Розгроми у Platinum, перша поразка Karcher, Аристократи знову у справі та інші результати туру, Огляд туру, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

23.02.2021

Розгроми у Platinum, перша поразка Karcher, Аристократи знову у справі та інші результати туру

23.02.2021

Розгроми у Platinum, перша поразка Karcher, Аристократи знову у справі та інші результати туру

Platinum Division

AZ-41 - FC Perun – 1:11

Скиф - SimStore-Fiskars – 1:3

BetonEnergo - MBZ – 2:7

Мир Футбола - Trident – 4:3

SKY KYIV - Hell Energy – 3:2

ФК Легион - VBA – 2:3

Пффффф… Оце так-так! Результати найвищого дивізіону вийшли вкрай цікавими. AZ-41 просто шокував своїм результатом. Так, ми знаємо, що Perun є однією з найпотужніших команд ліги, однак це не виправдання. AZ-41 в одному матчі отримав майже стільки ж голів у власні ворота, скільки в попередніх 4 турах. Цікаво, що у складі Perun не забили лише двоє з восьми гравців, які були в заявці на матч (один з них гокліпер). Особливої уваги заслуговує результативна гра Харабари (4) і Хусаінова (3), які буквально знищили захист суперника.

Не менше здивували і гравці BetonEnergo, які в попередніх 4 турах пропустили лише 6 голів. Зараз хлопці отримали одразу 7 голів у власні ворота. І ще враховуйте той факт, що на заміні у MBZ було лише два гравці. Сергій Кучерук і Дмитро Мартиненко дійсно були, як Мбаппе і Холанд, але в одній команді. Синхронний дубль і перемога їх команди, яка посідає другу сходинку в турнірній таблиці (хоча зіграла вже 8 матчів).

Що стосується колективу Trident, то нам здається, що команді банально не вистачає ще одного лідера. Денис Валковий, який в минулому турі оформив 2+1, цього разу навіть перевершив свій результат, забивши усі 3 голи у ворота «Мир Футбола». Інше питання, що самотужки такі матчі не виграються, тут потрібна підтримка команди. Що стосується Кушніра і компанії, то ми вважаємо, що ця команда провела один з найсильніших матчів за останній час. Агресивно, впевнено і результативно. Кожен знав, що робити на футбольному полі, тому результат і перемога цілком закономірні.

СКІФ не програвав чотири матчі поспіль (3 перемоги і нічия), але «нашла коса на камень». Камень, імені Філіпа Луніна. Спочатку універсал SimStore-Fiscars відкрив рахунок на 2-й хвилині матчу, коли замкнув передачу з правого флангу, а потім, за дві хвилини до кінця першого тайму вдруге вивів свою команду вперед, ідеально завершивши позиційну атаку, яку сам і розпочав. Фінальну крапку у грі поставив Солонина, який результативно завершив свій сольний прохід лівим флангом. СКІФ насправді зіграв добре, однак висновки зробити після поразки точно потрібно.

Hell Energy підтвердив статус міцного середняка. Степан Кошка і Дмитро Гавяк двічі виводили свою команду вперед на початку кожного з таймів, але індивідуальний клас гравців «небесних» все ж таки дався в знаки. Завдяки голам Сандецького і Семенова підопічні Задорожного зробили камбек і піднялися вже на 8-му сходину в турнірній таблиці. «Енергетики», зазначимо, в повному порядку, просто команді десь не вистачає досвіду.

Легіон, ну як так? В звітному матчі проти VBA «легіонери» реально заслуговували на залікові бали. Може, хоча б на один, але награли. Зазначимо, що усі голи у цьому матчі відбулися у другому таймі. Коли Кравчук відкрив рахунок в дебюті другого тайму, здалося, що зараз посиплеться… Але Роман Захарченко був проти такого перебігу подій і за дві хвилини оформив дубль, перевернувши хід гри. Проте VBA показав характер і дав зрозуміти, що списувати команду з рахунку не варто. 2 голи за 5 хвилин (дубль Кравчук) і друга перемога в сезоні!

 

Gold Division

Adidas - Радар ВС  - 3:5

Svyatosh - IFL – 4:3

ФК Атлетик - Smile Development – 3:5

Энергетик - Трудовые резервы – 1:1

FC Energo - Трудовые резервы – 1:2

Duzain-Fasad - SC Favorit – 1:2

ФК Неизбежность - YBC – 1:1

Результати – просто вогонь!

Розпочнемо з простого. Неизбежность нарешті почула нашу критику (це від душі, аби вас загартувати, хлопці) і провела потужний матч проти одного з лідерів – «бізнесменів». З іншого боку цього самого лідера нормально так лихоманить, адже хлопці не змогли виграти у третьому матчі поспіль. Цікаво, що у звітному матчі забивали виключно гравці Неизбежности. За 12 секунд до кінця першого тайму Кос випадково зрізав м’яч у власні ворота, а в дебюті другої половини гри чудовий гол забив Матюша, класним ударом у самісіньку 9-ку воріт!

Adidas підходив до гри з Радаром в доволі непоганій формі (1 поразка в 6 матчах). Більше того, Ляшенко і Козин (головні бомбардири «спортсменів» явно було у доброму настрої, адже саме ці гравці виводили свою команду двічі вперед у першому таймі. На той момент здавалося. Що Радар отримає четверту поразку поспіль. Проте все змінилося після перерви (перший тайм 2:2). Радар заграв агресивніше, почав реалізовувати власні моменти і буквально залишив суперника без моментів біля своїх воріт. Нам здається, що запорукою успіху стала вкрай вдала гра дуету Федірець – Гнідаш, які синхронно забили по два голи, підтвердивши статус головних бомбардирів своєї команди.

IFL не тільки програв другий матч поспіль, а й фактично випустив з рук матч, який повинен був завершуватися перемогою. Тільки подумайте, IFL тричі виходив вперед, але всі три рази суперник зміг відігратися (особливий привіт Прокопенко, який оформив дубль). Як часто буває в таких дуелях, розв’язка вийшла дуже драматичною. За 30 секунд до кінця гри переможний гол забив гравець, який до цього в сезоні не відзначався. Микита Толочко буквально заштовхав м’яч у ворота опонентів і потрапив у міцні обійми партнерів!

Після звітного туру Атлетік з великим відривом залишається командою, яка пропустила більше за інших – вже 36 голів. Чому так відбувається? В першу чергу, нам здається, команді не вистачає порозуміння у грі біля власних воріт. Smile Development переміг у звітному матчі не лише тому, що має кращий підбір виконавців, а й тому, що зіграв максимально компактно, дисципліновано і відмінно реалізував свої моменти. Більше того, команда відмінно провела перший тайм, в якому забила у ворота суперника тричі. До речі, у «будівельників» забили 5 різних гравців.

Трудові Резерви проводили одразу два матчі за вікенд і в цілому виглядали дуже непогано. Тим не менш, якщо в попередніх матчах команда забивала в середньому по 4 голи за гру, то зараз – 3 за два матчі. FC Energo бився на рівних з лідером таблиці, але програв через те, що в одному з епізодів просто втратив концентрацію, давши можливість Євдощуку пробити з дальньої дистанції.

З Енергетиком було ще важче, адже суперник грав абсолютно на рівних та зміг врятуватися буквально за 30 секунд до кінця, коли м’яч після удару Олександра Желіби вдарився об стійку і опинився у воротах!

Duzain-Fasad поступився SC Favorit, команді, яка забиває, ледь не найменше в сезоні. Цими словами ми ні в якому разі не хочемо принизити досягнень «фаворитів», але нам здається, що «дизайнери» все ж більш досвідчена команда. Власне кажучи, для «дизайнерів» все складалося непогано, адже Щесюк забив вже на 10-й хвилині матчу, але Микола Кондрук був проти такого сценарію. Спочатку він відмінно замкнув головою передачу з лівого флангу, а потім, за чотири хвилини до фінальної сирени, класно асистував Українцю, який реалізував вихід сам на сам.

Silver Division

ФКА - INTER – 3:1

ATL - FC Rabona – 1:5

3й Тайм - Soborna Team-2 – 0:4

Рейнджерс - Magnis Income – 4:8

ФК Сейм Путивль - Karcher  - 4:3

Denon - Новая Жизнь – 1:8

Falcons Youth - FC Bilux  - 5:1

В цьому дивізіоні також вистачало доволі неочікуваних і навіть дивних результатів.

Наприклад, ми вже зачекалися, коли ж нарешті Аристократи (ФКА) вийдуть зі свого крутого піке. В чотирьох останніх матчах цей колектив набрав один бал (3 поразки і нічия), тож до гри проти «журналістів» цей колектив підходив явно не в найкращому настрої. ІНТЕР навпаки не програвав три матчі поспіль і цілком міг закінчити тур в ТОП-5. Однак Аристократи провели відмінний перший тайм, забивши у ворота опонентів два голи. Більше того, один з цих результативних ударів був автоголом від найкращого бомбардира «журналістів», Горелика. Дмитро, правда, виправився у другому таймі, скоротивши розрив у рахунку, але Андрій Шерстюк забив переможний гол на останніх секундах матчу. У другому таймі гравці ФКА примудрилися отримати одразу 5 жовтих карток.

ATL доволі прогнозовано програв шостий матч в сезоні поспіль. Нажаль, команди вистачило лише на 12 хвилин першого тайму, після чого суперник забив двічі. Навіть той факт, що на початку другого тайму Сергій Іванов один гол відіграв, не допоміг його команді врятуватися. Дует Олександр Іванов – Костянтин Василенко проявив дивовижно синхронність, забивши по два голи на кожного і записавши в свій актив по одному асисту.

3-й Тайм зазнав першої поразки в сезоні, але зробив це максимально достойно. Колектив Олександра Михайлошина на рівних бився перші 17 хвилин з лідером чемпіонату, але потім на авансцену вийшов нестримний Тарануха. Ростиславу знадобилося лише 3 хвилини, аби оформити дубль, який, за великим рахунком, визначив подальший перебіг подій. Soborna грала по рахунку і змогла двічі засмутити своїх опонентів у другому таймі. 3-й Тайм в перше у цьому сезоні не зміг забити у ворота своїх опонентів.

Рейнджери могли перервати свою невдалу серію, яка нараховувала вже 4 матчі поспіль, але Джуган не зміг врятувати свою команду від фіаско. Ми невипадково акцентуємо увагу саме на Іллі, адже він провів просто космічний матч. З чотирьох голів своєї команди він забив тричі, а ще один раз асистував партнеру. Однак навіть такого доробку не вистачило, аби розраховувати на залікові бали. Знаєте, це історія про те, коли на кожного Джугана, знайдеться свій Знайда. Капітан Magnis Income був у такому порядку, що, здається, можна їхати на перегляд в команду Екстраліги! 3 голи і два асисти – погодьтеся, сильно!? Більше того, Андрію відмінно допоміг Баселкевич, від якого 2+2 вже сприймається, як нормальне явище (14 результативних дій в сезоні).

Karcher настільки стрімко увірвався в сезон з двох впевнених перемог, настільки ж стрімко залишившись у розбитого корита. Два матчі – 0 перемог. Причому Сейм Путивль, при всій величезній повазі до цього колективу, зовсім не виглядав нереальним опонентом (цей клуб не міг виграти 5 матчів поспіль), але…. Андрій Іщенко відкрив рахунок вже на 7-й хвилині і все йшло, як по маслу. Але потім масло замінили на якийсь гостренький кетчуп, адже перші 10 хвилин другого тайму перетворилися для Karcher на справжній жах. 3 пропущених голи за 10 хвилин, які до честі Karcher, гравці цієї команди змогли відіграти, однак цей день був вдалим саме Сейм Путивль! Ігор Малюк класно пробив зі стандарту на передостанній хвилині і приніс перемогу для своєї команди!

Новая Жизнь набирає оберту просто шаленими темпами. На старті сезону команда програла 5 матчів поспіль, а зараз здобуває другу перемогу за два тури. Нам здалося, що Denon просто не очікував такої гри від своїх опонентів. Враховуючи той факт, що за один матч Новая Жизнь забила рівну третину від усіх своїх голів за попередні 6 матчів, ми теж були в захваті. І це при тому, що у звітному матчі участі не брав Гук, який в минулому турі зробив гру проти Magnis Income. Цього разу ритм задавали Богатиренко (3) і Вінокур (2), який просто розірвали захист опонентів.

Враховуючи той факт, що Bilux перебував на передостанній сходинці в турнірній таблиці, а Falcons Youth виграв усі 5 матчів, пропустивши в них лише 8 голів, фаворит здавався очевидним. Наразі Bilux не демонструє і половину того потенціалу, який є у команди, тому Falcons Youth спокійно здобув перемогу. Два голи від Шевчука в першому таймі, потім ще два наприкінці другого, два асисти і гол від Квашука – запорука успіху. Bilux, нажаль, не награв більше, ніж на гол Гребенюка.


Bronze Division

Young Boys - Nishcheta – 1:0

ФК Фокус - WOD – 0:4

Славутич - Dnipro-M 6:2

Tech United - FC Valkyrie – 1:3

ФК Венеция - Дружба – 5:2

Шулявка Юнайтед - Unknown FC – 1:6

FC Yuzhbor - Sporting Kyiv – 0:0

Одразу дві команди в цьому турі здобули свої перші перемоги в сезоні. Венеція у битві аутсайдерів (Принаймні на даний момент часу) переграла Дружбу, взявши реванш за поразку у минулому році з рахунком 2:7. Соколенко і Ечкенко буквально розірвали захист суперника, адже на двох цей дует забив 4 голи і оформив три асисти. Дружба таким чином програла третій матч поспіль!

Другою командою, яка здобула першу звитягу в сезоні став FC Valkyrie. Причому Tech United розпочав звітний матч дуже вдало, адже вже на 4-й хвилині матчу Пясецький відкрив рахунок. Здавалося, що швидкий гол допоможе «технарям» в подальшому збільшити свою перевагу, але тут до справи взявся Потапенко. Віталій взяв участь в усіх трьох голах свого колективу, оформивши дубль і відзначившись асистом. До речі, для Потапенка це вже 7-й гол в 3 матчах!

Якою повинна бути дуель лідерів таблиці? Запеклою, рівною і драматичною. Все це ми побачили у матчі між FC Yuzhbor і Sporting Kyiv. Перших цілком влаштовувала нічия, а ось «португальцям» бажано було б перемагати, аби обійти в турнірній таблиці опонента, який має гру в запасі. Насправді шансу були у гравців обох команд, але по-перше, відмінно діяли голкіпери Сиротюк і Цисельський, а по-друге, польові гравців доволі часто нехтували своїми моментами. Нічия 0:0, хоча і не типова для футзалу, але виглядає цілком закономірно в контексті звітного протистояння.

Ще один матч, в якому не було гольової феєрії, але один результативний удар все ж таки відбувся, це протистояння між Young Boys і Nishcheta. Гол був один, але подій вистачало. Так, наприклад, наприкінці першого тайму Young Boys не реалізував пенальті, який був призначений після перегляду VAR. Більше того, в цій грі арбітри 10 разів діставали з кишень жовті картки, а одного разу навіть довелося дістати червону. Та й розв’язка вийшла доволі драматичною, адже переможний Віталій Мельник забив з десятиметрового удару на останній хвилині гри!

В інших трьох матчах голів вистачало.

Так, наприклад, неприємно здивував Dnipro-M, який переживши два матчі в минулий вікенд (які провів дуже достойно), зараз програв Славутичу з рахунком 2:6. Здивування полягало ще й в тому, що Славутич мав серію з чотирьох поразок поспіль, але провів просто відмінну гру. Навіть не увесь колектив, а саме Максим Івашко, який в цьому матчу забив тричі, зробив асист і заробив наостанок жовтку картку.

WOD впевнено переграв головну сенсацію минулого туру ФК Фокус, який після перемоги отримав доволі болісну поразку. А все тому, що хлопці просто не були готові до манери гри Олександра Борискова. Сашко є одним з головних гравців WOD, що він і підтвердив у звітному матчі, записавши на свій рахунок хет-трик, який став для нього першим у звітному сезоні.

Шулявка Юнайтед, в свою чергу, від свого графіку не відхиляється (перемога-поразка-перемога-поразка). Unknown FC повністю реабілітувався за неочікувану поразку від Фокусу в минулому турі (3:4), буквально розібравши на запчастини захист суперника. Незважаючи на відчутну перевагу суперника Шулявка закінчила перший тайм внічию (завдяки автоголу Уткіна).Однак заключна 5-хвилинка другого тайму виявилася справжньою катастрофою. 4 голи за 4 хвилин – це забагато, тому поразка виглядає цілком закономірною. Unknown FC знову в ТОП-5!

Пресслужба Rejo