль. А в дивізіоні продовжиться боротьба за третє місце в наступному турі. Наразі цілих 4 команди мають рівну кількість очок і «ділять» третє-шосте місце.

Smile Development 4 – 4 Liders

Smile Development, як відзначав Олександр Голодніков перед грою, налаштовувався на важку гру і серйозного суперника. Але постійний статус «андердогів» для Liders слугує шаленою мотивацією. Ось і в матчі зі «Смайлом» команда Артема Шимана продемонструвала всі свої бійцівські якості. До 28 хв вони поступались 1:4, але все ж «вирвали» нічию. Вардан Мгламян взяв участь у 75% м’ячів своєї команди, ставши одним із кращих гравців в усьому дивізіоні за підсумком туру. А в складі «Смайла» Назар Кононенко зробив перший «хет-трик» із паузою в майже 1,5 роки! Побачимо, як себе поведуть команди вже в наступному матчі, адже обидва колективи чекають непрості поєдинки.

Bronze Division

Tech United 5 – 3 New Star

Гра, яка могла завершитись з іншим рахунком, не забий Вахрушев той переможний м’яч. Але розпочали матч «технарі» дуже спокійно — 3:0 до 11 хв. Гол Бенавідеза на 15 хв не вніс інтриги, бо Вахрушев швидко «відповів» своїм м’ячем. Але вже зі стартом другої половини зустрічі 11-ий номер «записав» до свого пасиву автогол, а в середині тайму №2 Алексіс Чікаіза зменшив розрив у рахунку до одного м’яча. Та все той же Сергій Вахрушев забив за хвилину гол, який приніс перемогу команді Івана Кияниці. «Технарі» збільшили відрив до трьох очок від «каталонців», що дозволяє зосередитись всередині турнірного становища, як мінімум, до наступного туру.

Dnipro-M 4 – 4 FC IPnet

Bronze подарував безліч захоплюючих матчів у 6-му турі. Один із них відбувся в суботу о 14:20. Багато боротьби, чимало драми і навіть індивідуальне протистояння гравців! Василенко vs Нечепа, ніби Годзілла проти Конга! Василенко відкрив рахунок ближче до завершення першого тайму, але результативний початок суперниками тайму №2 змусив Костянтина зрівняти на 27 хв. А в наступній атаці «дніпряни» знову вийшли уперед завдяки голу Дмитрієва. Василенко забив свій третій м’яч наприкінці гри. Але Івану Нечепі вистачило 120 с, аби «вирвати» нічию для своєї команди. Спершу, він віддав гольовий пас на Іванова, а згодом сам оформив «дубль».

Нове Життя 0 – 1 ФК Фокус

Матч, поразка в якому віддалила Нове Життя від топ-3. Обидві команди надали перевагу боротьбі, а на забиті голи часу забракло. М’яч Борисова на 29 хв став єдиним і переможним. Ця звитяга дозволила ФК Фокус наблизитись на відстань 1-го очка до «помаранчево-чорних». До того ж, у команди Дмитра Міхайлова є кілька матчів у «запасі». Чи зможуть обійти суперників в наступних іграх?

Славутич 2 – 4 ФК Сейм Путивль

Незламний «Сейм», 6 матчів перемог, емоційний та засмучений Лошак — центральний матч «Бронзи» виправдав усі очікування. ФК Сейм Путивль зумів узяти реванш за минулорічні 5:14.   Ігор Малюк знову став кращим гравцем матчу, підтверджуючи статус найяскравішого виконавця Bronze в першій половині сезону. Але команда Артема Мокренка розпочала гру із двох жовтих карток у пасиві, а Івашко забив у ворота Маарефі з пенальті на 8 хв матчу. Акен’єву вдалось зрівняти рахунок ближче до завершення тайму. В таймі №2 «путивльців» було вже не спинити. Малюк забив двічі за 2 хв, Акент’єв теж вдруге «шокував» Ігоря Буца. Славутич помітно нервував, троє гравців отримали «гірчишники», а Івашко побачив перед собою «червоне світло» незадовго до фінального свистка. На 40 хв Куплешников відіграв один гол, але суперник вже святкував підсумкову перемогу.  

Internazionale Kyiv 8 – 5 Sporting Kyiv

Так, 13 голів на 2 команди, але помилки й жахи в обороні турбують гравців ледь не найбільше. «Індивідуалка» Мікеланджело Джаверіні знову приносить результат «міжнародникам», але цього разу він забив 5 м’ячів. «Португальці» вигравали 4:1 ще до 28 хв. Згодом: «Інтер» забив 4 м’ячі впродовж стількох ж хвилин. Це не вкладалося в голові! Колектив Ніка Боулера попереду, проте Мельник зрівняв, оформивши «покер». І тут «Спортінг» просто перестав грати і пропустив ще тричі. Internazionale Kyiv здобули першу перемогу в турнірі й піднялись на восьме місце.

Пресслужба R-Cup