Відчайдушні протистояння 5-го туру: огляд матчів, Огляд поєдинків п'ятого туру R-Cup Grass , R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

06.10.2021

Відчайдушні протистояння 5-го туру: огляд матчів

06.10.2021

Відчайдушні протистояння 5-го туру: огляд матчів

Platinum Division

FC Sofiya City 5 – 2 PERUN

«Софія» в черговий раз контролювала суперника й ситуацію на полі. Ще й вдалось забити «швидкий» м’яч на 3 хв, коли відзначився Максим Чеберяк. На 6 хв Джафаров забив ще гол, а на 13 хв Івановський зробив перевагу ще комфортнішою завдяки 3:0. У другому таймі PERUN намагався виправити становище, лідерські якості продемонстрував Антон Садовий, він навіть відзначився дублем. Але Івановський та Сергій Чеберяк довели гру до переможного кінця.

Hell Energy 7 – 5 IrisHotels & Vins show

«Хел» потужно розпочали, забивши тричі на перших хвилинах (забивали Гавяк, Ванкевич і Кузьменко). Суперник «мовчав». Ближче до перерви відзначився Кошка. З «іншого берега» — «тишина», перший тайм закінчився. До 28 хв гра проходила абсолютно за тим же сценарієм. І в ту мить щось змінилось. Hell Energy втратили пильність? Гадаємо, «Iris Vins», нарешті, зібрались і вперше в сезоні продемонстрували характер. Колектив Андрія Толстенка відігравав м’ячі і за 9 хв забив 5 голів. Цей відрізок супроводжувався немалою кількістю «покарань» для «Iris Vins» (3 жовті картки + 1 червона). Лише за хвилину до завершення «Хел» вдалось дотиснути знесиленого суперника завдяки голу Солодилова.

FC Sokol (Клавдієве) 1 – 3 Grace

Grace «на досвіді» здобули третю перемогу в дивізіоні. Команда «зробила результат» ще в першому таймі, коли забивали Печонкін, Муравицький та Ковальчук. Відзначимо, що капітан взяв участь у всіх забитих м’ячах команди. Шикарний початок турніру від Юрія Печонкіна, який прямо зараз, на нашу думку, є одним із двох кращих гравців «Платини». FC Sokol (Клавдієве) в матчі спромоглись на гол Городецького на старті другого тайму, але «плацдармом», аби відігратись це не стало.

Gold Division

Нікофлекс 2 – 2 Матадор Русанівка

Нікофлекс вже вдруге в сезоні грає внічию. Матч із «Матадором» видався напруженим і з великою кількістю боротьби. У першому таймі команди на двох забили лише гол. На 11 хв Рибальченко асистував Грушку. Нікофлекс свій м’яч «провів» практично в середині другої половини зустрічі. Рахунок зрівняв капітан Владислав Мірошниченко. Андрій Максюта взагалі вивів команду вперед на 37 хв. Омріяна перемога була так близько, але Віталій Грушко врятував «Матадор» на заключній хвилині поєдинку. Колектив Вадима Скиценка віддалився від топ-5, є кілька матчів у запасі, але тепер права на помилку нема.

AZ-41 4 – 7 FC Profi

Після фінального свистка всі дружно погодяться, що це була гра туру. «По наповненню» матч команди провели зразково: багато боротьби, швидкі комбінації, динаміка, емоції. Швець відкрив рахунок на 6 хв. Здавалось, от-от «AZ» подвоїть перевагу, але й «Профі», як виявилось, не завершили перший тайм без забитих м’ячів. Впродовж хвилини Шоєв та Бойко зебезпечили своїй команді лідерство до перерви. Це стало одним із ключових епізодів протистояння. На 23 хв Артем Швець отримав пряму червону картку (небезпечна атака суперника з можливістю нанесення травми). Скориставшись кількісною перевагою «Профі» знову забили зусиллями Безпальчука, але за хвилину Романчук відіграв один гол для «АЗ». Відзначимо Олега, який у цьому матчі оформив дубль і мав купу моментів забити ще. Згодом команди продовжували активно «обмінюватись» голами: Безпальчук встиг зробити свій дубль, а в AZ-41 відзначився Гнатенко. 3:4, але розв’язка була попереду. Андрій Ракітін впродовж восьми хвилин влаштував своє «соло». Спершу, він збільшив перевагу «Профі» до двох м’ячів. Другий гол Романчука на «перфоманс» Ракітіна ніяк не міг вплинути. На 35 хв і 39 хв Андрій забив переможні м’ячі. У сумі — хет-трик. Шикарна гра з обох боків, відчайдушна звитяга команди Сергія Хомицького, яка дозволяє FC Profi продовжувати одноосібно лідирувати в Gold.

Duzain-Fasad 4 – 0 ФК Легіон  

«Легіонери» знову вийшли на поле без штатного голкіпера. У матчі із «дизайнерами» місце у воротах зайняв капітан Валентин Шевченко. «Легіон» впродовж 10-15 хв грав на рівних із суперником, але команді не вдається забити в другому турі поспіль. А згодом вони пропускають, і «опоненти» доводять матч до переможного кінця. На 15 хв Щесюк відкрив рахунок, ще за кілька хвилин Товт «знайшов» свій момент. Це дозволило Duzain-Fasad в другому таймі грати «по рахунку» і чекати наступних можливостей. А вони завжди з’являться, бо в складі колективу є воротар, який здорово підключається до атак і має хороший удар. Команда Олександра Поліщука скористалась цією «опцією», загравши п’ятого польового. Олександр Клюй забив свій 3-ій гол за «Дизайн» в сезоні. А ще за кілька хвилин Щесюк зробив дубль і «поставив крапку» в поєдинку.

СМК 2 – 6 Young Business Club

Збір СМК не міг обіцяти позитивного результату команді в матчі із «зарядженими» «янгами». Відсутність Моргушка критично відобразилась на кінцевому результаті. Але на 4 хв гол «зробили»  інші гравці: Гудз асистував Щербаку. Young Business Club продовжив грати «із холодною головою», і на 9 хв Волков зрівняв рахунок. За кілька секунд Пословський вивід команду вперед. Не більше хвилини знадобилось колективу Євгена Задорожного, аби «провести» ще 2 м’ячі перед перервою. На 19 хв і 20 хв забили Кваша й Борсук. У другому таймі гра заспокоїлась, але ненадовго. Свій м’яч забив Чечель, а капітан Борис Волков оформив дубль. СМК в цьому матчі лише «відкривали» й «закривали» гольові «перфоманси» від Young Business Club.

Silver Division

FC Soft Serve 2 – 5 Smile Development

В анонсі йшлося, що «Софт Серв» здатен здивувати і, з великою вірогідністю, здивує «Смайл». Але ми залишили місце для стандартного «сільверського» розвитку подій. Анатолій Жихарєв оформив дубль за хвилину на старті матчу. Чим не шок для суперника? Але той мав свій план «шок-контенту» для FC Soft Serve. Спершу, голкіпер «Смайла» Ігор Прінц один гол відіграв. Відзначимо, що страж воріт Smile Development є одним із найхаризматичніших не лише в своєму дивізіоні. Результативність, емоційність, зарядженість роблять Ігоря дуже цікавим персонажем осіннього     R-Cup. Минулої суботи голкіпер забив двічі. Голодніков вже звично оформив дубль, ще один із м’ячів в активі Кононенка.

AFC Footballers 4 – 5 Дружба

«Футбольори» і Дружба провели результативний матч. Дружба перемогла з мінімальною перевагою, але AFC Footballers у першому таймі виглядали значно цікавіше. Перший тайм «Футбольори» впевнено виграли 3:1. Сергій Цибенко забив прекрасний гол, проте команда Олександра Андрусенка нічого не змогла поробити із «фактором Ільченка», який знову приносить перемогу «зелено-синім». У другій половині зустрічі Євгеній Ільченко самотужки переграв супротивника. Спершу, віддав гольову передачу на Кондисюка, а згодом сумарно «оформив» 4 м’ячі.

ФК Кварцит 3 – 1 ФК Неизбежность

ФК Неизбежность зазнала першої поразки в сезоні. У цьому поєдинку важливо було відразу прибрати ініціативу під власний контроль, в чому більшого успіху досягла команда Олексія Фесенка. «Швидкий» гол Нечепи після пасу Ніколайзена та м’яч самого №8 у середині першого тайму визначили хід поєдинку. Ярослав Ніколайзен, до речі, відзначивсь першими результативними діями в турнірі. Але «неминучі» не збирались здаватись і забили гол                     «в роздягальню». У другому таймі «Кварцит» вміло грав від оборони, не дозволяючи супернику забити, а в нападі чекали свого шансу. Момент виник у Куцюка на 39 хв, він і забив переможний м’яч. Тепер у Silver цілих 6 команд, що ділять перше місце. Величезна інтрига після стартових турів!

МФК Рваний Кед 4 – 2 Denon

«Рваний кед» показав наразі найвиразнішу свою гру. Команда діяла так впевнено, що суперник задовольнявся поодинокими шансами. Хоча Denon забив першим зусиллями Чічіркози. Та за кілька секунд Нарожнов зрівняв рахунок. А згодом головною дійовою особою матчу судилося стати Костянтину Жигалюку: він двічі забив, а також асистував Бендюку. До 29 хв колектив Олександра Андрєєва створив перевагу у 3 м’ячі. Denon знову забив завдяки настирності Іваницького. Проте більше суперник забити не дозволив, МФК Рваний Кед вже в середині турнірної таблиці.   

ATL 6 – 3 FC Rabona

Типовий матч для ATL, де переможного результату досягли досить швидко. Артем Охременко (3+2) безальтернативно став кращим гравцем поєдинку. 5:0 до 14 хв. ATL дозволили собі розслабитись, а досвідчений суперник це відразу помітив. До перерви Лаврик один гол «відквитав», а в другому таймі ми бачили зовсім іншу, не безнадійну «Рабону». Бондарь та Олександр Іванов забили по голу. 30 хв, на табло — 5:3, різниця, яку можна відіграти. Гравці ATL вчасно зреагували на «ривок» суперника і грамотно його «обмежили». А на 39 хв Сергій Іванов забив переможний м’яч.

Rangers 2.0 2 – 1 FC Bilux

Оце так «сюрприз» влаштували «Рейнджери» FC Bilux. Ми прогнозували, що переможе більш досвідчений колектив. А від тренера «Білюкса» чекали ще одного матчу з забитим голом. Але підопічним Олександра Шестерньова довелось відіграватись ще до середини першого тайму. Олег Романчук знову забив за «native team». Сергій Моторний зрівняв рахунок на 14 хв. Здавалось, що й при нічийному рахунку «Білюкс» все одно «знайде» свій момент. Ні! Невтомний Романчук знову забив, і Rangers перемогли.   

Bronze Division

Нове Життя 7 – 3 FC Valkyrie

Нове Життя продовжує дивувати. У минулому турі якість змін всередині команди Романа Ковтуненка на собі «відчула» «Валькірія». Віталій Макаренко (2+2) є знову найрезультативнішим у команді, а голкіпер Клюй в черговий раз проводить результативний матч. Минулої суботи Олександр віддав асист. Але відзначимо капітана колективу: Роман Ковтуненко оформив хет-трик у поєдинку. Стільки ж він забив у сумі за весь R-Cup Spring (13 матчів). У «Валькірії» дубль з асистів у Потапенка, гол+пас в активі Курача. Але все це «затьмарила» ще одна натхненна гра у виконанні «помарачево-чорних».

Unknown FC 0 – 8 ФК Фокус

Unknown FC стає все важче знаходити сили й мотивацію виходити на поле… Подібні сторіс/пости неважко знайти в клубному Інстаграмі. Невже хлопці награлись? Поразка «фокусникам», схоже, стала «останньою краплею». Поки команда Антона Хомчака «бере паузу», ФК Фокус здобув другу перемогу в трьох поєдинках. Сутисський і Борисов забили по 2 м’ячі, а Морозов зробив хет-трик із асистів. «Фокус» уже в топ-5 і має 2 гри в запасі.

Славутич 4 – 1 Tech United

Славутич не поступається другим місцем і продовжує перемагати. Тренер команди Антон Лошак минулої суботи вийшов на поле і відразу забив. Присутність тренера, звичайно, відображається на результатах команди, але попереду багато непростих матчів, а відстань до першого місця становить 5 очок.

Tech United перервали серію із двох матчів без поразок. Але команда залишається у верхній частині таблиці, а в наступному матчі буде фаворитом.

DNIPRO-M 1 – 6 ФК Сейм Путивль

Переможна серія «Сейма» сягнула вже п’яти матчів. Ігор Малюк наразі є кращим гравцем дивізіону. Він знову довів це у матчі з «дніпрянами». Ігор двічі забив і віддав дві гольові передачі. Суперники нічого не могли вдіяти з нестримністю Малюка і його лівою. А вже в наступному турі «Сейм» влаштує грандіозну «битву» зі Славутич.

А DNIPRO-M взагалі не щастило в поєдинку. Зокрема, скільки разів воротарю діставалось по «болючому» місцю?! Досвідчені Циганок і Дмитрієв результативних дій в актив не записали, до того ж, дуже не вистачало Василенка.  

New Star 4 – 3 Internazionale Kyiv

Колективи влаштували, як ми й прогнозували, свою «битву» на полі. Матч видався результативним й дуже напруженим з окремими «перфомансами» від гравців обох команд. Анді Бенавідез своїм хет-триком приніс перемогу New Star, а Мікеланджело Джаверіні навіть виводив «Інтер» уперед.

Давайте детальніше. Мікі відкрив рахунок на старті протистояння, але New Star зібрались, і до 11 хв вже вели у рахунку. Справжні «гойдалки»! Чижик і Джаверіні до перерви забезпечили знову лідерство «Internazionale». Проте Бенавідез зумів рахунок зрівняти.

У другій половині зустрічі команди не ризикували ще одним пропущеним голом. «Інтеру» забракло досвіду виступу в турнірах, а суперник ризикнув і «вирвав» перемогу. Анді Бенавідез забив переможний м’яч на 30 хв.

Sporting Kyiv 0 – 8 FC IPnet

Важлива перемога команди Івана Нечепи в контексті боротьби за «підвищення». У неділю приємно здивував Роман Іванов, який забив цілих 4 м’ячі. Ще по голу в активі Рибакова, Черняка й Нечепи. Через такі поєдинки всі лідери набирають оптимальну форму до «розпалу» сезону. У «португальців» справи просто жахливо. Але в наступному турі буде можливість «наздогнати» втрачені позиції.

Пресслужба R-Cup